Stylizacja zlotej- bede wdzieczna za wszelkie rady :) liczę na Waszą pomoc!

Zaczęty przez zlota, 24 Wrz 2008, 17:58:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zlota

Hej Dziewczyny! :sos: Pilnie potrzebuję Waszej pomocy bo mam malo czasu :) Suknia jak widać na fotkach...będzie jeszcze zwężana, dlatego z tyłu jest "przyszpilkowana" i na brzuchu jeszcze się trochę marszczy :/ (to pierwsza przymiarka). Welon chcę - długą pojedynczą mgiełkę, włosy upięte.  Nie wiem jaki bukiet będzie pasował :( Może coś takiego jak na zdjęciu poniżej? I co na górę? szyć bolerko z takiego materiału jak suknia? Oczy mam niebieskie, a włosy jaśniejsze niż na fotce- może będzie to pomocne przy doborze koloru bukietu :) Dzięki za wszystkie rady :) pozdrawiam 

zlota

a to cos co mam na sukni jest bardziej srebrne niż złote (choć na zdjęciu wygląda inaczej, ale mam slaby aparat) dlatego bizu bedzie srebrna (moze z jakims kolorowym kamyczkiem :))

lapin80

piękna suknia.
z bużu widzę długaśne srebrne kolczyki.
Na bukietach się nie znam.

Ja toleruję welony tylko przy braku bolerka/etoli/szala. Więc ja bym welonu nie zakładała, jeżeli miałabym coś na górę.

bolerek ogólnie nie znoszę więc tu nic nie doradzę

ale suknie piękna..

wrobelek0403

złota, a kiedy slub????

ja bym stawiała na cos futrzanego na ramiona, albo wrecz mały płaszczyk z gładkiego materiału. Bolerko IMO nie pasuje.

I jak srebrne dodatki, to moze bukiet w kontrastowych, ale chlodnych kolorach np. liliowy, błekitny, rózowy, zielony????
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Mnie też bolerko nie pasuje, widziałabym jakiś żakiecik, albo jak napisała wróbelek płaszczyk :)
Z dodatków długie srebrne kolczyki plus bransoletka, welon może być, ale bez tez będzie b. fajnie wyglądać.
A na bukietach się nie znam niestety :)

giga

zlota

slub za 17 dni :) i nie wiem czy uda mi się znaleźć w tak krótkim czasie jakis płaszczyk czy żakiecik... ewentualnie mogę coś uszyć bo mam zaufaną krawcową, ale potrzebny byłby jakiś wzór, widziałyście coś takiego na necie?
z tym welonem to jeszcze się zastanowię, co prawda już go zamówiłam ale jeśli nie będzie pasował do reszty to go nie założę
malutenka5 na szyje nic nie zakładać?
co do bukietu to taki opadający na pewno będzie pasował? cały czas myślałam, że tak ale czym bliżej ślubu tym więcej mam wątpliwości...

lapin80

malutenka

Cytat: zlota w 24 Wrz 2008, 22:51:48

malutenka5 na szyje nic nie zakładać?

ja bym nie zakładała, ale ja w ogóle nie jestem zwolenniczką czegoś na szyje w sukniach slubnych :)

mayagaramond

Gora - albo koronkowe bolerko , najlepiej z tej koronki, z ktorej jest pasek) albo dopasowany zakiecik z tego materialu z ktorego jest suknia.

Mnie podobaja sie tez futerka, ale ne wiem czy masz gdzie zdobyc/uszyc.

Co do szyj  albo nic albo jakis porzadny kawalek bizu, jak miala siostra sierpniowej julki. Nie chodzi o kolor, tylko styl, zeby nie byl to cienki lancuszek.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zlota

lapin80 stresuje się tylko, że zmarzne :)  i co chwilę sprawdzam prognoze 16-dniową ;D Zapowiada sie zimno, brrrr....i niektorzy goscie mnie troche denerwuja bo wtrącają się tam gdzie nie powinni.. jedna ciotka menu by chciała wybierac, inna winietki wyrzucic, jeszcze inna liste gosci modyfikowac... obłęd jakiś!

koronkowego bolerka nie chce :/ futerka mogą być, ale szukam po salonach i nic ladnego nie ma :/
jesli nie znajde nic w tym tygodniu to chyba uszyje zakiecik z tego materialu co suknia.
najchetniej poszlabym bez niczego ale przy 8 stopniach się chyba nie da :D
no i te kwiaty mnie męczą, bo chyba powinnam powoli zamawiac..

