O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

mayagaramond

Cytat: elvelve w 14 Gru 2008, 11:35:44
Da się przeżyć rok bez typowego prysznica, z wanną li i jedynie?!

Pewnie ze tak.

Ja bym dolna lazienke robila tak jak chcecie decelowo - jesli w ogole nie przewidujesz funkcji prysznicowej dla wanny na dole, to nie robilam armatury na scianie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elve

mayagaramond mnie też się tak wydaje

ale nie uwmiem męża przekonać jeszcze

mayagaramond

Cytat: elvelve w 14 Gru 2008, 12:08:58
mayagaramond mnie też się tak wydaje

ale nie uwmiem męża przekonać jeszcze

jak zrobicie na dole armature do prysznica to bedzie musiala zostac - nie zdejmiesz tego bo dziury zostana. Poza tym dochodza koszty wylozenia plytkami, bo jak bedziesz miala tylko wanny to calej sciany nie hcesz wykladac? Wiec troche wyrzucanie pieniedzy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mika

elvelve drzwi
http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/181/
zakładka kolorystyka
w rzeczywistości są trochę ciemniejsze

co do łazienki, ja bym robiła taką jak chcecie ostateczna

mika

Cytat: elvelve w 14 Gru 2008, 11:31:15
mika ale trafiłaś z tym harionem!  :beer:
powyżej co prawda jest imola...

jeszcze loft polcoloritu jest w podnonej stylistyce
w rzeczywistości są to bardzo ładne płytki i do duzej łazienki :D

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve pytania nie rozumiem ;) w wannie bedziesz miala normalna armature z podlaczenem sluchawki? i nie wisz jak z tym zyc? :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ishka82

CytujDa się przeżyć rok bez typowego prysznica, z wanną li i jedynie?!
elve, jasne, że się da. Ja tak żyje praktycznie całe życie ;) Róbcie tak jak docelowo, tym bardziej, że później i tak w drugiej ma być normalny prysznic :D
Ja to się martwię, jak po remoncie łazienki (który nastąpi w bliżej nieokreślonej przyszłości ;D ) przeżyję z samym prysznicem...chyba będę do mamuśki na moczenie wannowe regularnie chodzić :mocking:

bozena.dp

Cytat: ishka82 w 14 Gru 2008, 13:01:59
CytujDa się przeżyć rok bez typowego prysznica, z wanną li i jedynie?!
elve,
jasne, że się da. Ja tak żyje praktycznie całe życie ;) Róbcie tak jak docelowo, tym bardziej, że później i tak w drugiej ma być normalny prysznic :D

to tak jak ja  ;)  potwierdzam, da się, zrób tak jak dziewczyny radzą, męza na pewno jakoś przekonasz  ;)

salsa

elve, ja nie mam prysznica i nie bede miec chyba ze sobie zryje łazienkę (na co nie mam teraz kasy) albo wybuduję dom (kasy jeszcze mniej)
mam wanne, po roku zamontowalismy do tej wanny takie cos na słuchawkę prysznicową , żeby na scianie wisziała, bo mąz to lubi - ja sie w takiej pozycji nie kąpie w wannie bo jakims cudem zalewam wtedy cała łazienkę-zasłonki nie mamy, bo taka jak mogłabym mieć dostanę tylko w Stanach, a to co moge kupic w Polsce czyli taka szmata plastikowa to jest dla mnie największy szit na swiecie i nie nawidze sie z tym kąpac, to juz wole podłoge wycierać

co do kolorów , to u mnie : zieleń w sypialni (z jasnymi meblami i jasną pogłodą)   i morelowy pomarańcz w salonie (z ciemnymi meblami i podłogą-rozjaśnione kremowa kanapą, fotelem  i zasłonami)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

no to teraz powiedzcie to mojemu mężowi!  :crying:

nie mam do niego siły
nawet argumenty ekonomiczne nie przemawiają

on uważa, że co szkodzi mieć dwa prysznice...  :stupid:

elve

salsa ja mam w łazience zasłonkę z materiału, nie z plastiku
jest impregnowana i wygląda jak zasłona okienna....
jedynym mankamentem jest to że jak za długo się na nią kieruje strumień wody to przemaka

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve no czyli tak jak ja zyje od lat ;) i nie zamierzam zmieniac- zawet myslelismy nad panelem prysznicowym tak na wszelki wypadek, ale doszlismy do wniosku, ze ksiazki sie zamocza pod prysznicem ;D
p.s. wode to kieruj na siebie a nie na zaslonke  :rotfl: :rotfl:

www.annawilk.pl

elve

chyba zaczynam odnosić sukces na polu łazienkowym
ale dopóki nie zobacze, nie uwierzę

nowy typ płytek (tańsze, ale nadal drogie):
http://www.domus.pl/?data=domus-elem&do=read&id=1202330522432&range=0000

rilla

o widziałam je w domusie... drogie:/ i takie jakby brudne, szarawe...

elve

rilla no drogie, 90zł/m2... ale się łamię bo my tych płytek naprawde niewiele mieć będziemy (podoga + nad wanną i umywalką do 1.2m)

chciałam te jasne
a te ciemne wpadające w brąz do górnej do kabiny prysznicowej

PS no i ich na żywo nie widziałam :P

magdalinska

ladne te plytki :)
a  90zl/m2 to wcale nie jest drogo, najtansze sa za 50-60zlm2, no ale takie zwyczajne, zadna rewelacja. ok 100zł to cena przystepna za ładne plytki
podobaja mi sie szare z tej kolekcji :) brazy tez ok, ale ja mam slabosc do szarych :)

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve nasze kosztowaly 70zl/m2 i uwazalam to za wielka tanioche - patrzac na niektore polskie wyroby za 300zl/m2 to mi sie slabo robi ;)

www.annawilk.pl

mika

90 zl/m2 to dobra cena, a mi się te szare podobają z tej kolekcji - piękne

elve

mój wątek spadł na drugą stronę, nie zgadzam się szczególnie, ze kompletnie nie mam pomysłu na łazienkę

mam tysiąc pomysłów na minutę

teraz podobają mi się minimalizm w postaci:
płytki w podcieniach szarości + białe meble + dekor na podłodze z otoczaków

siog

Elvelve, te szarosci to swietny pomysl. tez mi chodzi po glowie. sa bardzo neutralna i mozesz poszalec z reszta, no i nie beda denerwowac po jakims czasie jak wzorki,kolorki itd itp.
Te kamyki to raczej odpuscilabym. zrob neutralne szare tlo i zaszalej z reszta (lustro, akcesoria przy umywalce, reczniki itp) kamyki wykorzystaj jako dekoracje gdzies tam ale nie jako stala.

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve tez myslalam o otoczakach zalanych zywica, ale maz nie chcial ;( glupi ;(

www.annawilk.pl

golinda

elvelve, ja też będę miała tego typu łazienkę na dole - szary, czarny i biały, jutro wkleję projekt :)

siog

zaszalej z ciekawa umywalka, potrafi zmienic oblicze calej lazienki
sprobuje zeskanowac zdj lazienki, bardzo prostej ale swietnie zrobionej. w nast tyg wrzuce

elve

wogóle to się od pierwotnej koncepcji mieszkania oddalam, miało być ciepło, przytulnie, drewniano-biało-pamarańczowo i jednolicie we wszystkich pomieszczeniach a teraz....

salon drewno + ecru + orzech/capuccino + akcent w intensywej zieleni
łazienka szary + biały

Dodany tekst: 09 Sty 2009, 22:36:27

dzięki, liczę na wasze projekty
zaraz sama coś zeskanuje...