znowu problem z filmem video-koncówka nagrania...

Zaczęty przez kamelia04.08.2007, 28 Sie 2007, 15:27:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamelia04.08.2007

przesłuchałam jeszcze raz to nagranie video i muzyke zdzierże, jeszcze obleci,
piosenka naiwna "marzyć chcę" (która leci w miejscu nazwanym przez kamerzystę "błogosławieństwem"    :-? ) zostanie zastąpiona "sunrise, sunset" ze skrzypka na dachu (pasuje idealnie  :-D )

pojawił się problem, bo nie wiem co dać na koniec nagrania, gdzie jest powtórka z całego przedsięwzięcia, czyli przygotowania, slubu, wesela. Otóż mój pan kamerzysta dał piosenkę "przeżyj to sam" ( a dalej ten utwór leci: nie zamieniaj serca w twardy głaz, póki jeszcze serce masz)  :shock: Pasuje raczej dla rozwydrzonego gówniarza-egoisty.

Myslałam o Franku Sinatrze "My way" ale jak sie wczystałam w słowa, to jest to piosenka z łoża śmierci, tudzież dla osoby, która robi rozrachunke z zycia.
No i co tu by dać z klasyki typu Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Diana Krall, takiego o miłości ? Podoba mi sie Kate Mellua "9 million bicycles" tylko czy to nie jest hit 1-2 sezonów?

Poradźcie coś....
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

zwierzatko_mojej_mamy

kamelia04.08.2007,  tak z glowy na szybko to "i've got you under my skin" masz i sinatre i krall, jedna wersja szybsza, druga wolniejsza - do wyboru do koloru ;D

jak wroce do domku to poszperam - napisz czy do tego pasowala by ci szybsza, wolniejsza, melancholijna, bardziej z klimtow rockowych, moze jazz? blues?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kamelia04.08.2007

zwierzatko_mojej_mamy,
wiesz o jaka część nagrania chodzi, tę końcówkę, niektórzy nazywaja to teledyskiem, melodia "my way" jest idealna, ale te słowa...troche przeholował.

Interesuje mnie cos wolnego, nastrojowego, bo film jest na zwolnionych obrotach, diana krall ma ładny głos, frank sinatra też. Ciekawe jaki byłby joe cocker "you are so beautiful"...
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

jena

A może Frank Sinatra - Unforgettable lub Frank Sinatra - Moon river lub Frank Sinatra - For once in my life? A może Over the rainbow? Są różni wykonawcy tego utworu? I dość długa jest :mrgreen:

zwierzatko_mojej_mamy

krall ma jeszcze taka swingujaca wolniutka i melancholijna, tylko nie pamietam ile trwa - moze byc za krotka:
"Let's Face The Music And Dance"

There may be trouble ahead
But while there's music and moonlight and love and romance
Let's face the music and dance

Before the fiddlers have fled
Before they ask us to pay the bill and while we still have the chance

Soon we'll be without the moon, humming a different tune and then
There may be teardrops to shed
So while there's moonlight and music and love and romance
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

feeling.good

a ja bym sie pokusila o "Love & marriage" Sinatry (piosenka z czołówki Świata wg Bundych).
Opowiada o małżeństwie, jest zabawna i na koniec filmu, moim zdaniem, idealna.

kamelia04.08.2007

wczoraj siedziałam i wymysliłam:
1. w czasie zyczen rodziców wybralam "sunrise, sunset" ze skrzypka na dachu
2. początek wesela: the beatles " all you need is love"
3. koncówka, to podumowanie wszystkiego: frank sinatra "unforgetable"

Jak nie bedzie za późno to poszperam i poszukam "love and marriage" franka sinatry.
Bardzo wam dziekuje forumowiczki za pomoc. Jesteście wielkie, jak zwykle.
Zdecydowałam się na piosenki z klasyki, jak sie bedzie za 10 lat to oglądać, to każdy z tych utworów bedzie aktualny.

jena

W pełni popieram! Nie ma to jak klasyka :-D Frank Sinatra mi zawze humor poprawia!

errata

Znajomi na tym posumowaniu całej płyty mieli piosenkę Michała Bajora "jestem bogaty" i bardzo mi się spodobała ona w tym momencie na płycie.

feeling.good

Kamelia,
podaj mi swojego maila to wyślę Ci Love&Marriage albo coś innego Sinatry jeśli potrzebujesz - mam sporo jego utworów:)