ZMYWARKA - jaka kupic?

Zaczęty przez Anupka, 23 Wrz 2008, 08:53:43

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: justynaaaa2 w 25 Maj 2009, 00:31:20
instrukcja może :D albo podaj dokładnie jaka to zmywara to zaraz coś zobaczę ;)
wlasnie nic tam nie pisze na temat ktory ona kosz myje gorny czy dolny

Dodany tekst: pon 25 maj 2009 12:15:53 GMT-1

amica ZIA 6626

Dodany tekst: pon 25 maj 2009 13:18:59 GMT-1

http://www.maximedia.pl/?c=zmywarki_do_zabudowy&p=amica_zia_6626
jestem z niej zadowolona bardzo dokladnie zmywa chociaz moze warto wyrac lepsza firme niz amica

Dodany tekst: pon 25 maj 2009 14:20:16 GMT-1

wlasnie doczytalam ze mam jednak zmywarke z wyswietlaczem wyswietla mi czas zmywania ............normalnie bajer jak tralala szczegolnie ze wyswietlacz jest widoczny dopiero po otwarciu zmywarki
(panel jest zabudowany)

justynaaaa2

maraxela spójrz tutaj http://www.ceneo.pl/269865 kliknij na rozwiń opis i zjedź na dół, tam jest opisane działanie 1/2 załadunku ;) wynika z tego, że możesz obojętnie który kosz załadować, albo oba po trochu a i tak będzie oszczędnie, bo te ramiona natryskowe będą działać na przemian a nie jednoczesnie ;)

marax

takie buty na to bym nie wpadla :)

wrobelek0403

Cytat: maraxela w 25 Maj 2009, 15:15:14

wlasnie doczytalam ze mam jednak zmywarke z wyswietlaczem wyswietla mi czas zmywania ............normalnie bajer jak tralala szczegolnie ze wyswietlacz jest widoczny dopiero po otwarciu zmywarki
(panel jest zabudowany)

tez tak mam - ale jak "zajrze" w szpare miedzy blatem a drzwiczkami to widac cyferki  :mocking: :mocking:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

no wszystko fajnie - ale po co komu tez czas zmywania? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Maj 2009, 16:50:39
no wszystko fajnie - ale po co komu tez czas zmywania? :>

mnie niestety potrzebny do planowania czynności: zmywanie, pieczenie, pranie - właczenie dwóch urządzeń jednoczesnie konczy się wywaleniem korków na klatce  :headbang: :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 tzn ja tez wlaczam, zeby skonczylo np na film i nie szumialo w sralonie, ale to odliczam wczesniej czas programu, a potem czekam, az zapipczy - nie zagladam w trakcie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 25 Maj 2009, 17:08:00
mnie niestety potrzebny do planowania czynności: zmywanie, pieczenie, pranie - właczenie dwóch urządzeń jednoczesnie konczy się wywaleniem korków na klatce  :headbang: :headbang:

u nas wlaczenie 2 tego typu urzadzen na raz konczy sie egipskimi ciemnosciami, ale tylko u nas.

marax

moja zmywarka tak jak pralka pipka jak skonczy zmywac wiec zagladam ile czasu jeszcze zostalo-wieczorem siedze i czekam az pozmywa wylanczam zeby nie piszczala pol nocy

zuzia

a moja nie pipka. zreszta pralka tez nie. ale zazwyczaj nastawiam ja na noc i otwieram rano.

samuraj

Zmywarek jest pod dostatkiem na rynku , jednak wszystkim przyszłym posiadaczom zmywarek odradzam Amice , my mamy Amica ZWA 6614 W ,awaryjna , platiki zółkną .Uważajcie  na Amice!

