Waga kuchenna

Zaczęty przez ishka82, 04 Sie 2008, 11:39:11

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

magda_ok, kto wie, kto wie :hihi: ;)

ishka82

nionczka

Nie lubie tych przepisów, ktore podaja tak dokladnie cukier 37,5 gr, etc. Ale z drugiej strony te co mówia szklanka, filizanka sa jescze gorsze. Ja akurat nie mam wymiarowych ani szklanek ani filizanek. Te 37,5 gr to przynajmniej da sie odwazyc.

Waga fajna!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: nionczka w 07 Sie 2008, 17:47:29
Nie lubie tych przepisów, ktore podaja tak dokladnie cukier 37,5 gr, etc. Ale z drugiej strony te co mówia szklanka, filizanka sa jescze gorsze. Ja akurat nie mam wymiarowych ani szklanek ani filizanek. Te 37,5 gr to przynajmniej da sie odwazyc.

Waga fajna!
Ale jeżeli wszystko masz podane w szklankach, to wtedy ważne żeby wszystko tą samą odmierzać i jest ok. Ja najczęściej do odmierzania składników z takich przepisów używam kubka Nescafe ;;)

vobi

Cytat: ishka82 w 07 Sie 2008, 18:05:00
Ja najczęściej do odmierzania składników z takich przepisów używam kubka Nescafe

... a ja takiego dzbanka z podzialkami, okazalo sie ze moje szklanki maja prawie 300 ml

ishka82

Cytat: vobi w 07 Sie 2008, 18:27:33
Cytat: ishka82 w 07 Sie 2008, 18:05:00
Ja najczęściej do odmierzania składników z takich przepisów używam kubka Nescafe

... a ja takiego dzbanka z podzialkami, okazalo sie ze moje szklanki maja prawie 300 ml
A ja nawet nie wiem ile ma ten kubek :shy: :ag:

Basia

Cytat: magda_ok w 05 Sie 2008, 19:40:57
U mnie to samo-ja nie odczuwalam potrzeby zakupu wagi... Ale w zeszlym roku dostalam przepis na super ciacha od kolezanki - no i tam wlasnie takie ilosci wielu skladnikow jak twoje 37,5g cukru... Zrobilam na oko i mi wyszly zupelnie inne niz jej...

a ja też robię wszystko na "oko", hmm no na "szklankę"....
i zawsze wychodzi...
                              a może tylko mi się tak wydaje?? ???

co do wspomnianego tortu ... to moja babcia zawsze wszystko robi wg wagi. dosłownie wszystkie składniki waży....
moja mam oczywiście nie ma na to czasu i robi na "oko"...

i nie zauważyłam nigdy różnicy w smaku między tortem mamy a babci...
Ja wogóle rzadko trzymam się ściśle przepisu... taka jestem wiedźma że zawsze robię po swojemu! :yeah:

nie mniej jednak Ishka gratuluję zakupu!

Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................