moj watek remontowy ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 08 Sie 2008, 10:06:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

Dla mnie pomysł projektanktki tez jest najlepszy. Półkę czy stolik przy telewizorze dałabym ewentualnie mniejszy. I czemu aż 40 cm liczysz na zasłony??
To tu starałabym się znleżć parę centymetrów nawet kosztem zasłon.

mika

oj kochana !!!!! ja będę miała do zagospodarowania 3 metry na stól i "ołtarzyk" na telewizor i do tego tak że zaraz koło tego ołtarza będzie na drugiej ścianie otwierało się okno balkonowe, zmieści się wszystko, już mamy wszystko wymierzone i stół będzie 70 na 120 chyba tylko jedno z nas będzie siedzieć na tej ścianie hehehehhe ale trudno, jak to dizsiejsze haslo brzmi: życie to sztuka wyboru lol mamy małe mieszkanie i swoich marzeń disajnerskich o stole na 20 osób i pięknych krzesłach tu nie zrealizuje.... ale może kiedyś, trzeba szukać kompromisów
najważniejsze że udało mi się przekonać męza żeby zamiast tego stołu nie walnąć na ścianę 3 metrowego ołtarzyka na plazmę i sprzęt dvd lol  :puk: :rofl1:

zwierzatko_mojej_mamy

Angelos bo tak karnisz wisi i parapet to wymusza - nie ja to wymyslilam :D

zuzia ale ten stol wlasnie chce, zeby nie byl pierdkiem malym, tylko takim, ze mozna usiasc i zjesc :D nawet jak przyjdzie ktos wiecej to po doknem sie to wszystko miesci, a tutaj przy kuchni mam wrazenie, ze trzeba sie przeciskac :D
poza tym to tak male pomieszczenie, ze przeniesc cos na stol metr dalej, czy 2 metry dalej to zadna roznica :)

nikomu sie nie podoba moj pomysl ;( nio nic.. bede plakac ....

a jesli bede zmniejszac i zmniejszac stolik pod telewizor, to mi sie tam ani dvd nie zmiesci odtwarzacz, ani kolekcja plytek pokazna, ani nic - a w calym salonie jak widzicie, nie ma juz miejsca na ZADEN inny mebel typu komoda/witrynka/szafka!! NIC - przeciez ksiazek w sofie trzymac nie bede :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

hmmm skoro masz 3.80 m. ściany to zakładając, że stół ma długość 1.20 to zostaje ci 2.60 wolnej ściany no to na tych 2.60 można wstawić spokojnie półkę z tv. a może wepchnąć tam kanapę/narożnik ??? i wtedy tv na drugiej ścianie sobie stoi?
a może stół postawić na ścianie lewej jak się wchodzi do pokoju? dalej tv a na wprost drzwi wtedy będzie kanapa ze stolikiem?
a tak w ogóle to potrzebny ci ten stół :hihi: bo same z nim problemy  ;)
ja na swoim stoliku w kuchni jadłam 2 razy przez 2 lata a tak to zawsze obiad jemy na stoliku kawowym w pokoju  :-[

inkageo

A Twoja wersja, ale tv w miejscu stołu, a stół tu gdzie tv? Czyli bliżej kuchni?
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo no to wtedy stol stoi po lewej stronie od drzwi wejsciowych - wrobelek narysowal - wtdy wchodzi sie na stol i idzie korytarzem, obchodzi stol i wtedy siada na sofie

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

justynaaaa2 stol ma dlugosc 70 - bo ta czescia by sie ustawilo, czyli krotszym do sciany - jednakze z koncem stolu ne konczy sie czesc stolowa - tylko z koncem odsunietego krzesla - czyli 70 + 2x 60 (2 odsuniete krzesla) czyli mamy 190 cm - jak sie do tego doda jeszcze uchylone drzwi od lodowki to mamy 190+50 = 240 - tyle zajmie cala czesc stolowa..

www.annawilk.pl

justynaaaa2

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2008, 12:29:52
justynaaaa2 stol ma dlugosc 70 - bo ta czescia by sie ustawilo, czyli krotszym do sciany - jednakze z koncem stolu ne konczy sie czesc stolowa - tylko z koncem odsunietego krzesla - czyli 70 + 2x 60 (2 odsuniete krzesla) czyli mamy 190 cm - jak sie do tego doda jeszcze uchylone drzwi od lodowki to mamy 190+50 = 240 - tyle zajmie cala czesc stolowa..

