Jesien/zima

Zaczęty przez siog, 10 Sie 2008, 22:51:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond ostatnio tak na mnie patrzyli, jak przylecialam po wizycie na remontowni, mialam tynk na nodze oktorym nie wiedzialam, bluzke, sweterek i apaszke srednio do siebie pasujace, butki najwygodniejsze i najbrzydsze scholle jakie posiadam i tylko babka w olsenie mnie powitala z szerokim usmiechem na tawrzy do bluzka+sweterek+apaszka byla od nich  :point_lol: :point_lol:
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Na mojej uczelni towarzystwo bylo bardzo miedzynarodowe i mozna sie bylo przyjrzec roznym stylom ubierania. Na pewno wybilaly sie Rosjanki - wiekszosc zawsze w pelnym makijazu, spodniczkach, szpilkach, ogolnie styl sekretatki na spotkaniu z waznymi goscmi;)
Hiszpanki - moja wpollokatorka ubierala sie bardzo fajnie, reszta preferowala styl na hippisa ;) Niemki - bardzo ronie, choc zadnej nie mozna bylo pomylic z rosjanka.

Polki - raczej na luzie, z wyjatkiem B. ktora wygladala, jakby dorabiala w pewnej branzy ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: siog w 13 Sie 2008, 12:32:22
mialam na mysli od 15 czyli od i wzwyz:)

ale żeby rozważać kwestię ubioru polek to może raczej od 21 wzwyż.
15-latki (tak do 18 - 20) nie są najlepszym wyznacznikiem.

golinda

Cytat: siog w 13 Sie 2008, 12:09:55
Wlasnie Golinda jest tyle gustow i stylow ze kazdy znajdzie cos dla siebie. Ale Ty jestes bardzo szybka w ich komentowaniu i to w nienajlepszy sposob.

co do "europejskosci" to nie tylko o Niemczech mowa.

dla mnie kobiecosc, styl i klasa to przede wszystkim ubrania dopasowane do urody, osobowosci a moze przede wssystkim DO OKOLICZNOSCI! a ztym ostatnim u Polek niestety sa problemy, i nie jest to tylko moja opinia ale wielu osob ktore znam. szpilki i obcislosci + pelny makijaz w wieku od lat 15 w galeriach handlowych w sobote i niedziele to dla mnie pseudokobiecosc.

dyskusja zaczela sie po moich trampkach, w ktorych nota bene do restauracji nie pojde.
Ale ktos kto sie zna to ani przez chwile mu do glowy nie przyjdzie ze z tymy KLASYCZNYMI ponadczasowymi trampkami cos nie tak. Mam piekne suknie i tysiac szpilek ale mam tez trampki. strukturalne spodnie i oversized t-shirty. Mam makijaz dostosowany do dnia i okazji. I w kazdym z tych zestawow wygladam kobieco.

no i wlosy mam uczesane.

zapomniałaś dodać: "jestem bardzo skromna"

"Ale ktos kto sie zna to ani przez chwile mu do glowy nie przyjdzie ze z tymy KLASYCZNYMI ponadczasowymi trampkami cos nie tak." - ktoś, kto się zna na czym? na tym, że mają logo firmy dodające ich cenie "zer"?
no to ja się nie znam, bo na takie trampki w mojej szafie nie byłoby miejsca
a komentowanie nie ja zaczęłam

mogłabym skomentować jedynie sam wątek, ale niespecjalnie mi się chciało

mayagaramond

W zwiazku z dyskusja o trampkach nasunelo mi sie pytanie - jesli nie trampki to jakie plaskie buty nosicie? Bo szpilki to na spacery w lesie, lazenie po gorach, a nawet przez caly dzien po bruku sredniowiecznego miasteczka srednio sie nadaja ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

ja noszę generalnie mokasyny i baletki zawsze i od zawsze :D

golinda

buty sportowe - tzw. adidasy, klapki sportowe, espadryle, japonki
teraz napaliłam się na "czeszki" (widząc je u Zuzi na stopach) - taki mały sentymencik :)

Kasia

a tak off topic ..

wiecie że poprawna nazwa czeszek to JARMILKI :)

Kasia

mayagaramond trampki trampkom nierówne

ja np. długich conversów nie założe bo mi sie nie podobają
a chodzę głownie w płaskich balerinach (różnych rózniastych) lub w sznurowanych sportowych butach mniej wiecej tej linii
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

ja także śmigam w balerinkach ewentualnie mam jakieś stare mokasyny zamszowe, na upał uwielbiam wszelkiego rodzaju japonki, także sportowe.
No i posiadam buty sportowe, ale takie z linii damskiej, nie takie ordynarne adidasy  :)

