O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

inkageo

Baaaaaaardzo mi się podoba  :beer: Do magazynu wnętrzarskiego się nadaje ;)
Imagine there is no hate

jusia

elve a gdzie jest plyta kuchenna bo nie widze, nie widze nawet miejsca na nia, zlew widze
bardzo mi sie podoba  ten kolor drewna i te czerowne dodatki
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Chermelle

fajne połacznie  :thumbup:

tez mnie ciekawi ta plyta gdzie bedzie

zwierzatko_mojej_mamy

no jak to gdzie ;) na focie pierwszej po prawej posrodku, tam gdzie listwa nad blatem i gdzie dziura na piekarnik pod blatem :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

and the winner is zwierzatko_mojej_mamy
płyta i kuchenka jutro (w zasadzie dziś)
abkasia zwykły laminat
rilla kosztowała nieco ponad 8tys + AGD, ale sama widzisz, że przyszalałam z bajerami (do tego mam pushe w szaflach wiszących i pneumatyczne zawiasy w czerwonych)

Dodany tekst: 04 Wrz 2009, 00:53:10

a jak uchwyty? fajnie wyszły, nie? tak dyskretnie

Dodany tekst: 04 Wrz 2009, 03:47:26

Wracam do tematu okiennego:
okno jak w załączniku, na 240cm wysokości, nad nim jest jeszcze 25cm ściany
mimo mądrych rad, nadal rozważam rolety drewniane, takie jak poniżej, czyli montowane do sufitu, tyle że złożone z 2 lub 3 części (tak jak okno, po 90cm)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

fajnie!! uchwytów w ogole nie widac, musiałam wrocic, zeby zoabczyc ;)

ishka82

elvelve, zajebiszczą masz tą kuchnię :dance:

jo_miekka

Super! Ten kolor drewna jest świetny!

Angie

elve fajnie :) I jak za kuchnie z bajerami to nie dalaś dużo kasy,
mi firma z zza warszwy wyceniła na 9, a nie wiem czy liczyli jakieś bajery  :crazy:

justynaaaa2

elvelve to ja jeszcze w sprawie tego okna ;)
teraz zauważyłam, że twoje okno ma tą górną część chyba taką stałą nie? więc nawet jeśli złożona żaluzja, zajmie więcej niż ten kawałek ściany czyli więcej niż 25 cm (a pewnie zajmie) to i tak nie przeszkodzi to w otwieraniu drzwi balkonowych :)
czyli ten minus u ciebie odpada, pozostaje ciężar żaluzji no i cena pewnie  :crazy:
pamiętaj jeśli zamówisz kogoś do pomiaru i wyceny, aby się go zapytać o to ile będzie mierzył ten zwis po ściągnięciu, bo wiem, że są firmy które nie uprzedzą klientów o tym, że może im zachodzić na okno, klient jest nieświadomy, potem przychodzi co do montażu, firma montuje a tu dupa i wściekły klient z pretensją do majstra (i ma racje) że nikt go o tym nie uprzedził, a majster ci powie "pani chciała pani drewniane to zrobiliśmy a nikt nam nie powiedział, że okno ma się otwierać"  :crazy: firmy cwaniaczą, bo za takie żaluzje to jest kupa kasy i skoro on już złapie klienta to go nie zniechęca, żeby zarobić a to, że potem ktoś będzie niezadowolony to już nie pomyślą i że go nigdzie dalej nie polecą  :stupid:

elve

No i kuchnia skończona
Kawałek podłogi gratis :)

nionczka

Elvelve, pieknie, pieknie, pieknie!!! Kocham Twoja kuchnie, okno i podloge! Motywujesz mnie, zeby rzucic robote w chorere, przeniesc sie do Wawy i kupic sobie domek.
Jaka to podloga? Parkiet? Powiesz ile kosztowala?

Dodany tekst: 04 Wrz 2009, 13:33:02

I jeszcze super polozone plytki na podlodze! Mnie karo wyporwadza z rownowagi a czesto ogladajac mieszkania mam wrazenie, ze nie ma innej mozliwosci.

elve

nionczka była nieprzyzwoicie droga, aż wstyd mi pisać

jak płytki sa dobrej jakości (tzn mają równe wymiary) i układający je wie co robi, to nie trzeba żadnego karo

nionczka

Cytat: elvelve w 04 Wrz 2009, 14:33:10nionczka była nieprzyzwoicie droga, aż wstyd mi pisać

jak płytki sa dobrej jakości (tzn mają równe wymiary) i układający je wie co robi, to nie trzeba żadnego karo

Czyli karo to rozwiazanie dla nieudaczników???

Powiedz, powiedz chociaz na priva. ja juz meza uprzedzilam, ze jak kupimy domek to wykladzina z merlina wyloze do czasu kiedy sie dorobie na parkiet debowy :-)

elve

Cytat: nionczka w 04 Wrz 2009, 14:36:47Czyli karo to rozwiazanie dla nieudaczników???
albo gustu właścicieli :P

abkasia

elvelve bardzo, bardzo ladnie, a podloga piekna!

suegro

elve i Alex się spisał :) i super podłoga@
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

magdalinska

kurde, opisałam sie i mi strefa padła  :zly:
w skrocie: podłoga absolutnie C U D O W N A

nIonczka - tez nie lubie karo, u siebie mam wszystkie płytki polozone tak jak u Elve. podobno fachowcom łatwiej sie kładzie w karo, łapia kąty czy cos tam i leca

justynaaaa2

Cytat: magdalinska w 04 Wrz 2009, 14:23:18
podobno fachowcom łatwiej sie kładzie w karo, łapia kąty czy cos tam i leca
no nie wiem ;) może zależy od fachowców ;) moi byli bardzo niepocieszeni jak im powiedziałam, że łazienkę chcę w karo  :P za to ulżyło im jak się dowiedzieli, że cała kuchnia i przedpokój mają kłaś normalnie :)

Chermelle

magdalinska

Cytat: justynaaaa2 w 04 Wrz 2009, 21:10:09
no nie wiem ;) może zależy od fachowców ;) moi byli bardzo niepocieszeni jak im powiedziałam, że łazienkę chcę w karo  :P za to ulżyło im jak się dowiedzieli, że cała kuchnia i przedpokój mają kłaś normalnie :)
ja sie nie znam ;) mowiła mi to kolezanka, ktorej maz kładzie płytki. Ale moze z niego taki fachowiec ;)

rilla

elve a macie okap?

podłoga piekna, cudna

ja tez nie mam plytek w karo, inaczej sobie nie wyobrazam

elve

rilla tak, zabudowany w szafce, jak się przyjrzysz to zobaczysz krawędź

rilla

no wlasnie tak mi sie wydawalo, a macie juz rure zamontowana? bo jakies wyjscie widze na gorze w scianie