ZMYWARKA - jaka kupic?

Zaczęty przez Anupka, 23 Wrz 2008, 08:53:43

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: justynaaaa2 w 20 Lut 2010, 22:18:57
też słyszałam, że te lidlowe są dobre, chyba zośki mi to mówiła  :hmm:
jak mi się skończy promocyjny zapas calgonitu to wypróbuję te z lidla :) dla mnie generalnie nie ma różnicy w tych tabletkach, wg mnie wszystkie są takie same  :hmm:

Odnosze podobne wrazenie. Calgonit ma je tylko najladniej wykonane :D Ja kupilam juz jakis czas temu w promocji jakies takie duze pudlo calgonitu, nie wiem wlasnie czy nie 54+14 gratis i konca tego pudla nie widac :D A zmywarka srednio co 2 dni chodzi.

Alepowiem wam, ze ja sobie zycie bez zmywarki wyobrazam - u mnie zmywal maz  :rotfl:

konwalia

Cytat: zuzia w 21 Lut 2010, 09:31:15
a może ją wypierz?

jak u mnie czystosc naczyń jest nie bardzo, to właczam pustą intensywny program i daję kwasek zamiast tabletki (calgonit do czyszczenia kosztuje 20zł)
i u mnie mimo tabletek 4w1 ub 7w1 i tak musze dawać sół, bo mam za twarda wodę, jak nie dam to nie domywa

ishka82

Angie, po pierwsze upierz zmywarę środkiem do czyszczenia zmywarek (tańszy od calgonitu jest choćby w Rossmannie), a po drugie wyczyść ją porządnie, przede wszystkim filtry ;) Mojej to bardzo pomogło :) A, no i jak pisze konwalia, ja pomimo tabletek ileś tam w jednym sypię sól i dodaję nabłyszczacz...różnica ogromna, a przy tych tabletkach ona i soli i nabłyszczacza malutko zużywa :)

abkasia

Cytat: ishka82 w 20 Lut 2010, 19:36:57
A używałyście żelu zamiast tabletek? Bo ja się zastanawiam nad taką opcją jak mi się tabletki skończą ;)
ja uzywam i jestem barzo zadowolona. mam na mysli somat gel :D
tabletki czesto mi si enie rozpuszczaly i denerwowalo mnie to.. a ten zel rozpuszcza sie wysmienicie :D

giga

Cytat: magdalinska w 20 Lut 2010, 19:50:24
ja kupiłam teraz proszek Calgonit, cenowo wychodzi bardzo atrakcyjnie, taniej nawet niz najtansze tabletki
czy uzywasz do tego sol, czy sam proszek wystarczy?
Czesto myje zmywarke woda z octem, sprawdza sie to juz pare lat.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malybob

Kochane Wiedzmy!
Kupuje zmywarke, dzieki uwaznemu przestudiowaniu tego watku czyli dzieki Wam juz wiem czego chce.. Zostala jedna watpiliwosc..
Wiekszosc zmywarek, ktore bierzemy pod uwage ma zakryty panel taki od gory). Jak to wyglada w praktyce : wystaje spod blatu czy trzeba by bylo wysunac troche zmywarke,zeby wystawal?  A moze ustawia sie przy otwartych drzwiczkach? HELP

mobka

Cytat: malybob w 09 Maj 2010, 20:21:12A moze ustawia sie przy otwartych drzwiczkach?

Dokladnie. I moja pipczy jak skonczy ;)

malybob

:thankyou:  :beer:
Koniec ery zmywania recznego  :jupi:

zwierzatko_mojej_mamy

w otwartych ;) dobrze sie  to obsluguje,  niczego nie widac, pipcy jak skonczy ;) mozna otwierac w trakcie i wylaczyc jak sie chce ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

mobka

A i tak przy okazji - nie kupujcie zapachu do zmywarek z cagonita (finisha) - wszystkie plastikowe pudelka, deski, forma silikonowa na muffiny przeszla mi sztucznym cytrynowym zapachem  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

gatka2804

mobka
a czy to nie jest tak ze te plastikowe naczynia przeszlyby jakimkolwiek zapachem. Mysle ze taki urok plastiku. Chybaze ten cytrynowy rzeczywiscie wybitnie mocny. Sama zapachu nie uzywam. Musze przyznac ze nie pachnie ze zmywarki zbyt wyzywajaco jak ja otwieram np. po wykonaniu pracy, ale jakos do zakupu dodatkowego zapachu nie przymierzalam sie.

mobka

Mialam wczesniej tescowy i mam go teraz i nic nie przechodzi zapachem.

A uzywam, bo jak naczynia postoja w oczekiwaniu na mycie to troche "pachna" ;)

gatka2804

Cytat: mobka w 10 Maj 2010, 20:14:33
A uzywam, bo jak naczynia postoja w oczekiwaniu na mycie to troche "pachna" ;)

Mi bardziej przeszkadza zapach po zmywaniu. Pewnie to wina tabletek, ale co do jakosci zmywania nie mam zastrzezen. Zreszta jakby ze zmywarki nie pachnialo/smierdzialo nie zamienie jej na nic innego: odwala za mnie kawal roboty.

ishka82

Cytat: mobka w 10 Maj 2010, 19:49:55
A i tak przy okazji - nie kupujcie zapachu do zmywarek z cagonita (finisha) - wszystkie plastikowe pudelka, deski, forma silikonowa na muffiny przeszla mi sztucznym cytrynowym zapachem  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Ja używam tescowego :D Jest na tyle delikatny, że nic nim nie śmierdzi później ;) No i ta cena :D

emcia

mobka

Cytat: ishka82 w 10 Maj 2010, 21:34:29Ja używam tescowego Cheesy
No mialam przed finishem i mam teraz. A cena - chyba oba kosztuja podobnie :) Ale tesco jest fajny :)

A z tabletek uzywam Finisha i po zmywniu nie mam zadnego zapachu ;D

ishka82

mobka, finisz w moim tesco kosztuje sporo więcej ;) Nie pamiętam ile, ale różnica była znacząca.

A swoją zmywarę kocham niezmiennie :D I teraz jak często jestem sama z dzieckiem, to cieszę się, że mam tą mniejszą zmywarkę, bo większej nie byłabym w stanie zapełnić i tylko bym się wkurzała, że łyżeczki czy kubki się skończyły, a jeszcze niezaładowana ;D

Dodany tekst: 10 Maj 2010, 21:07:21

Tabletki mam Finisz, ale jak się będą kończyć, to chyba kupię żel na próbę :)

elve

ishka82 ja kupiłam dodatkowy komplet naczyń :P

ishka82

Cytat: elvelve w 10 Maj 2010, 21:28:55
ishka82 ja kupiłam dodatkowy komplet naczyń :P
Ja to przemyśliwuję :P Ale na pełen drugi komplet, znaczy naczynia + gary + sztućce nie ma miejsca ;D

mobka

Ja musialam sztucce dokupic, bo to one nam sie zawsze konczyly pierwsze.

A co do tabl. to kupilam w niedziele 100szt. finisha za 57zl. I pewnie na jakies 8 m-cy mi starczy :D

zwierzatko_mojej_mamy

ja musialam kupic dodatkowy komplet sztuccow ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mignon

u nas kubki i sztućce to też był towar deficytowy :D

zuzia

a u nas łyżki jakoś dziwnie wychodzą z domu. tylko czemu akurat łyżki?  :knuje: