O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

golinda rozważałam taką opcję, ale przepadła

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 28 Lip 2009, 09:33:28
czemu dobrze?

bo dla mnie zrobił się za bardzo blok, taki ciężki, z uchwytami będzie o wiele lepiej

niewiemjaka

a mi to 'drewno w drewnie' jak piszecie zaje..scie sie podoba, i jak mozesz elvelve to nie zagracaj za bardzo sprzetami i pierdolami blaty
minimalizm i porzadek o ! pieknie!

mobka

A ja nie bardzo rozumiem, dlaczego tylko tamte dwie szafki maja byc czerwone... z blat jaki?

magdalinska

ja poczekam na efekt koncowy, nie mam az takiej wyobrazni ;)

justynaaaa2

Cytat: golinda w 28 Lip 2009, 09:37:07
bo dla mnie zrobił się za bardzo blok, taki ciężki, z uchwytami będzie o wiele lepiej
to mi się coś ubzdurało, że jednak zamówiłaś bez uchytów, ale skoro będą to dobrze :)
właśnie też odniosłam wrażenie ciężkości i takiego przytłoczenia ;)
no i właśnie czemu tylko w tym jednym miejscu ta czerwień  :hmm:

vobi

Cytat: niewiemjaka w 28 Lip 2009, 09:38:03
a mi to 'drewno w drewnie' jak piszecie zaje..scie sie podoba, i jak mozesz elvelve to nie zagracaj za bardzo sprzetami i pierdolami blaty
minimalizm i porzadek o ! pieknie!

mi tez! mi tez!

jo_miekka

Czerwień, bo Elve mąż tak chce i już  ;)

mobka

A jakos wiecej sie nie dalo?
Z reszta poczekam jak bezie skonczone :) Bo jak na razie srednio te 2 szafki w czerwonym rozumiem ;)

elve

będzie jeszcze taki pseudo-barek od strony jadalnii w kolorze czerwonym

w całym pomieszczeniu nie będzie już w zasadzie żadnych mebli (poza stołem i kanapą)

i znalazłam piękny narożnik w fajnej cenie, tylko.... do wyboru jest czerwony i bardzo ciemny brąż i nie wiem na co się zdecydować

mayagaramond

Cytat: elvelve w 28 Lip 2009, 15:01:25
i znalazłam piękny narożnik w fajnej cenie, tylko.... do wyboru jest czerwony i bardzo ciemny brąż i nie wiem na co się zdecydować

a chcesz na pewno naroznik? Moim zdaniem narozniki sa jednak niepraktyczne. Tesciowa ma, zreszta w DE w prawie kazdej jadalni jest naroznik.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond niepraktyczna to jest sofa ;) dlaczego naroznik jest niepraktyczny? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Lip 2009, 15:10:04
mayagaramond niepraktyczna to jest sofa ;) dlaczego naroznik jest niepraktyczny? :>

Bo jak chcesz wyjsc np. do kibla to wszyscy z jednej albo z drugiej strony musza wstac i Cie przepuscic.

Poza tym bardzoej podobaja mi sie lawy  :P  ;)

http://www.yatego.com/bettenbelinda/p,4868a74b9b5a4,480763a0af0136_1,essgarnitur-sitzbank-massiv

(tylko inne drewno, ale nie chce mi sie szukac)

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond no czy ja wiem ? :> my mamy taka lawe i w takiej odleglosci, ze nie trzeba sie ocierac o kolana ludzi wychodzac, a nawet mozna przez nia przeskoczyc jakby juz nie dalo rady wyjsc nieocierajac, a brakuje nam naroznika bardzo bardzo, bo mamy sofe i na niej niestety do ogladania tv nie zmieszcza sie 2 osoby w pozycji lezacej ;) nawet w ulozeniu na lyzeczke ;) a oboje tak wlasnie lubimy ogladac ;) i teraz jedna osoba zwykle sie wkurza i spada na podloge z poduszka ;) a przy narozniku mamy 2 lozka jakby nie bylo ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Lip 2009, 15:33:12
mayagaramond no czy ja wiem ? :> my mamy taka lawe i w takiej odleglosci, ze nie trzeba sie ocierac o kolana ludzi wychodzac, a nawet mozna przez nia przeskoczyc jakby juz nie dalo rady wyjsc nieocierajac, a brakuje nam naroznika bardzo bardzo, bo mamy sofe i na niej niestety do ogladania tv nie zmieszcza sie 2 osoby w pozycji lezacej ;) nawet w ulozeniu na lyzeczke ;) a oboje tak wlasnie lubimy ogladac ;) i teraz jedna osoba zwykle sie wkurza i spada na podloge z poduszka ;) a przy narozniku mamy 2 lozka jakby nie bylo ;)

aaa, teraz zajarzylam o co chodzi. Wy mowicie o narozniku kanapowym. A ja o takim w jadalni:
http://www.rothenthurm-tourismus.ch/cms/upload/bilder/fewo_hoehenweg/hoehenweg_essecke.jpg

