ZMYWARKA - jaka kupic?

Zaczęty przez Anupka, 23 Wrz 2008, 08:53:43

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ulala28

ja mam dwa komplety, laduje przez dwa dni ale bez garow, gary myje recznie, z garami moglabym prac codziennie...

Dodany tekst: 23 Maj 2009, 21:08:46

a poziom halasu mamy 49db i jest cichutka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

zwierzatko_mojej_mamy

my tez puszczamy dopiero przy calkowitym wsadzie i nie ma problemow z niedomyciem ;)
ja tam lubie szum zmywarki - jakby ciche morze szumialo lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

ishka ja kupiłam mastercooka za 900coś, ma 1/2 wsadu, AAA jak ja podłączę w tym tygodniu, to mogę ocenić

ishka82

Cytat: konwalia w 24 Maj 2009, 08:21:28
ishka ja kupiłam mastercooka za 900coś, ma 1/2 wsadu, AAA jak ja podłączę w tym tygodniu, to mogę ocenić
To koniecznie daj znać jak się sprawuje :) Ja właśnie czekam na jakąś super ofertę ;)

mobka

A dziewczyny jak juz jestesmy przy zmywarkach - to jakich produktow uzywacie? Takich all in one, czy moze nablyszczacz i sol osobno dodajecie? I jakie firmy polecacie? Ja sie totalnie nie znam  :blush:

zuzia

ja polecam calgonit.
teraz mam somat i to jest totalna pomylka.
aaaa... i raczej mam wersje all in one aczkolwiek nablyszczacz dodawany mam osobno.

justynaaaa2

ja używam na zmianę i somat i calgonit, zależy na co akurat jest jakaś promocja ;)
jakoś różnicy nie odczułam, naczynia są czyste tak samo :)
sól i nabłyszczacz daję osobno
mobka teraz jest (przynajmniej jeszcze 2 tyg. temu była) promocja na tabletki calgonit :) ja kupiłam 80+10 gratis za 29,90 a te calgonit all in one były chyba 65+10 gratis za 29,90, więc o połowę taniej mniej więcej :)

mobka

justynaaaa2 i co rzeczywiscie naczynia wygladaja lepiej jak sie dodaje tak wszystko osobno niz jak sie uzywa takich all in one?

konwalia

a trzeba sól jak się kupi takie tabletki 3w1? bo to będzie mój debiut zmywarkowy

Dodany tekst: 24 Maj 2009, 11:55:26

Cytat: justynaaaa2 w 24 Maj 2009, 11:42:05
mobka teraz jest (przynajmniej jeszcze 2 tyg. temu była) promocja na tabletki calgonit :) ja kupiłam 80+10 gratis za 29,90 a te calgonit all in one były chyba 65+10 gratis za 29,90, więc o połowę taniej mniej więcej :)

a w jakim markecie??

justynaaaa2

konwalia ja kupowałam w leclercu, ale to chyba była ogólna promocja wprowadzona przez calgonit a nie przez sklep, bo w jakimś innym też widziałam  :hmm:

mobka powiem ci szczerze, że ja chyba nie miałam tych all in one  :hmm: zawsze kupowałam zwykłe i sypałam osobno sól i dawałam płyn, więc porównania nie mam ;) ale nawet oni sami na swojej stronie www polecają do tabletek nawet tych już z płynem i tak stosować dodatkowo nabłyszczacz ;D więc jakoś nie bardzo widzę sens tych tabletek  :knuje: mam wrażenie, że taniej wychodzi wszystko osobno ale mogę się mylić  ;)

Dodany tekst: 24 Maj 2009, 12:09:01

aaaa i polecam jeszcze zakupić dodatkowo odświeżać do zmywarki taki do powieszenia :) koszt niewielki a inna jakoś życia :D ponieważ ja nie piorę codziennie tylko co kilka dni to jak np. włożę talerze po rybie czy jakimś innym mocniejszym aromacie to wali koszmarnie za każdym razem jak się otwiera  :bad: myślałam, że ten odświeżacz nic nie da ale działa naprawdę :thumbup:

zwierzatko_mojej_mamy

ta promocja jest wszedzie - do wyczerpnia zapasow - to odgorna promocja calgonitu - musza sprzedawac po 29.90 - my wlasnie chyba kupimy jeszcze 2 opakowania na zapas ;D

www.annawilk.pl

marax

ja nigdy nie mialam zmywarki z wyswietlaczem i jakos mi to nie rpzeszkadzalo w niczym.Moja ma funkcje pol wsadu tylko nie bardzo wiem jak jej uzywac.Ktora polowe ona myje-gorna czy dolna?

