przygotowania MagdyM

Zaczęty przez MagdaM, 10 Wrz 2008, 13:51:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

Cytat: mika9983 w 10 Wrz 2008, 15:02:30
po pierwsze idz zmierz
moje spostrzeżenia są takie:
suknie z golfem są dla kobiet o bardzo kobiecych ładnych kształach a nie dla kobiet niskich i filigranowych
przy niskim wzroscie lepiej wybrać suknie w kształt litery A niż rybkę, zwłaszcza jeśli przyszły mąż jest dużo wyższy
generalnie osoby o niskim wzroście i bardzo szczupłe prezentują się pięknie w sukniach satynowych lub zwiewnej organtynie lub tiulach
proponowałabym Ci coś bardziej rozkloszowanego, w mała literkę A, bez ramiączek albo z wąskimi ramiączkami, odrzuciłabym suknie z golfem bo one dodatkowo skracają sylwetkę
zaraz poszukam przykładów
ale jeszcze raz mówię: konieczne jest mierzenie, mierzenie, mierzenie

mika kolejna dziedzina w której nie ma na ciebie mocnych  :lollol:

mika

Cytat: justynaaaa2 w 10 Wrz 2008, 15:12:31
po pierwsze idz zmierz
suknie z golfem są dla kobiet o bardzo kobiecych ładnych kształach a nie dla kobiet niskich i filigranowych
przy niskim wzroscie lepiej wybrać suknie w kształt litery A niż rybkę, zwłaszcza jeśli przyszły mąż jest dużo wyższy
generalnie osoby o niskim wzroście i bardzo szczupłe prezentują się pięknie w sukniach satynowych lub zwiewnej organtynie lub tiulach
proponowałabym Ci coś bardziej rozkloszowanego, w mała literkę A, bez ramiączek albo z wąskimi ramiączkami, odrzuciłabym suknie z golfem bo one dodatkowo skracają sylwetkę

w tym to kochana od dawna jestem specjalistką lol głównie dzięki strefie :D

MagdaM

Cytat: mika9983 w 10 Wrz 2008, 15:09:10
MagdaM napisz gdzie mieszkasz, będzie łatwiej doradzać

Jestem ze Szczecina ale obecnie jeszcze 2 miesiące w poznaniu i w końcu do domku, muszę poszukać jeszcze fotografa i kamerzystę bo boję sie że później będzie za późno

mika

Cytat: MagdaM w 10 Wrz 2008, 15:14:03
Cytat: mika9983 w 10 Wrz 2008, 15:09:10
MagdaM napisz gdzie mieszkasz, będzie łatwiej doradzać

Jestem ze Szczecina ale obecnie jeszcze 2 miesiące w poznaniu i w końcu do domku, muszę poszukać jeszcze fotografa i kamerzystę bo boję sie że później będzie za późno

widzę że w SZczecinie macie salon Nikol z bogatym wyborem firmowym (ciekawe ile sukien jest na miejscu  8) ) proponowałabym pomierzyć suknie Eddy K , pięknie wykonane, bogata kolekcja, każdy znajdzie coś dla siebie i ceny nie zwalają z nóg przynajmniej nie każdej sukni
ponadto mają gale, też warto pomierzyć, polska firma, dobrze wykonane, ciekawe wzornictwo, podążają za trendami
ponadto na pewno Herms w tym roku pokazał jedną z najciekawszych moim zdaniem kolekcji m.in. przepiękną Liporio :D
szukam dalej

mika

jak jesteś w Poznaniu to odwiedź madonne
http://www.madonna.pl/pl/sklepy.php?s=5
przy czym jedna uwaga: nie zwracaj uwagi tylko i wyłącznie na suknie koronkowe

elve

mika

Cytat: elvelve w 10 Wrz 2008, 15:26:18
i rybki

czytasz mi w myślach, już myślałam że tego dopowaidać nie trzeba  brawo :yeah:

MagdaM

Cytujwidzę że w SZczecinie macie salon Nikol z bogatym wyborem firmowym (ciekawe ile sukien jest na miejscu 

tak ten salon Nikol jest na ulicy Piłsudskiego jak wrócę do Szczecina to na pewno tam zajrzę

jeżeli chodzi o Herms to podobają mi się Linden, Limiraldi,Larrivas

mika

z hermsa też piękna jest Liadore, znam jedną taką strefowiczkę co tak piękniście w niej wyglądała .......... oj cud miód malina  :love: :love: :love: :love: :love: :love:

mika

aaaaaa i jeszcze jedno, bo może nie dla każdego to jest jasne: większość sukni wygląda zupełnie inaczej niż na fotkach w necie, musisz się pryzgotować na spory szok, więc nie nastawiaj się na nic z netu :D

MagdaM

Cytat: mika9983 w 10 Wrz 2008, 15:38:08
aaaaaa i jeszcze jedno, bo może nie dla każdego to jest jasne: większość sukni wygląda zupełnie inaczej niż na fotkach w necie, musisz się pryzgotować na spory szok, więc nie nastawiaj się na nic z netu :D

zdaje sobie z tego sprawę, bo nieraz zamawiam sobie ubrania z allegro i za każdym razem mówię sobie że wiecej tego nie zrobię.
Jak pójdę na poszukiwania sukni to muszę ją obejrzeć z każdej strony z przodu z tylu i od środka no i oczywiście czy jest wygodna.

a czy to jest prawda że w salonach nie można robić zdjęc podczas przymiarki bo boję się że jak przymierze z 30 sukien to nie zapamiętam w której dobrze wyglądałam :)

mika

prawda, niestety w wiekszości nie można, ale my mamy swoje sposoby :D weź kogoś ze sobą niech strzela z ukrycia :D

MagdaM

a to trzeba się ich zapytać samemu czy można robic zdjęcia czy oni sami informują o tym na dzień dobry

aurelia

ja widziałam kobitkę niziutką w sukni z golfem i wyglądała ślicznie

najlepiej idź przymierzyć bo czasami w tej sukni co wydaje Ci się że bedziesz brzydko wyglądać własnie wygląda się super :)

wrobelek0403

niestety w poznanskiej madonnie jest kiepski wybor sukien - z 12 modeli ktore wybralam w necie mieli 4, grrrrrr

warto przejsc się na Matejki do Nicole - maja duzy wybór najrozniejszych fasonow i mozna chocby porownac jak się w roznych wyglada.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

MagdaM ja miałam suknie z taka stójka (jaguar z Pronovias) \
Riannka tez miała (nie pamietam jak sie jej model nazywa)
wyglada to na prawde pieknie na szczuplej osobie

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 14:51:39
i upewnij się, czy Narzeczonemu podobają się suknie z golfem ;) bo chyba właśnie jemu chcesz się podobać tego dnia najbardziej, a faceci często kręcą nosem  na takie golfy (przynajmniej w moim otoczeniu :))
to chyba zalezy bo ja sie spotkałam z bardzo pozytywnymi opiniami, nie kazdy facet jest sztampowy- biała suknia z rozłożystym dołem i gorsetem - bo inaczej sie nie podoba  :perfect:

salsa

Cytat: justynaaaa2 w 10 Wrz 2008, 15:12:31
po pierwsze idz zmierz

hmmm, ale Mika ja do gigantów i babochłopów nie należe - moja suknia ze stójka miała rozmiar 34 !

zlota

Cytat: salsa w 10 Wrz 2008, 19:57:04
i upewnij się, czy Narzeczonemu podobają się suknie z golfem ;) bo chyba właśnie jemu chcesz się podobać tego dnia najbardziej, a faceci często kręcą nosem  na takie golfy (przynajmniej w moim otoczeniu :))
to chyba zalezy bo ja sie spotkałam z bardzo pozytywnymi opiniami, nie kazdy facet jest sztampowy- biała suknia z rozłożystym dołem i gorsetem - bo inaczej sie nie podoba  :perfect:

jak sie golf nie podoba to facet sztampowy? ;D

salsa

Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 21:53:25
Cytat: salsa w 10 Wrz 2008, 19:57:04

jak sie golf nie podoba to facet sztampowy? ;D

a czym mial byc tekst o tym , ze faceci kreca nosem na suknie z golfem?
moj raczej krecił nosem na klasyczne do bolu sukienki.
co to za słowo golf-to jest stójka jesli juz.

zlota

napisalam faceci w moim otoczeniu (ale takim zdaniem spotkalam sie tez w salonach slubnych)
skoro Twoj nie krecil nosem na takie i Tobie sie taka podobala to taka sobie wzielas
a no tak golf to taki samochód, pomyliło mi się :D

salsa

Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 22:15:40
napisalam faceci w moim otoczeniu (ale takim zdaniem spotkalam sie tez w salonach slubnych)
skoro Twoj nie krecil nosem na takie i Tobie sie taka podobala to taka sobie wzielas
a no tak golf to taki samochód, pomyliło mi się :D

a no chyba ze w otoczeniu, to wybaczam lol
nie pytałam męza o zdanie w kwesti sukni, nie ejstem ubezwlasnowolniona
zobaczył dopiero w dniu slubu

golf to jest kawałek materiału dookoła szyi , na stałe , a to jest stójka zapinana i tylko masz ja na dekoldzie

salsa

zlota na tym forum panuja nieco inne zasady i atmosfera, niz na gazecie oraz innych podobnych miejscach
jesli jest Ci obca ta idea, to ..... dobranoc

MagdaM

dla mnie jest to też bardziej golf niż stójka, ale każdy wie o co chodzi i nie ma co się o takie głupstwa kłócić