przygotowania MagdyM

Zaczęty przez MagdaM, 10 Wrz 2008, 13:51:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MagdaM

czesc dziewczyny wklejam moje typy sukienek a wy doradźcie czy pasują na małą i chudą osóbkę :) czyli na wzrost 1,60 i wagi 47kg :) czy może ubrałybyście mnie w coś innego :) czekam na propozycje

Pronovias DARSENA:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Pronovias NAVA:

San Patrick BRISA:

La Sposa MANACOR:

elve

warunkiem są wąskie, ładne ramiona
nie wystają ci obojczyki? przy takiej wadze?
najlepiej zmierzyć :P

MagdaM

Tak mi się wydaje że mam wąskie ramiona i obojczyki mi nie wystają :)
ogólnie jestem dość proporcjonalna :)

zlota

a koniecznie musi być suknia z golfem?

magdalinska

te wszystkie koronki strasznie mi sie juz opatrzyly..... ale propozycji zamiennych nie mam, bo ja słabo sie orientuje w sukniach.....

MagdaM

Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 14:22:51

koniecznie to nie
ale myślałam własnie o golfie albo o takich:

La Sposa MIRADIR:

San Patrick BARAHONA:

bo boję się że jak nie będę miała golfu albo ramiączek to suknia mi podczas tańca spadnie dlatego takie fasony sukienek wybrałam :)

zlota

też się tego bałam a w końcu wziełam suknie bez ramiączek :)  Poza tym ramiączka mogą dorobić do każdego modelu

elve

MagdaM idź zmierzyć.... te sukienki widziałyśmy wiele razy, podobają się i tyle. Zobacz z bliska wykonanie, materiał, często można się rozczarować... Przymierz, tu też można się zdziwić, gdy twoje typy na tobie wyglądają co najwyzej przeciętnie..... albo koronka gryzie, lub suknie za sztywna

Gdybym miała teraz wybierać sukienkę poszukałabym gdzie indziej niż w Madonnie (czy innym przedstawicielu tych sukienek)

co do obojczyków, przy podobnej wadze mam dość kościste ramiona i widoczne obojczyki, jak założyłam golfik wydawały się szczególnie wydatne

zosia2007

Cytat: MagdaM w 10 Wrz 2008, 14:42:33
Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 14:22:51

koniecznie to nie
ale myślałam własnie o golfie albo o takich:

La Sposa MIRADIR:

San Patrick BARAHONA:

bo boję się że jak nie będę miała golfu albo ramiączek to suknia mi podczas tańca spadnie dlatego takie fasony sukienek wybrałam :)

magda nic ci nie spadnie - nie martw się :)

ja mam bardzo podobna figure do twojej a kiecke mialam bez ramiaczek i sie trzymala. po prostu byla bardzo dopasowana u gory. mozesz sobie zdjecia poogladac w galerii

wredotka

A ja mysle ze przy wzroscie 160 taka suknia nie bedize sie dobrze prezentowac. I tu nie chodzi o figure, ale o dlugosc. Ale przymierzyc zawsze warto.

zlota

i upewnij się, czy Narzeczonemu podobają się suknie z golfem ;) bo chyba właśnie jemu chcesz się podobać tego dnia najbardziej, a faceci często kręcą nosem  na takie golfy (przynajmniej w moim otoczeniu :))

tachogti

Cytat: elvelve w 10 Wrz 2008, 14:47:06
MagdaM idź zmierzyć.... te sukienki widziałyśmy wiele razy, podobają się i tyle. Zobacz z bliska wykonanie, materiał, często można się rozczarować... Przymierz, tu też można się zdziwić, gdy twoje typy na tobie wyglądają co najwyzej przeciętnie..... albo koronka gryzie, lub suknie za sztywna

