Szczepienia - dylematy rodzica...

Zaczęty przez twinnie77, 09 Wrz 2008, 14:35:54

Kasia

Cytat: zuzia w 08 Sty 2010, 23:44:00
no jest.
219 zł dzisiaj zapłaciłam, aż sprawdziłam na rachunku z apteki

chyba jakas promocja na synflorix albo obnizka cen
bo wczesniej kosztowal 265

dobrze trafilas :) niezła kasa w kieszeni została :jejeje:

elve

ishka82 moja koleżanka, która jest przedstawicielem medycznym i sobie bardzo chwali
to też są dobre szczepionki
gdybym miała mało pieniędzy to bym szczepiła darmowymi i okładała na te dodatkowe

zuzia

Cytat: Kasia w 09 Sty 2010, 14:15:16chyba jakas promocja na synflorix albo obnizka cen
bo wczesniej kosztowal 265
nie, on zawsze tak kosztował. serio

Kasia

Cytat: zuzia w 09 Sty 2010, 14:42:19
nie, on zawsze tak kosztował. serio

no jak justa sprawdzała kiedyś to 265 kosztował :) przynajmniej tyle wtedy napisała do tej rozpiski :)
dobrze że staniał :)

jestynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: elvelve w 09 Sty 2010, 14:24:05
ishka82 moja koleżanka, która jest przedstawicielem medycznym i sobie bardzo chwali
to też są dobre szczepionki
gdybym miała mało pieniędzy to bym szczepiła darmowymi i okładała na te dodatkowe
Dzięki za odpowiedź :thankyou: Ja pomału zaczynam próby ogarnięcia tematu i jeszcze nie wiem, co postanowimy ;)

rubin04

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 09 Sty 2010, 15:03:46
no jak justa sprawdzała kiedyś to 265 kosztował :) przynajmniej tyle wtedy napisała do tej rozpiski :)
dobrze że staniał :)
ja wtedy przepisałam wszystko z kartki co mi farmaceutka napisała, więc albo staniał albo ja się pomyliłam przy pisaniu ;)

aniak1211

Dostalam list z osrodka ze moge zaszczepic Dominike na swinska grype,
myslimy czy szczepic czy nie,
jak myslicie???

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 09 Sty 2010, 23:18:54ja wtedy przepisałam wszystko z kartki co mi farmaceutka napisała, więc albo staniał albo ja się pomyliłam przy pisaniu
nie pomyliłaś się na pewno, bo jak kupowałam prevenar to on na bank był tańszy od synfloriksu

bo ja dopiero w sptece się zorientowałam ze mam prevenar a nie synflorix przepisany ;) i się pytałam czy to tańsz czy droższe, gorsze lepsze itd

i pamietam że babeczka mi mówiła że prevenar jest bardzo dobry i że ona nim też dziecko szczepiła :D
a tańszy dlatego że synflorix jest nowszy

teraz znowu sytacja się odwóciła bo prevenar "odnowiono"

zuzia

Kasia
ja tam nie wiem
ale znalazłam paragon jak kupowaliśmy II dawkę synflorixu to kosztował 219 zł
z I dawki paragonu nie mam

Kasia

na pewno, bo pamietam jak zobaczyłam że mam prevenar wiec od razu się zapytałam czy mnie czasem nie naciągnięto lol i czy on nie drozszy

a jak usłyszałam że tanszy to odpytywanie o jakość zaczęłam lol

Dodany tekst: śro 03 lut 2010 14:39:38 GMT-1

zuzia a ty pierwszej dawki czasem prywatnie nie kupowałaś :hmm:

aja

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Cytat: aniak1211 w 03 Lut 2010, 14:28:15
jak myslicie???

ja bym zaszczepila.

Sama nie jestem zaszczepiona, bo nie naleze do grupy ryzyka i jestem zdrowa. Ale dziecko ma jednak slabszy organizm.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

vobi

jak myslicie???

ja bym nie szczepila

salsa

jak myslicie???

ja bym nie szczepiła - juz sie przecież okazało, ze to był pic na wode z ta grypa i tymi szczepionkami

vobi

Cytat: salsa w 03 Lut 2010, 15:43:42
ja bym nie szczepiła - juz sie przecież okazało, ze to był pic na wode z ta grypa i tymi szczepionkami
dokladnie, ja z tego samego powodu

salsa

tylko koncerny farmaceutyczne na tym zarobiły

a państwa bogatsze, które nakupiły tego w obłędnych ilościach nie wiedzą co z tym zrobić

niewiemjaka

Cytat: aniak1211 w 03 Lut 2010, 14:28:15Dostalam list z osrodka ze moge zaszczepic Dominike na swinska grype,
jak myslicie???
lobby farmaceutyczne 'wymyslilo' ta grype i postaralo sie od razu o szczepionke..
zreszta jak wiekszosc pewnie dziwnych niespotykanych nagle wyklutych szczepow ktore ni stad ni zowąd (nie wierze ze sie to tak pisze) sie nagle pojawiaja

marax

musialabym sie wczytac w badania ale z tego co slysze szczepionka jest bezpieczna dziala na grype ktora z duzym prawdopodoienstwem panowac bedzie takze w przyszlym roku i kolejnych latach . Szczepionka byla chyba bezpieczna (chyba bo dokladnie nie wglebialam sie w ten temat) wiec czemu nie szczepic skoro jest drmowa ? tylko dlatego ze firmy farmaceutyczne rozdmychaly temat ? szczepionka okazala sie skuteczna wiec moze sprawa warta zastanowienia

niewiemjaka

no wlasnie nie zdazyli jej przeciez chyba odpowiednio zbadac, byly tez przypadki negatywnych skutkow jej wziecia z tego co dudnili w mediach, ale tez sie nie wglebialam bo od poczatku byla to podejrzana sprawa i moj R twierdzil ze to wypuscila farmacja co sie pozniej okazalo zreszta prawda niby...

marax

nie ma leku ktory nie ma efektow ubocznych nie ma tez szczepionki pandemicznej tora jest w pelni przebadana - badania kliniczne trwaja zawsze pare lat

vobi

Cytat: maraxela w 03 Lut 2010, 15:57:47badania kliniczne trwaja zawsze pare lat
dokladnie - to jakim cudem szczepionka na swinska grype byla dostepna w tym samym sezonie, w ktorym ten "szczep" (rodzaj? nie wiem jak to nazwac) sie pojawil w szerszej skali?

niewiemjaka

a ta na swinska grype byla juz na drugi dzien hehe :D pierwsza firma wypuscila a pozniej kolejne :D dobrzy są naprawde :rotfl: :rotfl:

tak czy siak na pewno bym na nia nie szczepiła