rkasia rozpoczyna przygotowania:)

Zaczęty przez rkasia, 08 Wrz 2008, 14:46:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rkasia

Witam wszystkie Forumowiczki! :) :)
Do tej pory sledzlam Wasze zmagania bez udzielania sie na forum, ale przyszla i na mnie pora:) Nasz najwazniejszy dzien za niespelna rok czasu. Zwracam sie do Was czyli Ekspertek z zapytaniem czy to juz pora zeby wybrac sie na poszukiwanie sukienki? Szczerze mowiac mam juz upatrzone pare modeli, ale oczywiscie ostateczna decyzje podejme po przymierzeniu ich. Kiedy zamawiac? Czy cena tego samego modelu bedzie wyzsza w przyszlym roku?? Z gory dziekuje:) Pozdrawiam :D

rilla

witamy na forum:)

kiedy macie date ślubu?:) opowiesz o zaręczynach?:)

napisz jak wyglądasz i wrzucaj typy sukienek:D z wałsnego doświadczenie wiem, że czas biegnie nieubłaganie! ciesz się każdym dniem przygotowań...

rkasia

Slub 6.09.2009
Zareczyny ponad rok temu - 1894 m n.p.m. na Giewoncie (Narzeczony zaciagnal mnie tam o swicie, oczywiscie o oswiadczynach nie mialam pojecia) Bylo pieknie i bardzo romantycznie, chociaz droga na Giewont wcale nie latwa, biorac pod uwage godzine wymarszu ;) za to z powrotem bylo z gorki ;)

rkasia

Jestem z okolic Krakowa, nie wiem jak w innych regionach Polski ale u nas ostatnio przezylismy z N. szok - jedyny wolny termin w jesieni nastepnego roku to wlasnie niedziela, nie wspominajac juz o tym, ze najbardziej popularne miesiace czyli czerwiec-wrzesien sa juz zajete na 2010 rok - kompletne szalenstwo

rilla

niestety tak jest... teraz 6 był piekny:d a to lubi się powtarzać... a gdzie macie wesele? sporo jest tu osoó z Krakow ai okolic

magdalena_lenka

Witaj rkasia u nas także kompletne szaleństwo z wolnymi terminami ;) Nam się udało, ponieważ wybraliśmy maj ale od czerwca do września to nawet na 2010 zajęte ;)

rkasia

Wesele bedzie w naszych okolicach,  w restauracji (50 km od Krakowa). Oby pogoda dopisala tak samo jak w tym roku:)
Na razie mamy problem z zalatwieniem fotografa i orkiestry. Kamerzyste juz prawie mamy, ale po tym jak dzis rzucil cene za dojazd z Lodzi  do nas (700km - 850zl)to nie wiem jak to bedzie. Za filmowanie chce 3000zl - to nie malo - ok bardzo nam zalezy na nim bo naprawde robi dobra robote - ale taka cena za dojazd - po prostu nie stac nas na takie szaenstwa. Co Wy o tym myslicie??

rilla

my płaciliśmy za fotograła i film niecałe 2 tys

są z Katowic... zapytać suegro najlepiej poprzez prywatną wiadomosć, ona miała fajnego fotograła z Krakowa

tachogti

rkasia czesc  :) wrzucaj swoje pomysly na stylizacje, nie moge sie doczekac  brawo
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

rilla

Cytat: magdalena_lenka w 08 Wrz 2008, 15:21:07
Witaj rkasia u nas także kompletne szaleństwo z wolnymi terminami ;) Nam się udało, ponieważ wybraliśmy maj ale od czerwca do września to nawet na 2010 zajęte ;)

maj jest piękny:) ja brała mslub w maju:) w tym roku każda sobota maja była ładna... gorzej było w sierpniu:)

zwierzatko_mojej_mamy

rkasia ja nie poradze co do filmowania, bo my dalismy 800 zl i jakosciowo to jest ok, zadnych zwydziwianych latajacych golabkow nie podorabial, ani serc - ale decyzja o filmie zostala troszke wymuszona przez rodzine i podjeta tydZien przed slubem - wykonanie okoliczny kamerman, ale taki w porzadku