panikarola

a my chcemy kupic uzywana. tak z dwu-trzyletnie widywalam (tzn. tak mi sie wydaje, ze tyle maja lat). to chyba bosch albo siemens najbardziej niezniszczalne? tak mi sie kojarzy, ze to taki vw wsrod zmywarek...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

zuzia

panikarola
no ja bosha z czystym sumieniem moge polecic.
siemensa to za jakis czas jak nowa wyprobujemy :)

panikarola

Cytat: zuzia w 26 Maj 2009, 16:23:55
panikarola
no ja bosha z czystym sumieniem moge polecic.
siemensa to za jakis czas jak nowa wyprobujemy :)

zuzia, nie obiecuje, ze poczekam :D
:beer:

konwalia

panikarola a taka używana to jaki koszt?

salsa

Cytat: panikarola w 26 Maj 2009, 12:52:15
a my chcemy kupic uzywana. tak z dwu-trzyletnie widywalam (tzn. tak mi sie wydaje, ze tyle maja lat). to chyba bosch albo siemens najbardziej niezniszczalne? tak mi sie kojarzy, ze to taki vw wsrod zmywarek...

ja moge polecic i Bosha i Siemensa
B maja rodzice
ja mam S
obie be zarzutów

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

panikarola

konwalia, roznie, 400-800 zł

konwalia

melduję, że mój mastercook za 900zł umył ładnie  :jejeje: niech żyje zmywarka

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 25 Maj 2009, 20:34:51
u nas wlaczenie 2 tego typu urzadzen na raz konczy sie egipskimi ciemnosciami, ale tylko u nas.

hihih, no wywala tylko u nas - tyle ze korki sa na klatce - bo te mieszkaniowe są nowe i jest kilka obwodów w domu, ale "zewnętrzne" sa dwa - na kontakty i na "górne światło"  :headbang: :headbang: a jabym je wymieniła, to niechybnie wywaliłoby korki w piwnicy (czytaj: w całym bloku)  :headbang:

panikarola

Cytat: konwalia w 26 Maj 2009, 20:44:02
melduję, że mój mastercook za 900zł umył ładnie  :jejeje: niech żyje zmywarka

czyli ze sa nowe praktycznie w tej cenie?
musze sie zorientowac!

marax

zastanow sie jeszcze z ta uzywana.O zmywarke trzeba dbac,czyscic filtry,wkladac naczynie bez resztek jedzenia -nie masz pewnosci czy ktos od kogo kupujesz nie byl typem wkladajacym do niej polowe objadu .To wszystkom odbije sie na jakosci zmywania .moze lepiej dolozyc troche i miec nowke na gwarnacji

konwalia

Cytat: panikarola w 26 Maj 2009, 23:45:30
czyli ze sa nowe praktycznie w tej cenie?
musze sie zorientowac!
http://www.agdexpert.pl/zmywarki-wolnostojace-60-cm/mastercook-zwe-1635?v=10891686

kupiłam ta na plenecie bez vat za 917zł ale juz nie mają

jak dla mnie lepiej nową tańszą, potrzebne Ci bajery używki z wyższej półki? a jakby coś jest gwaracja i zazwyczaj,
do 1000zł wybór jest duzy
http://www.ceneo.pl/;004c359+n1000;0112-0;017A_P1-921;018P3F16829T16836.htm
ma tylko jeden minus, to szare na panelu sterowania, to folia, więc kiedyć pewnie sie odklei
sprawdzaj zawsze klasę energii/mycia/suszenia

panikarola

racja, ale te uzywane o ktorych ja mowie sa na gwarancji
ludzie sprzedaja je do warsztatu, warsztat je sprawdza i podrasowuje i daje swoja gwarancje na te sprzety, roczna albo dwuletnia

marax

Cytat: panikarola w 27 Maj 2009, 09:14:48
racja, ale te uzywane o ktorych ja mowie sa na gwarancji
ludzie sprzedaja je do warsztatu, warsztat je sprawdza i podrasowuje i daje swoja gwarancje na te sprzety, roczna albo dwuletnia
na dzialanie a nie na jakosc zmywania

magdalinska

a jakich uzywacie tabletek do zmywarki? calgonity strasznie drogie, kupiłam ostatnio jakies w rossmanie, 60szt za 18zł chyba, ale nie wiem ile warte, bo jeszcze nie wyprobowałam ;)