Gdybym miała teraz wybierać sukienkę poszukałabym gdzie indziej niż w Madonnie (czy innym przedstawicielu tych sukienek)

co do obojczyków, przy podobnej wadze mam dość kościste ramiona i widoczne obojczyki, jak założyłam golfik wydawały się szczególnie wydatne

to wszystko prawda i sie z tym zgadzam! Chociaz sa rozne opinie..
Mnie prywatnie jak mierzylam kiecki z Pronovias gryzly i byly cholernie ciezkie i wygladalam w nich naprawdę sredniawo, moze nie jestem typem do nich  ;) natomiast chodzilam mierzyc kiecki z kolezankami i wszytskie byly oczarowane Demetriosem  :bn:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

elve

Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 14:51:39
i upewnij się, czy Narzeczonemu podobają się suknie z golfem ;) bo chyba właśnie jemu chcesz się podobać tego dnia najbardziej, a faceci często kręcą nosem  na takie golfy (przynajmniej w moim otoczeniu :))
przy tym bym się nie upierała.....
jakbym miała podąrzać za gustem mojego Męża to niezbyt dobrze bym na tym wyszła

MagdaM

Cytat: wredotka w 10 Wrz 2008, 14:49:12
A ja mysle ze przy wzroscie 160 taka suknia nie bedize sie dobrze prezentowac. I tu nie chodzi o figure, ale o dlugosc. Ale przymierzyc zawsze warto.

Ale chyba skracają suknie jak ktoś jest niski, no ale fakt suknia może po skróceniu stracić swój urok :)

malybob

A ja mam jeszcze inna radę przed mierzeniem w salonach. Popatrz na allegro co miały dziewczyny w Twoich wymiarach i jaki był efekt.

wredotka

ale jesli to jest twoj wymarzony krój to sie nie zastanawiaj tylko idz i mierz:)

elve

zlota

:) moj ma świetny gust (zawsze wszystkie prezenty od niego bardzo mi się podobają) więc się radziłam :) ale tylko tak wypytywałam co mu sie podoba bo suknie wybralam sama a on nawet nie wie w jakim jest kolorze :)
[/quote]jakbym miała podąrzać za gustem mojego Męża to niezbyt dobrze bym na tym wyszła[/quote]

nie trzeba od razu podązać całkowicie za jego gustem ale z tysięcy modeli sukienek mozna wyeliminowac kilka tych, które on kompletnie by nie zaakceptował :D

MagdaM

Cytat: elvelve w 10 Wrz 2008, 14:53:38
Cytat: zlota w 10 Wrz 2008, 14:51:39
przy tym bym się nie upierała.....
jakbym miała podąrzać za gustem mojego Męża to niezbyt dobrze bym na tym wyszła

dokładnie ja tak samo, moj chlopak nie ma gustu i nie potrafi doradzić, a chodzenie z nim po sklepach to męczarnia.
on twierdzi że mi we wszystkim ładnie wiec podejrzewam jak bym przymierzyła pierwszą lepszą suknie to powiedział by żebym ją brała

mika

po pierwsze idz zmierz
moje spostrzeżenia są takie:
suknie z golfem są dla kobiet o bardzo kobiecych ładnych kształach a nie dla kobiet niskich i filigranowych
przy niskim wzroscie lepiej wybrać suknie w kształt litery A niż rybkę, zwłaszcza jeśli przyszły mąż jest dużo wyższy
generalnie osoby o niskim wzroście i bardzo szczupłe prezentują się pięknie w sukniach satynowych lub zwiewnej organtynie lub tiulach
proponowałabym Ci coś bardziej rozkloszowanego, w mała literkę A, bez ramiączek albo z wąskimi ramiączkami, odrzuciłabym suknie z golfem bo one dodatkowo skracają sylwetkę
zaraz poszukam przykładów
ale jeszcze raz mówię: konieczne jest mierzenie, mierzenie, mierzenie

elve

mika9983 dokładnie to chciałam napisać, ale nie zdąrzyłam

takie sukienusie to tylko podkreślają drobną budowę :P

MagdaM

natomiast chodzilam mierzyc kiecki z kolezankami i wszytskie byly oczarowane Demetriosem  :bn:

Demetrios też mi chodzi po głowie i też słyszałam że mają ładne suknie, chyba sie wybiorę nie długo na przymiarki tylko nie wiem czy to nie za wcześnie

mika

MagdaM napisz gdzie mieszkasz, będzie łatwiej doradzać

malybob

ja osobiście byłam rozczarowana Demetriosem ze względu na wykończenie sukien , które mierzyłam. Ale może to kwestia na co się trafi..