O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

talula

Mnie tez sie podobają schody i łazienka super, ale jak sie taki blat pod umywalke montuje, tzn, na czym się on opiera, no i gdzie sie takie cus kupuje?

salsa

Elviś, a jaki jest ten kolor  na żywo ? taki jak na fotce?
powiem Ci ze to fajnie wygląda, mnie sie schody podobają
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

talula stelaż jest z ceowników, mocowany na dwóch ścianach (krótkiej i długiej) oraz oparty na nodze z ytongów; stelaż obity jest płytą osb
robił go nasz fliziarz

salsa
kolor jest taki jak na zdjeciu (przynajmniej na moim monitorze tak wygląda), taki lekko rudawy

problem w tym, że podłogi i drzwi wew. będą w innym kolorze + okna w ciemnym orzechu i ja naprawde nie chcę kolejnego koloru we wnętrzu
poza tym są ewidentnie źle zaolejowane

salsa

elvelve  moze tego na foto nie widac :knuje:

u mnie maja taki kolor lekko zgaszony - nie są jasne ale to nie jest ostry kolor
moze ja mam cos z monitorem ??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

martullek

elvelve schody jako takie są super. na temat koloru się nie wypowiadam, bo nie wiem jaki miał być...

magdalinska

schody podobaja mi sie, bardzo fajne, barierka super. Kolor ok, ale do mojego wnetrza tez nie pasowalyby ;) zreszta jak Tobie sie nie podobają, to nie ma co Cie na siłe do nich przekonywac....

nionczka

elvelve no bardzo fajnie. Podoba mi sie, chociaz styl nie mój, ale pieknie jest...

inkageo

Pewnie znasz te lampy z fabryki form, fajne tylko ja nie mam gdzie powiesić..
A może dla przełamania konwencji jakąś starą lampę? Nam po remoncie nad stołem w kąciku jadalnym została stara lampa i jakoś się komponuje :)
Imagine there is no hate

zuzia

elvelve
schody schodami ;) ale ty sie przyznaj skad byla ta lampa co ostatnio na plotach pokazywalas :)

elve

zuzia podobała ci się :D ? To sklep w Krakowie, ale mają też sklep internetowy, wybieram sie tam w przyszłym tygodniu zobaczyć jak wyglądają te lampy na żywo
http://www.lightprestige.pl/kontakt.php

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve no wiesz co ? :> nie dosc, ze kuchnie Ci robi ALEX to jeszcze lampy z lightprestige ? :D:D:D co to za kopiowanie ? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

inkageo w domu mam teraz tylko jedną lampę wiszącą, tymczasową papierową z ikea... tak tymczasową że już 8 rok wisi, tylko się nieco podarła ostatnio  :point_lol:

Dodany tekst: 10 Lip 2009, 17:40:38

zwierzatko_mojej_mamy ty też z tamtąd masz lampy ??? mąż wygrał kupon w konkursie to musze go w końcu wykorzystać

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Lip 2009, 17:39:25
elvelve no wiesz co ? :> nie dosc, ze kuchnie Ci robi ALEX to jeszcze lampy z lightprestige ? :D:D:D co to za kopiowanie ? :D

pani to przeszkadza? ;)
to nie powiem, że ja tez tam coś upatrzyłam
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

niach niach :D a skad :D tylko sie smieje :D wielki krakow krakowkiem, ale jak przychodzi do remontu to nagle zostaja 3 firmy :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

i sprzęt elektroluxa (który dziś otrzymałam)

elve

W następny piątek montaż części mebli kuchennych (tzn wszystko oprócz czerwonych szafek wiszących i tego elementu dekoracyjnego)

W przyszłym tygodniu powinni też położyć parkiety. Mają poleżeć ze dwa tygodnie i będą je cyklinować

Po położeniu parkietu mają montować drzwi

Jejku chyba zmierzamy do końca
Ale prądu dalej nie ma

elve

Zaczeli kłaść parkiet, ależ jest piękny.... musi poleżeć 2-3 tyg i mogę go olejować
W międzyczasie kuchnia i drzwi wewnętrzne

:D

giga

elvelve,właśnie dzisiaj przeglądałam Twój wątek ,bardzo podobają mi schody.Chciałabym mieć takie,bo moje to takie stare i właściwie nie mam pojęcia jak się zabrać za ich remont.

magdalinska

elve

magdalinska w zasadzie na wszelki wypadek, mieszka nie jest super osuszone
parkieciarz zaleca żeby sobie poleżał, popracował a dopiero potem cyklinowanie

a że nam się aż tak nie spieszy to chętnie poczekamy te 3 tyg

giga dziękuję :)
co do twoich schodów to zalezy co im dolega, z czego są zrobione

magdalinska

aha, myslalam ze sa jakies wymogi o ktorych nie wiem, a co mi znowu opozni roboty ;)

elve

magdalinska nie, to zalecenia parkieciarza, nie chcemy przyśpieszac, zeby nie miec potem problemu z gwarancją

tiliam

elvelve

możesz dać namiary na wykonawcę schodów?

ja co prawda z Wawy, ale cena u mnie mnie poraziła..

elve

kuchni część pierwsza
(tzn bez zabudowy lodówki, kuchenki, blatów, lakierowanych frontów i barku, ale ogólny zarys się kształtuje)

didi_loczek

elvelve kuchnia boska i wygląda na mega-funkcjonalną!!  :dreaming: chętnie bym ci w niej codziennie coś gotowała