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

kwiaty-aga

też bym była za płaszczykiem, a co do kwiatów to nie wiem czy nie nadmiar bieli będzie.. troche sie zleją z sukienką.. ja tu widze delikatne storczyki.. moze takie coś..

zlota

płaszczyk wklejony przez tachogti jest piękny, kupilabym go od razu ale to ecru a ja szukam białego :(  przejrzalam allegro i znalazlam pare ciekawych, chyba kupie i plaszczyk i zakiecik i zobacze co będzie ładniej wyglądało :)
a bukiecik to caly bialy na pewno nie bedzie, chodzilo mi raczej o ksztalt, chyba chce kwiaty opadające i nie wydziwione za bardzo :)  bo kolor to tak jak proponowal wrobelek może jakis liliowy... a sa liliowe storczyki???

lapin80

justynaaaa2

a mi do tej sukni widzi się taka raczej prosta i dostojna wiązanka  :) np. kalle - miałam już przesyt, ale znowu je polubiłam  ;) tak ok. 7 sztuk złożonych razem a na łodygach takie jakby 2 opaski np. z jakichś kryształków, żeby nawiązywały do tego paska  ??? na zdjęciu widać, że jesteś raczej wysoka, więc takie ciut dłuższe łodygi i na końcu ich taka opaska a druga na górze łodyg - nie wiem czy jasno się wyraziłam, a foty przykładowej musiałabym gdzieś poszukać  :)
poza tym gdybyś miała takie płaszczyk przy ciele ze stójką to taka smukła wiązanka moim zdaniem wygląda fajnie, bo z klasą  :ok:
a to co wkleiłaś na początku to nie obraź się, ale jakoś tak źle mi się kojarzą takie wiązanki, takie duże, nabite i pasujące raczej do sukni hmmmm sama nie wiem jakiej, ale nie do twojej  :-[

zlota

lapin80 nie wiem czy odważyłabym się na długi płaszczyk, zostane chyba przy takiej dlugosci jak z linka tachogti
justynaaaaa2 jakbys miala jakies fotki to poroszę:) nie obrażam się, jestem otwarta na wszelkie propozycje ;)

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

tachogti

zlota a pokaz co znalazlas na allegro tak dla zaspokojenia ciekawosci mej :P
bialy znalazlam taki:
http://www.allegro.pl/item444961740_bialy_ecru_plaszcz_dwurzedowy_retro_r_xs_welna.html#photo
wiadomo guziki trzeba zmienic...

cumberland

Cytat: zlota w 25 Wrz 2008, 11:03:11
jesli nie znajde nic w tym tygodniu to chyba uszyje zakiecik z tego materialu co suknia.

i bardzo dobrze !!! ja jestem za bolerkiem z materiału takiego jak suknia
Twoja suknia jest na tyle klasyczna i prosta (pozytywnie prosta oczywiście ;) ), że dobrze wkomponowane bolerko będzie z nią tworzyło piękną całość
pomimo, że suknie są inne jest gdzieś jakaś nuta wspólnego stylu pomiędzy Twoją a poniższą...a tu bolerko wygląda naprawdę bardzo dobrze, może uszyj coś na ten poniższy wzór ?
będzie pięknie :)

a z płaszczykami byłabym naprawdę ostrożna - gdybyś się na niego zdecydowała to także polecałabym szyć coś, co będzie z suknią tworzyło jedną całość - klapa płaszczyka mogłaby być wówczas wykończona haftem/koronką z pasa sukni....a tak...może się skończyć jak u Kasi Cichopek...a tego Ci nie życzę ;)

zlota

juz sama nie wiem....wrocilam wlasnie z zakupow, ogladalam na zywo takie plaszczyki i nie wiem czy pasowalyby do sukni  :( jeden prawie identyczny jak wkleila tachogti
Na razie linkow z allegro nie wklejam bo choc dodalam do obserwowanych kilka rzeczy to teraz nie jestem przekonana :/ zobacze jak bedę reagowała na nie rano :D no coz, kobieta zmienną jest...
bolerko z fotki od cumberland wyglada niezle... ale w takim moge zmarznac...sama nie wiem czego chce :( chyba rzuce monetą
a jak Cichopkowa nie chce wygladac  :D

tachogti

zlota nie bedziesz wygladac jak cichopek bo : a) jestes ladniejsza, b) masz ladniejsza sukienke, c) Twoj plaszczyk nie bedzie mial brazowej podszewki i bedzie zapiety  ;) bedzie wygladal bardzo szlachetnie  :thumbup: bolerkow w Twoim wypadku do mnie nie mowi  :confused: ale ja mam inny gust niz wszyscy wiec moze cumberland ma racje... poszperam poszukam moze cos wykombinuje

zlota

tachogti tyle komplementow na raz! musze Ci polać  :drunk:  :D
teraz szukam na necie sukienek z bolerkiem taftowym
a jakby bylo cos takiego:
http://www.juliette.pl/html/pl_2008.htm (3 zdjecie w gornym rzedzie)
w sobote pochodze jeszcze po sklepach i pooglądam płaszczyki bo przez allegro troche boje sie kupic (choc zwykle to robie, ale slub to co innego :))