Szczepienia - dylematy rodzica...

Zaczęty przez twinnie77, 09 Wrz 2008, 14:35:54

dragonfly

No juz w UK niektorzy madrzy rodzice przestali szczepic na odre i od dwoch lat jest coraz wiecej zachorowan, a powiklania nie sa wesole.

iksa_nl

Cytat: marax w 18 Wrz 2014, 21:24:49Doszczepic druga ja doszczepialam po roku od pierwszej dawki

no i już nie zdążę doszczepić.
Złapał ospę w przedszkolu, ale taka ospa to pikuś, 5 pryszczy i 37,3 pfff ;)
prof. powiedział, że za tydzień może iść do przedszkola.

niewiemjaka

Dziewczyny z Warszawy :bra: bezpłatne szczepienia p. Pneumokokom dla dzieci 2-3 lata
informacji wiecej musicie same zdobyć bo ja juz niestety W szczepiłam płatną
http://tustolica.pl/bezplatne-szczepienia-przeciwko-pneumokokom-gdzie-na-bemowie_68433

rubin04

ja wczoraj zaszczepiłam P. na polio+infanrix (jakaś taka szczepionka w komplecie).

zostało nam juz tylko Havrix (żółtaczka A, druga dawka)

i Milę na meningo albo pneumokoki (nie pamietam)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

niewiemjaka :beer: myślę ,żeby skorzystać ,jak jest możliwość

Kasia

Jestynka, jak najbardziej. Tez bym skorzystała. Akurat ja Michała poszczepione i dopiero potem die ten program objawił. Nie zalapalam sie.

jestynka

tylko muszę poczekać do stycznia. Mam nadzieję ,ze będzie ten program w przyszłym roku

Kasia

Zobacz na stronie im do kiedy on jest.
On sie niestety zmienia i sa tez przerwy.
Ja w pierwszej ciazy zalapalam die na mama zdrowie i ja a w drugiej juz nie chociaż i tak badania wszystkie miałam.

jestynka

Cytat: Kasia w 30 Paź 2014, 14:43:58Zobacz na stronie im do kiedy on jest.

co to za skrót "im"?

Kasia

jestynka

wrobelek0403

a ja myslałam, ze antyszczepionkowcy to tylko niewielka nisza :crazy:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,567,155501063,,Szczepienie_przeciwko_ospie_robilyscie_.html?v=2

niektóre argumenty po prostu mnie zabiły... skoro nie jest obowiazkowe, znaczy sie zbedne... i pare innych... :padam:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

Jakby zastapic wyraz szczepionka slowem mozg byloby to calkiem sluszne stwierdzenie dla okreslenie uczestnikow tych forow

marax

Skoro posiadanie mozgu nie jest obowiazkowe znaczy sie ze jestnon zbedny dla tych pan :)

wrobelek0403

Cytat: marax w 15 Lis 2014, 14:02:11
Jakby zastapic wyraz szczepionka slowem mozg byloby to calkiem sluszne stwierdzenie dla okreslenie uczestnikow tych forow

lol lol lol iluvu
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

Cytat: marax w 15 Lis 2014, 14:02:11
lol lol lol

wrobelek0403

Norka

My już po szczepieniu świnka/odra/różyczka. Była tylko gorączka w 7. i 8. dobie + drobna wysypka (możliwe, że nie związana, bo do tej pory została na brzuszku). Ale mega stres był, bo dzień po szczepieniu mąż złapał grypę żoładkową a ja zapalenie krtani - myśleliśmy, że jak Ela osłabiona to wszystko podłapie :crazy:

rudasekawf

Cytat: Norka w 17 Gru 2014, 21:14:14My już po szczepieniu świnka/odra/różyczka.
My też :)

Lena przeszła bezobjawowo (albo nie zauważyłam :D)

justynaaaa2

A. ma zaplanowane to szczepienie na wtorek, mam nadzieję, że tym razem już się uda  :pray: chciałabym mieć to w końcu z głowy, bo wisi ta szczepionka nad nami jak jakiś koszmar  :crazy:

aja

Mamy jakieś nowe wytyczne szczepień
Dzisiaj pediatra nam mówił ze szczepi się co 3 tyg. Troszkę przyspieszyli ale w mojej wsi chyba nic o tym nie wiedzą bo nam kazała przyjść nawet za 8 tyg.na kolejne

nionczka

Cytat: aja w 31 Gru 2014, 06:05:54
Dzisiaj pediatra nam mówił ze szczepi się co 3 tyg. Troszkę przyspieszyli ale w mojej wsi chyba nic o tym nie wiedzą bo nam kazała przyjść nawet za 8 tyg.na kolejne

U nas tez miało być często, ale ze względu na wcześniactwo trochę rozciągamy. Jesteśmy po 3 szczepieniach, ża 2 tyg. Kolejne 5w 1

Kasia

Cytat: aja w 31 Gru 2014, 06:05:54

U mnie mówią ze zależy jaka szczepionka, chyba z 5w1 trzeba czekac 6tygodni śle juz rotateq sporo krótsze te przerwy ma.