wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gioseppe

duzo osob poleca takie - brat tez chwalil jak go o to pytalam
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

widze, ze to ten sam typ co pokazala jusia :)

a z drozszych to b. polecane sa takie do ucha

wszyscy pisza, ze smoczki sa bez sensu bo wlasnie wypadaja
na czolo tez podobno zle
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

A czym sie rozni ten termometr, ktory wkleilas Gioseppe od normalnego? TYlko tym,z e ma slowo "babies"?

brawurka

wracajac do karuzeli to patrzecie na montowanie, niestety nie ma tu chyba idealu,albo kiepsko sie trzyma albo niszczy lożeczko,ale warto szukac

vobi

jusia, gios - dzieki!

nionczka
- maja gietka (miekka) koncowke, to chyba cala roznica

marax

wiecie co ja nie nadazam za wami z czytaniem i juz wszytko mi sie pomieszalo moze wpisujmy w jeden wspolny post to co polecacie i polecaja inni termometry polecane to takie .............................i tu argumentacja
smoczki takie.............................. bo tak to zaraz nastukamy ze 100 stron i kto to bedzie czytal

marax

moja mama kupila naszej laurze dzisiaj ponoc bujaczek w ksztalcie pluszowego labedzie-boze swiety az sie boje pomyslec jak to wyglada lol lol lol

vobi

maraxela, mysle ze moznaby ewentualnie edytowac 1-szy post w miare rozwoju dyskusji. Bo tak to beda sie watki "kocily" ;)

Ale z tym polecaniem to jednak sliska sprawa - kazdemu bedzie ostatecznie co innego pasowalo. Na "grudniowkach" GW byl niedawno fajny watek pt. "czego nie kupowac" (http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51400&w=86050588), problem tylko w tym, ze ostatecznie okazalo sie ze wiekszosc rzeczy przez jedne odradzana, przez inne jest wymieniana jako "nie potrafilabym sobie bez nich poradzic". No, moze poza podgrzewaczem do ... chusteczek  :lollol:

vobi

Cytat: maraxela w 23 Paź 2008, 11:06:48
moja mama kupila naszej laurze dzisiaj ponoc bujaczek w ksztalcie pluszowego labedzie-boze swiety az sie boje pomyslec jak to wyglada lol lol lol

WOW!  :ag:

marax

Cytat: vobi w 23 Paź 2008, 11:10:32
maraxela, mysle ze moznaby ewentualnie edytowac 1-szy post w miare rozwoju dyskusji. Bo tak to beda sie watki "kocily" ;)

Ale z tym polecaniem to jednak sliska sprawa - kazdemu bedzie ostatecznie co innego pasowalo. Na "grudniowkach" GW byl niedawno fajny watek pt. "czego nie kupowac" (http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51400&w=86050588), problem tylko w tym, ze ostatecznie okazalo sie ze wiekszosc rzeczy przez jedne odradzana, przez inne jest wymieniana jako "nie potrafilabym sobie bez nich poradzic". No, moze poza podgrzewaczem do ... chusteczek  :lollol:

ze co ?? co takie cos robi ??

vobi

maraxela, podgrzewa chusteczki (te nawilzane) zeby dziecku nie bylo zimno jak go nimi "myjesz" - chyle czola przed tworca tego wynalazku, ma gosc leb na karku  :thx:  :rofl1:

marax

ten ktory kupil podgrzewacz do husteczek to chyba za duzo pieniedzy ma.Kurcze no bez przesady niektore to popadaja w jakas paranoje chyba .Mi szkoda pieniedzy na jakies wymyslne termometry,pieluszki z obraskami,przescieradleka itp przeciez to na max rok pozniej mozna to oddac lub sprzedac za bezcen.

vobi

no, pieluszek to raczej nie sprzedasz... nawet za grosze (btw a dlaczego z obrazkami???)

marax

Cytat: vobi w 23 Paź 2008, 11:18:11
no, pieluszek to raczej nie sprzedasz... nawet za grosze (btw a dlaczego z obrazkami???)

moja znajoma kupowala cos takiego bo one takie ladne/................................
ja zbieram od znajomych rozne rzeczy uzywane po ich dzieciach-mam ladne biale lozeczko,fotelik samochodowy (troche zuzyty ale maxi cosi on chyba do 10 kg jest wiec dla mnie glupota jest kupowanie nowego za 500 zl) ,jakis bujaczek tez od kuzynki.W sumie to nic jeszcze nie kupilam mamy takie wydatki zeby ten dom dokonczyc ze sadze ze naprawde niewiele nowych rzeczy Laura dostanie.Nic jej nei bedzie mysle ze traumy do  konca zycia z braku jakiejs wymyslnej poscieli tez nie odczuje .Wszytko jest piekna dla dzieci ale drogie i jak dla mnie za krotko sluzy.termometr to tez nie ma co zalec ten bez wyginanej koncowki spokojnie da sobie rade.

jusia

ja myślę, że kieruję się w zakupach dla Franka bardzo zdrowym rozsądkiem, warunek: musi mi się podobać i być tanie, gondola i fotelik uzywane na allegro, spacerowka nowa ale tez allegro, łożeckzo najtansze, za komplet pościeli 3- elementowy + prześcieradło nie dałam więcej niż 60 PLN, ciuszki troche lumpex, troche po chrzesniaku, troche nowych, pieluchy normalne pampersy+ tetra i kosmetyki tez, ja sama smarujaca sie ziajka, nie bede dziecku nie wiadomo czego kupowala, chyba ze zajdzie taka koniecznosc, jak bedzie mial alergie czy cos tam, jedynym szaleństwem była komoda i fotel, co jest jakby nie dla Franka tylko dla mnie, ale to było nieodzowne, aha i nawilzacz powietrza, śpiworki też mam używane, nie dajmy się zwariować, dziecku to i tak zwisa, ważne żeby było otoczone opieką i miłością, a tego mu chyba nie będziemy skąpić :) 
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

maraxela każdy wydaje pieniadze na co chce ........

jeden na ekstra ciuch dla siebie
inny na ładny ciuszek dla dziecka
a jeszcze inny na psa za kilkaset zł

nie widzę powodu aby nie kupować dziecku nowych ładnych rzeczy które bedą używane tylko przez jakiś czas

bez przesady ............. sama wydaję kasę na różne bzdety mimo iż mam ważniejsze wydatki
chociażby zlot czy piwo z koleżankami

maraxela byłaś gotowa wydać kilkadziesiąt zł na nasz sxtrefowy zlot a szkodaby było Ci wydać podobną kasę na pampersy z obrazkami ???

nionczka

Rok to kupa czasu Maraxela. Niektorzy wiecej wydaja na jeden dzien i na tym forum doskonale wszystkie wiemy o jaki dzien chodzi :-)
Zgadzam sie z Kasia. Kazdy wydaje pieniadze jak chce, na co chce. Ja nie krytykuje, zeby zaraz sie do mnie ktos nie przyczepil bo tez swoje zachcianki/kaprysy i fanaberie miewam. Nie da sie ukryc,z e kazda z nas dysponuje innym budzetem, ma inne potrzeby wiec tez inaczej pieniadze wydaje.

nionczka

Cytat: vobi w 23 Paź 2008, 11:13:05
maraxela, podgrzewa chusteczki (te nawilzane) zeby dziecku nie bylo zimno jak go nimi "myjesz" - chyle czola przed tworca tego wynalazku, ma gosc leb na karku  :thx:  :rofl1:

Mi by sie przydal podgrzewacz do kremu nawilzajacego dla mnie bo wyje z zimna jak sie kremuje.

vobi

Cytat: nionczka w 23 Paź 2008, 13:25:33
Mi by sie przydal podgrzewacz do kremu nawilzajacego dla mnie bo wyje z zimna jak sie kremuje.

powaznie??

zwierzatko_mojej_mamy

nionczka a kiedy sie kremujesz? :> bo jak rano to moze wystarczy pod poduszke se wsadzac co noc? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Paź 2008, 13:27:13
nionczka a kiedy sie kremujesz? :> bo jak rano to moze wystarczy pod poduszke se wsadzac co noc? :D

Na powaznie, zazwyczaj kremuje sie jak mi sie przypomni, ale ten krem pod poduszka to musze spobowac. czasem sobie tak grzeje bielizne na nastepny dzien :-)
Znajoma podgrzewala krem na kaloryferze ale jej maz farmaceuta powiedzial, ze to nie dobrze bo jak za bardzo sie podgrzeje to zmienia wlasciwosci.

gioseppe

Cytat: maraxela w 23 Paź 2008, 11:21:31
moja znajoma kupowala cos takiego bo one takie ladne/................................
ja zbieram od znajomych rozne rzeczy uzywane po ich dzieciach
to nic tylko sie cieszyc, ze masz takich znajomych :)

Cytat: Kasia w 23 Paź 2008, 12:54:00
każdy wydaje pieniadze na co chce ........
dokladnie, poza tym kazdy ma inny budzet, inne wymagania i zwraca uwage na inne rzeczy co widac na forach - nawet tu na tym sa rozbiezne poglady na temat niektorych rzeczy a zerknij na fora typowo ciazowe :)
mozna zwariowac ;)

nionczka, kremow nie wolno trzymac w cieple ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

justynaaaa2

Apropo wydawania pieniędzy to mnie zastanowiła właśnie kiedyś jedna rzecz, że sukienkę ślubną na jedną noc za 3tys to kupić można, ale na wózek za 2,5 tys trochę szkoda bo ty TYLKO na rok czy dwa  ;D no ale to tylko takie moje małe spostrzeżenie i absolutnie nie jest ono personalne  :-[

vobi mój pies też miał takie podkłady jak był szczeniakiem  :lollol: i było to boskie rozwiązanie  ;) kupowałam je normalnie w aptece, właśnie jako podkłady dla dzieci  :yes:

siog

Dziewczyny co to jest rozek????? pokazcie zdjecie:)

marax

dla mnie podgrzewacz do husteczek to fanaberia no ale kazdy moze sobie kupowac co chce

nionczka

Cytat: siog w 23 Paź 2008, 15:41:12
Dziewczyny co to jest rozek????? pokazcie zdjecie:)

Cos takiego np. :
http://www.allegro.pl/item458246035_becik_rozek_lux_z_poduszka_delikatna_frotka.html

nie wiem jak ten, ale niektore sie odpinaja i moga byc kolderka/mata, etc