lol lol lol

justynaaaa2

Cytat: mayagaramond w 28 Lip 2009, 15:46:04

aaa, teraz zajarzylam o co chodzi. Wy mowicie o narozniku kanapowym. A ja o takim w jadalni:
http://www.rothenthurm-tourismus.ch/cms/upload/bilder/fewo_hoehenweg/hoehenweg_essecke.jpg

lol lol lol
ja myślałam, że takich rzeczy już nie produkują ale się myliłam ;)
kojarzyło mi się to z latami 70/80 a tymaczasem moja koleżanka do nowego domu zakupiła właśnie coś takiego  ;) tłumacząc się tym, że do jej kuchni (duuuużej kuchni) stół z krzesłami nie pasuje  :crazy: wygląda to strasznie moim zdaniem, jak ktoś ma coś takiego z przed wielu lat, nie może się z tym rozstać - ok, ale żeby młodzi ludzie do nowego domu kupili takie coś  :blush:
a narożniki kanapowe fajne są :) my właśnie zamówiliśmy, z tych samych powodów co zwierzak pisze ;)

mayagaramond

justynaaaa2 - sa niby teraz nowoczesne narozniki:
http://www.stylepark.com/de/schulte-design/sd-05-corner-seat

Ale one mi sie tak czy inaczej nie podobaja.

A kanapa-naroznik jest super, tylko trzeba miec miejsce.

justynaaaa2

mayagaramond no ten nowoczesny jeszcze by uszedł, gdyby faktycznie pasował do wnętrza ;) ale oni kupili taki nienowoczesny ;) jeszcze gorszy od tego co pierwszy wkleiłaś w jakimś takim obiciu brązowym w jakieś kwiatowe maziaje (kiedyś były takie dywany :D) najgorsze, że trzeba było jakoś wybrnąć gdy padło pytanie "no i co myślicie?" :blush:

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 16:16:30

elve sorry za OT  :beer:

golinda

Cytat: mayagaramond w 28 Lip 2009, 16:00:21

A kanapa-naroznik jest super, tylko trzeba miec miejsce.

ja mam miejsce i to sporo, ale narożnika bym nie wstawiła, strasznie mi się nie podobają

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 16:20:34

Cytat: mayagaramond w 28 Lip 2009, 16:00:21
justynaaaa2 - sa niby teraz nowoczesne narozniki:
http://www.stylepark.com/de/schulte-design/sd-05-corner-seat

to ławka jest, a nie narożnik ;)
to akurat mi się podoba, ale dom musi być urządzony tak, żeby pasowało...
pasuje np. do rustykalnych wnętrz

justynaaaa2

Cytat: golinda w 28 Lip 2009, 16:18:38
ja mam miejsce i to sporo, ale narożnika bym nie wstawiła, strasznie mi się nie podobają
gdybym miała tyle miejsca co ty to też bym nie wstawiła narożnika, tylko jakieś fajne sofy ;)
moim zdaniem narożnik jest właśnie wyjściem dla tych co nie bardzo mają miejsce, a chcą zyskać jak najwięcej miejsca do siedzenia  :hmm:
golinda a wy już meble macie czy nie? co planujecie wstawić do salonu?

elve

no właśnie nie ma tak aż tyle miejsca, zeby wstawić sofy
poza tym lubię narożniki

a mąż sobie znalazł stół, nie jestem przekonana, ale on jest zachwycony
chyba będę musiała ulegnąć

mayagaramond

Cytat: elvelve w 28 Lip 2009, 16:31:29
no właśnie nie ma tak aż tyle miejsca, zeby wstawić sofy
poza tym lubię narożniki

a mąż sobie znalazł stół, nie jestem przekonana, ale on jest zachwycony
chyba będę musiała ulegnąć

fakt, ze na postawienie dwoch kanap potrzeba wiecej miejsca niz na naroznik, ale jak mam miejsce tylko na kanape to naroznika nie wstawie ;) To mialam na mysli mowic, ze trzeba miec miejsce.

Elve - a jak wyglada stol? Masz gdzies fotke lub podobna?

Dodany tekst: wto 28 lip 2009 15:35:44 GMT-1

Cytat: golinda w 28 Lip 2009, 16:18:38
to ławka jest, a nie narożnik ;)
to akurat mi się podoba, ale dom musi być urządzony tak, żeby pasowało...
pasuje np. do rustykalnych wnętrz

to jest naroznik, lawke wkleilam wyzej.

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 28 Lip 2009, 16:22:08

golinda a wy już meble macie czy nie? co planujecie wstawić do salonu?

mamy wstępnie wybrane:
http://www.mylivingroom.pl/produkt.php?id=42#photoNumbers

skóra w kolorze altweiss (to jest taka złamana, "brudna" biel), 3-os. kanapa i dwa fotele, ławy jeszcze nie wybraliśmy
w stół do jadalni coś w tym stylu:
(nogi ciemnobrązowe, krzesła w takim kolorze jak sofy, też skórzane, ale inne niż te i z nogami ze stali nierdzewnej)

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 16:36:57

elve, wybacz, że zaśmiecam wątek ;)