Kasia pamiętasz kibelkowe buty  ;D

Kasia

justynaaaa2 ano pamietam  ;D ;D ;D ;D
szkoda że nie miałysmy aparatu  :point_lol: :point_lol: :point_lol:

elizapj

Siog, ciesze sie ze nie ja jedna juz mysle o jesieni...:) a w moim klimacie nawet sie nic nie zmieni (chyba ze gdzies wyjade :prayer: )..mimo wszystko mysle o chlodzie na polikach, koniecznosci zarzucenia jakiegos szalika, grubych rajstopach, etc:) uwielbiam jesien!

i a propos, na hanimunie kupilam sobie czapke futrzana!!! haha z bobra! jest super. podobnie do Twojego i nionczkowego gustu obowniczego, czpaka moja sie pewnie malo komu spodoba, bo sie kojarzy z ruskim pracujacym na kolei, ale mi sie przepodoba!! i futro z bobra jest przemile!!! dotykalam wszystkie mozliwe, foki, lisy, kroliki, norki, i jeszcze nie wiem jakich tam alaskowych zwierzat nie mieli, ale bobr najb byl milutki:)
a dzis kupilam sobie welniane spodnie RL...niestety nie maja w sobie nic nadzwyczajnego:( poza tym, ze cieple, klasyczne, z kaszmirem...do tego stopnia, ze pani obslugujaca mnie skwitowala moj gust, (w i tak przeklasycznym do bolu RL) pytajac sie czy jestem lekarzem czy prawnikiem..haha!

mayagaramond

elizapj tez ostanio kupilam futrzana czapke, jak bede miala chwile to wstawie fote.  :D

adrianna79

widze ze futra znowu w modzie.. chyba wyciagne moje futro z krolika ktore moja mama mi zakupila 3 lata temu ale nigdy nie bylo u mnie tak zimno zeby je zalozyc... pamietam ze jak bylam w nyc to ludzie caly czas mnie zaczepiali skad je mam... zrobie kiedys zdjecie i je wstawie...

jezeli chodzi o buty to w pracy tylko i wylacznie szpilki a do i po pracy moje diesle'e.. - skorzane trampki...

adrianna79

jezeli chodzi o nadchodzaca zime to marzy mi sie bezowy plaszcz max mara.. bylam ostatnio w ich salonie i oprocz jego ceny (5,500 zl) to troche powalil mnie fakt ze byl on bardzo cienki - niendadajacy sie na nasza jesien z opadami deszczu i zimna zime... mam nadzieje ze to nie koniec dostawy na ten sezon..

Basia

Cytat: golinda w 18 Sie 2008, 13:55:08
teraz napaliłam się na "czeszki" (widząc je u Zuzi na stopach) - taki mały sentymencik :)

że się tak wtrącę  znienacka....
co to są "czeszki"?

:be:
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

elizapj

Cytat: Basia w 31 Sie 2008, 11:14:22
Cytat: golinda w 18 Sie 2008, 13:55:08

że się tak wtrącę  znienacka....
co to są "czeszki"?

:be:

Basia, nie chce zeby to zle zabrzmialo...ale nie wiedziec co to sa czeski kojarzy mi sie jedynie z byciem bardzo mlodym  :hihi:  chyba kazda polska dziewczynak urodzona w latach 70 wie co to sa czeski. kazda miala ze 3 pary minimum:D w niczym innym sie tak fjanie w gume nie gralo;)

nionczka

elizapj wydaje mi sie, ze juz tu kiedys o czeszkach rozmawialysmy i ze nie wszedzie nazywaja sie czeszki.
Moja przyjaciolka jakies 2 lata temu kupial sobie w 5 kolorach jak je zobaczyla!

inkageo

U nas na na te tenisówki mówiono pepegi :)
Imagine there is no hate

elizapj

Cytat: nionczka w 31 Sie 2008, 13:05:20
elizapj wydaje mi sie, ze juz tu kiedys o czeszkach rozmawialysmy i ze nie wszedzie nazywaja sie czeszki.
Moja przyjaciolka jakies 2 lata temu kupial sobie w 5 kolorach jak je zobaczyla!
:confused:
no chyba ze....
ciekawe skad sie to bierze/bralo
to basia sorry nie chcialam nic zarzucac   :oops:

mayagaramond

zwierzatko_mojej_mamy

no halo - to nazwa nie wziela sie od tego, ze mialy wlasnie ta metke z kolorami prawie jak flaga czeska?:> ja sobie tak to tlumaczylan :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

panikarola

nieeeee, chyba stad, ze sie je masowo z Czech przywozilo w pewnym czasie... u nas byly tenisowki.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

nionczka

mayagaramond

nionczka -  :smiley_thnx: modlewam soczkiem :)