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez bez wyswietlacza ;) przeciez czesto otwieramy w trakcie - np po 10 minutach znajduje kubas to wkladam jak juz dziala ;D

www.annawilk.pl

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Maj 2009, 13:27:49
ja tez bez wyswietlacza ;) przeciez czesto otwieramy w trakcie - np po 10 minutach znajduje kubas to wkladam jak juz dziala ;D

Ze tak lamersko sie zapytam - da sie ja w czasie pracy otworzyc i nic sie nie dzieje?

zwierzatko_mojej_mamy

mobka bucha para, jesli trafisz na parowa czesc zmywania ;d i tyle ;) nic sie nie dzieje - ona przestaje pracowac na czas otwarcia ;) a przeciez ona pracuje w dosc prosty sposob - polewa woda ;) to po prostu przesatje wtey polewac i jak zamkniesz to wraca do roboty tam, gdzie skonczyla ;)

www.annawilk.pl

mobka

No zastanawialam sie, czy po takim otwarciu nie mam powodzi w domu ;)

wrobelek0403

mobka, ja uzywam calgonitu - zadna inna firma się nie sprawdziła.

Uzywam osobno soli nabłyszczacza i tabletek 1-fazowych - po tych wielofazowych na naczyniach były zacieki. Zmywarki teraz same sobie "dobierają" ilosc soli, a w tabletce wiadomo zawsze taka sama - i zawsze pasuje do stopinia twardosc wody.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

wielu moich znajomych uzywa jakis tabletek z Lidla (chyba W5) i sobie chwalą

Ja sie nie wypowiadam bo zmywary nie mam ;)

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 24 Maj 2009, 15:12:52
mobka, ja uzywam calgonitu - zadna inna firma się nie sprawdziła.

Uzywam osobno soli nabłyszczacza i tabletek 1-fazowych - po tych wielofazowych na naczyniach były zacieki. Zmywarki teraz same sobie "dobierają" ilosc soli, a w tabletce wiadomo zawsze taka sama - i zawsze pasuje do stopinia twardosc wody.

ja tez tylko calgonit
chcielismy wyprobowac somat i to jest mega shit
mam całe opakowanie - po 3 tabletkach stwierdziłam, ze nie zdzierżę tego badziewia
musze to wywalic

Dodany tekst: 24 Maj 2009, 19:07:02

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Maj 2009, 12:45:13
ta promocja jest wszedzie - do wyczerpnia zapasow - to odgorna promocja calgonitu - musza sprzedawac po 29.90 - my wlasnie chyba kupimy jeszcze 2 opakowania na zapas ;D

my tez kupilismy 2 pudełka
ale nie wszedzie była ta cena-w warszawie w eclerku widziałam promocyjne pudełka wystawione za 50 zł !

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

Justa pisała o odświeżaczu do zmywarek, ja odraddzam jeżeli ktoś myje naczynia dla dzieci! butelki dla babli zamiast mlekiem waliły cytrynowym domestosem - masakra

martullek

ja używam osobno soli i nabłyszczacza. wkurza mnie, jak się lampka świeci, że tego brakuje. a tabletki w związku z tym zwykłe, ale tylko Calgonit. zapaszek obowiązkowo - ja piję dużo mleka, więc już pod wieczór ze zmywarki wydobywa się wątpliwie przyjemny zapaszek. a tak to czuję tylko cytrynkę  :point_lol:

jo_miekka

Cytat: mobka w 24 Maj 2009, 13:29:34
mobka bucha para, jesli trafisz na parowa czesc zmywania

Ty mi tu nie wchodź w kompetencje lol

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

rozwiaze ktos moja zagadke polowy wsadu ?

justynaaaa2

Cytat: maraxela w 25 Maj 2009, 00:00:23
rozwiaze ktos moja zagadke polowy wsadu ?
instrukcja może :D albo podaj dokładnie jaka to zmywara to zaraz coś zobaczę ;)