no to prawda  ;D fakt policzyłam to zbyt płytko myśląc :hammer:
no a ta wersja ze stołem po lewej od drzwi ale gdyby postawić go dłuższą częścią do ściany? wtedy nie robi korytarzyka, bo ma tylko 70 cm. i jak jesteście we dwoje to siedzicie sobie na tych 2 krzesłach, jakby tyłem do kanapy a jak przychodzą goście i potrzeba 4 krzeseł to można go wtedy trochę wysunąć i siedzieliby tyłem do ściany :-\

inkageo

Chodzi mi o coś takiego
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

aaaaaa a co jest nie tak w tym stole pod oknem? :( ze strefowo nie pasuje? ze juz nie ma jadalniokuchnia i kawotelewizorownia tylko misz masz? :>

www.annawilk.pl

mika

Zwierzak jak postawisz ten stół pod oknem to gwarantuje Ci że nie będziesz z niego korzystać

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo no to wrobelek narysowal - wchodzisz wtedy na stol - ktory tworzy korytarzyk i trzeba go obejsc - robi sie salona zawalony strasznie - jak juz pisalam, zgodnie ze zlta zasada - jak widac podloge na lini wejscie -okno - to pokoj nie wyadje sie zagracony

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 dlaczego ?  :sadwalk: :cry:

www.annawilk.pl

mika

a jak go postawisz tak jak u Inki na planie tylko dłuższym do ściany???? a w razie potrzeb czytaj: gości będziesz odsuwać

mika

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2008, 12:44:40

bo będzie za daleko, ja bym wtedy robiła tak: szła z talerzem od kuchennki i zatrzymywała się na kanapie i jadła z talerzem na kolanach chyba że byłby stolik kawowy to przy tym stoliku, w życiu nie doszłabym do stołu

inkageo

Stół się też przydaje w trakcie gotowania, można coś odstawić, wywalić na niego zakupy itd..
Nie zakumałam obrazka Wróbelka, wydawało mi się, że ona przestawiła kanapę pod okno.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

dobra - dzisiaj zrobie fotki salonu w roznych konfiguracjach atrap ;D czyli stolu z suszarki, fotela i komody pod TV z pudel :D

inus ale ja juz gotuje teraz i nie brakuje mi blatow - mam blatu w cholere :D

www.annawilk.pl

mika

no właśnie: będziesz chciała zrobić rogale i wtedy będziesz lecieć z ciastem do stołu je tam ukladać??? bo na blacie Ci się przecież nie zmieszczą lol

inkageo

Cytat: mika9983 w 25 Wrz 2008, 12:45:47
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2008, 12:44:40

bo będzie za daleko, ja bym wtedy robiła tak: szła z talerzem od kuchennki i zatrzymywała się na kanapie i jadła z talerzem na kolanach chyba że byłby stolik kawowy to przy tym stoliku, w życiu nie doszłabym do stołu
Haha, ja jem ostatnio na górze przed komputerem, a muszę pokonać aneks jadalny, hall, schody i dopiero jestem na miejscu :) Bosko się nosi zupę ;) A później podłoga się klei i nie mam pojęcia od czego ;)
Imagine there is no hate

justynaaaa2

Cytat: mika9983 w 25 Wrz 2008, 12:44:50
a jak go postawisz tak jak u Inki na planie tylko dłuższym do ściany???? a w razie potrzeb czytaj: gości będziesz odsuwać

to samo już wcześniej napisałam  ;) czyli to widocznie jest jakiś pomysł  :) tylko zwierzakowi się nie podoba  :'(

inkageo

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2008, 12:47:26
Haha, a jak Twój styl gotowania stanie się bardziej ekspansywny  :lollol: :lollol: :lollol:
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 25 Wrz 2008, 12:46:33
Stół się też przydaje w trakcie gotowania, można coś odstawić, wywalić na niego zakupy itd..
Nie zakumałam obrazka Wróbelka, wydawało mi się, że ona przestawiła kanapę pod okno.

bo tak zrobiłam -- postawiłam tam naroznik :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

Cytat: inkageo w 25 Wrz 2008, 12:49:35
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2008, 12:47:26
Haha, a jak Twój styl gotowania stanie się bardziej ekspansywny  :lollol: :lollol: :lollol:

znając Zwierzaka to i stół wtedy jej nie pomoże  :point_lol: :yeah: :rofl1: :point_lol: :rofl1:

inkageo

Stół tak jak chcecie na wzdłuż
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 nie pamietasz moich cholernych pierniczkow ? :> wtedy to i sfoa by nie pomogla :D

www.annawilk.pl