Poszukuje inspiracji :)

Zaczęty przez malina315, 11 Sie 2008, 14:06:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malina315

Witam, jestem tu nowa  - ale to dlatego, że dopiero zaczynam przygotowania. Może trochę od środka, bo znalazłam sukienke która od razu mnie zawojowała :). Jakie kwiaty byście zaproponowały?

kasiad

Ja bym wybrała coś delikatniejszego kolorystycznie.
Ta suknia jest taka elfia,a ten bukiet z róż bardziej pasuje do takich "księżniczkowatych"   :D

zosia2007

Cytat: malina315 w 11 Sie 2008, 14:06:41
Witam, jestem tu nowa  - ale to dlatego, że dopiero zaczynam przygotowania. Może trochę od środka, bo znalazłam sukienke która od razu mnie zawojowała :). Jakie kwiaty byście zaproponowały?

malina ja bym tu polne kwiaty dała a nie róże

malina315

Może w takim razie coś białego...

zosia2007

malina315 tutaj jest strona z bukietami:

http://www.yourweddingcompany.com/index.php/action/createBouquetStyle/planId/2/

może znajdziesz jakieś inspiracje bo ja w bukietach dobra nie jestem :)

tachogti

O mnie się tez ta suknia na samym poczatku bardzo podobala :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

iliana

Ooo, mam tę suknię w moich ulubionych. I jak w końcu się wybiorę na poszukiwania, to pewnie będę szukać czegoś mniej więcej w tym stylu.
Ja sobie ją wyobrażałam z tulipanami. Najlepiej białymi (tylko biel i zieleń liści), ewentualnie różowymi. Albo może jakiś polny bukiet? Zależy w jakim miesiącu ślub.

syrenka

Piękna suknia, też zawsze przykuwała moją uwagę  :)
Co do bukietu, to widziałabym przy niej coś delikatnego i równie zwiewnego jak suknia - jakieś zwisające trawki..., kolor niezbyt intensywny.
Hm, widziałam kiedyś piękny bukiet z wrzosów, ale nie mogę go teraz znaleźć  ???
Na razie daję, to co znalazłam.

malina315

Ślub jak wszystko pojdzie dobrze, będzie w sierpiu. Właśnie znalazłam sale, która bardzo mi się poba.Nakrycia, stoły i w ogóle biłe, podłoga i zasłony ecru. Dlatego myśle, że mniej więcej rozwiązał się problem koloru bukietu... myślałam biały, ewentualnie z akcentami lekko pod kolor sali...

syrenka

Hm, na zdjęciach widzę też jakiś pomarańcz - tego koloru już nie ma?
Uważam, że nie powinnaś trzymać się tak kurczowo białego koloru. Chyba nie chciałabyś zlać się z tłem?  ;)
Proponuję jednak delikatny kontrast i znalazłam dla Ciebie takie bukieciki:
Biały też się zaplątał, ale głównie mi tu chodziło o przedstawienie formy bukietu, taki właśnie zwisający na ręce...

tachogti

Mysle ze jakis kolorowy akcent w bukiecie i we wlosach jest konieczny :) bo znikniesz
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

didi_loczek

Cytat: malina315 w 12 Sie 2008, 15:47:00
Ślub jak wszystko pojdzie dobrze, będzie w sierpiu. Właśnie znalazłam sale, która bardzo mi się poba.Nakrycia, stoły i w ogóle biłe, podłoga i zasłony ecru. Dlatego myśle, że mniej więcej rozwiązał się problem koloru bukietu... myślałam biały, ewentualnie z akcentami lekko pod kolor sali...
Bukiet przede wszystkim ma pasować do Ciebie i Twojej stylizacji a nie do wystroju sali! Nie sugeruj się kolorem obrusów

salsa

malina315

a ta sala w Krakowie????

co do stylizacji sukni-ja bym zrobiła cos na kształt długiego kwiatu, nie za duzo, z jakimś drobnym akcentem
np długie storczyki w jakims ładnym kolorze związane wstążką, ale bez obcinania łodyg
albo słoneczniki:)

albo bukiet z eustomy w kolorze bakłażana lub fuksji
zrezygnowałabym z welonu na rzecz kwiatu we włosach
fryzura z długich włosów spływająca na plecy, takie lekkie spięcia pojedynczych kosmyków lub warkocz jak masz długie i grube
a jak do ramion to proste włosy z wykończeniem grubego loka na końcu, cos jak gwiazdy Hollywood na galach:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malina315

salsa
sala w Krakowie w hotelu Qubus nad Wisłą.
Włosy niestety mam cienkie i warkocz wyglądałby dość żałośnie :( obawiam się, że rozpuszczone też - ale trzeba będzie sprawdzic

malina315

nie wiem, czemu... może dlatego, że nowa jestem... pomóżcie!!!
z sukienki się nie wycofam, bo bo to jedna z niewielu, ktore sie wyróżniają,... jakoś tam...
jestem skromną osobą, ciemną blondynką, która nieopatrznie obcięła włosy (były do pasa, ale cienkie) i co teraz??

elve

no to pozostaje ci kok :P

a akcent kolorystyczny musi być, szczególnie skoro piszesz, ze jesteś skromną osobą.... przy blondzie i jasnych dodatka będzie poprostu mdło

vobi

Cytat: tachogti w 12 Sie 2008, 22:40:38
Mysle ze jakis kolorowy akcent w bukiecie i we wlosach jest konieczny :) bo znikniesz

Popieram, dalabym jednak jakis kolor w Twoim bukiecie (najlepiej JEDEN) - i ten sam dodala do wystroju sali (kwiaty na stolach). Sala wyglada pieknie, ale moim zdaniem kolorystycznie jest troche mdlo, mysle ze bukieciki na stolach mozna by dac w jakims mocniejszym kolorze (a najlepiej gdyby byly z tych samych kwiatow i w tym kolorze, co Twoj bukiet)

vobi

Cytat: malina315 w 14 Sie 2008, 01:22:04
nie wiem, czemu... może dlatego, że nowa jestem... pomóżcie!!!
z sukienki się nie wycofam, bo bo to jedna z niewielu, ktore sie wyróżniają,... jakoś tam...
jestem skromną osobą, ciemną blondynką, która nieopatrznie obcięła włosy (były do pasa, ale cienkie) i co teraz??

malina, ale jesli dobrze rozumiem slub dopiero w sierpniu (rozumiem ze nie w tym roku???), moim zdaniem nie ma sensu juz decydowac sie na fryzure, po pierwsze - wlosy Ci jeszcze przez ten czas odrosna, po drugie - koncepcje Ci sie zmieni 100 razy (zobaczysz sama ;))