jednakowoz to jest maksimum co bym dala za film, bo uwazam po obejrzeniu film za najwieksza porazke swiata - nie ze wzgledow technicznych - czyli facet zrobil to co mial zrobic, ale ogolnie - ludzie wygladaja glupio, boja sie kamery, uciekaja w poplochu, ci co zostali to tancza glupawo :D po prostu wyszla komedia - nawet za nia tyle bym nie dala :D wolalabym ta kase przeznaczyc na dodatkowego fotografa jakbym miala wybierac :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

rkasia a w których okolicach Krakowa aż tak krucho z salami weselnymi?
Ja też przychylam się do opcji brak kamerzysty, większe fundusze na fotografa.

rkasia

Mieszkamy pod Brzeskiem. Calkowicie mnie zalamal ten kamerzysta - mialam go upatrzonego od prawie roku - spodziewalam sie, ze nie bedzie tani - ale nie az tyle - chyba rzeczywiscie musimy sie rozgladnac za kims innym - bo jednak wolimy miec porzadne zdjecia w albumie niz film. Tymbardziej, ze lepsi fotografowie tez licza sobie konkretne sumy. Wiem, ze to nie ten watek ale moze polecicie mi kogos sensownego i zeby przy tym nie zdarl z nas skory?? Z gory dzieki!!

Anupka

Cytat: rkasia w 08 Wrz 2008, 15:10:40
nie wiem jak w innych regionach Polski ale u nas ostatnio przezylismy z N. szok - jedyny wolny termin w jesieni nastepnego roku to wlasnie niedziela, nie wspominajac juz o tym, ze najbardziej popularne miesiace czyli czerwiec-wrzesien sa juz zajete na 2010 rok - kompletne szalenstwo

I wlasnie dlatego wybierz sie juz na salonowy prseglad, mierzenie, wybieranie, marudzenie. Zobaczysz w czym sie sobie podobasz, zweryfikujesz, czy to nad czym sie zachwycasz w katalogach slubnych magazynów, bąź w internecie na żywo i na Tobie jest równie boskie. Będziesz miała większe pole manewru i więcej czasu, gdy nagle okaże się, że suknie trzeba zamawiać i sprowadzać z innego kraju ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rkasia

W takim razie w najblizszym czasie wybieram sie na zwiedzanie salonow slubnych. Mysle, ze glownym miejscem poszukiwan bedzie Madonna, oczywiscie w Krakowie:) I tutaj pytanie czy na taka pierwsza orientacyjna wizyte nalezy sie umawiac?? Czy juz wtedy bede mogla zmierzyc jakies sukienki?? Czy za mierzenie sukni pobieraja oplate?(to pytanie moze sie wydac dziwne ale wiem, ze np w niektorych sklepach w Anglii placi sie ). A moze ktoras z Was ma doswiadczenia z krakowskim sklepem Madonna?? Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki bo na razie jestem zielona w tym temacie   :-\

rilla

można się umówić... chociaz ja przyszłam w ciągu dnia  w listopadzie - około 11 zostałam od razu przyjęta. Wybierz sobie suknie ze strony, ale i tak najlepiej siąść i wybrać modele... ja byłam u Pani Moniki, było bardzo miło

rkasia

Bylam wczoraj w Madonnie na Florianskiej i pani powiedziala, ze musze sie umowic na mierzenie sukni. Spytala mnie tez o date slubu i doradzila, ze skoro to dopiero poczatek wrzesnia nast. roku to wystarczy przyjsc na poczatku listopada - mnie sie to wydaje troche za pozno - moze lepiej nie zdradzac dokladnej daty slubu i powiedziec zapobiegawczo np o dwa tygodnie wczesniejsza? I jeszcze jedno pytanie czy na przymiarkach w krakowskich Madonnach mozna robic zdjecia?? Chcialabym sobie w domu przeanalizowac jak wygladam w poszczegolnych modelach a tak z pamieci to troche chyba trudno.. :confused: