Szelmy stylizacja sprzed dwóch wieków

Zaczęty przez szelma, 01 Sie 2008, 11:48:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Właśnie zdałam sobie sprawę (tzn. mama mi zdała), że nadal nie zamówiłam bukietu - a ślub tuż, tuż. Z tych, które się tu pokazały i które w ogóle widziałam na necie, najbardziej podobają mi się te. Więc raczej skłaniam się ku jasnym różom :hmm:. Jakieś inne propozycje? Problem jest trochę taki, że przez moje gapiostwo muszę wysłać mamie zdjęcie, a ona pójdzie do kwiaciarni i tyle. Ależ głupia jestem, że nie pomyślałam o tym wcześniej  :stupid:  :headbang:  :zly:.

golinda

herbaciane mi się do twej stylizacji widzą :)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Czyli taki jakiś jak powyżej tylko że z herbacianych? :hmm:

golinda

Cytat: szelma w 21 Lip 2009, 20:03:26
Czyli taki jakiś jak powyżej tylko że z herbacianych? :hmm:

takie pokaźne "berło" bym nawet dała, bo suknia strojna, to bukiet nie może zniknąć

Dodany tekst: wto 21 lip 2009 19:26:06 GMT-1

taki np., tylko z samych róż

http://republika.pl/blog_ef_3612/3881/tr/orangedw9.jpg

taki, tylko bez dodatków:

http://www.mymoments-decor.pl/image/galeria_decor/florystyka/bukiety/bukiet_roze_herbaciane-6.jpg

Dodany tekst: 21 Lip 2009, 20:27:35

ale o ten kolor mi bardziej chodziło:

http://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/31/64/2831641199485493s2.jpg

effik

pierwszy super, kolor może być ciemniejszy :)

Anupka

Wszystkie trzy fajne, ale jeśli chodzi o ten drugi, to moje pierwsze skojarzenie: walec po nim przejechał... No ale może to kwestia zdjęcia ;) (mówię o bukietach wklejonych przez szelmę)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

szelma

Ale ten pomaranczowy to taki duzy jakis... Ja osobiscie najbardziej optuje za tym pierwszym, ktory wkleilam - roze z frezjami (tak?). Nie chce nic duzego - bukiet ma byc malym dodatkiem, bo suknia i tak bedzie przykuwac uwage (jak sadze ;)).

Justyno droga!, co uwazasz? Bo takie jak kiedys wklejalas, sa fajne, ale nie sadze, zeby wyszly dobrze u mnie w miescie... Chyba ze mi zrobisz i przyslesz :D.

effik

szelma ja też za pierwszym :beer:, tylko kolorki trochę inne. miałam taki przykład w swoim wątku, ale teraz to znaleźć... i na innych też był. takie łososiowe trochę te frezje były i róże takie jasne jak golinda tu wklejała.

Anupka

szelma, bierz Justynę, najlepiej z dostawą osobistą, to porobi ci foty z ukrycia i będziemy tu na strefie wcześniej wiedzieć, jak wyglądałaś, niż Ty sama, hehe  :knuje:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

szelma

effik, ten?

Ten Balbiny tez fajny:

effik

niet. nie mogę znaleźć :(

a taki też ładny :)

szelma

Ale ja nie moge miec cieplych kolorow (to fakt, z ktorym sie w zupelnosci zgadzam :D). Moja suknia tez nie jest ciepla jako taka... (tzn. cieplo w niej jest, to na bank lol)

Obstawiam jednak chlodne kolory :hmm:.

justynaaaa2

jestem :) zaraz poczytam co tu się dzieje, tylko kawę sobie zrobię  :coffee:

Dodany tekst: 23 Lip 2009, 17:16:31

szelma ja nadal podtrzymuję swoje zdanie, żeby nie wprowadzam tutaj kolejnego koloru ;) jestem za jasnym bukietem, najlepiej coś w kolorze tych ciapków na materiale, nie wiem czy to ecru czy jaki?
myślę, że w tym wypadku, skoro nie bedziesz miała kontroli nad zamówienie bukietu, wybrałabym coś prostego i tyle ;D skoro mówisz, że u ciebie w mieście raczej nikt nie zrobi czegoś "innego" to lepiej nie ryzykować ;)
myślę, że jednak można iść w róże, bo te fałdy z tyłu na kiecy przypominają trochę strukturę róży ;) jakieś takie mam skojarzenia ;D nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia sukienki  :blush:
kurde mam takie foto, ale małe, ja bym dała róże w takim kolorze ;) to jest taki krem, leciutko wpadający w brzoskiwnię  ;)
i raczej zostałabym przy jednolitych kwiatach, żeby nie mieszać, bo zrobi się niezły misz masz z twoją ozdobną kiecą ;)

szelma

justynaaaa2, dzięki wielkie :) :beer:. Bardzo ładny ten bukiet, który wkleiłaś. Mam nadzieję, że uda mi się wytłumaczyć mamie, jaki to ma być kolor :). Bo te listki na sukni są takie złotawo-ecru-toffee - wklejam zdjęcie raz jeszcze poglądowo :).

To jeśli kremowe róże, to teraz zostaje kwestia jaki dokładnie bukiet - taki, jak wkleiła Justyna, czy ten pierwszy z frezjami?

justynaaaa2

szelma i dodałabym jeszcze tych listków szkieletowych, one by się super komponowały, bo są bardzo podobne do tych listków na takaninie i kolorystycznie super by grało :)
one są na każdej giełdzie do kupienia, więc na pewno u ciebie w miasteczku kwiaciarnie posiadają takie coś :)
a ta wiązanka z frezji to mówisz o tej pierwszej co ty wkleiłaś?
bo ja nie jestem pewna czy tam są frezje ;) zaraz jeszcze się przyjrzę co to jest ;)

a ten bukiecik ze zdjęcia to dzieło me  :blush:

na tym pierwszym zdjęciu nie ma frezji ;) to z brązową wstażką
jest hortensja ale taka odmiana o odrobnych kwiatach, są albo eustomy albo pełniki (te okrągłe białe), chamelaucium i jaeszcze takie białe wygląda jak doniczkowy stephanotis i to jest albo to, albo odmiana cięta jakaś ;)

zwierzatko_mojej_mamy

szelma pani - te listki to nie takie brudne srebro ? bo na tej focie widze wlasnie tak - na pewno aby one cieple sa? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

One są złotawe, ale nie są ciepłe - toż przecież mówię :P.

zwierzatko_mojej_mamy

szelma faken - tak mi nie pasuja do tej stylizacji zadne kwiaty :D ja bym dala cos dziwnego ;D

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

effik

fajny ten justynowy bukiet :) jeśli frezje, to w podobnym kolorze co róże. ale czy ja wiem czy to takiej ekstra kiecki trzeba wymyślny bukiet? chyba nie :)

Dodany tekst: 23 Lip 2009, 19:44:01

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2009, 19:42:37
szelma faken - tak mi nie pasuja do tej stylizacji zadne kwiaty :D ja bym dala cos dziwnego ;D

węża lol lol

szelma

Prosze nie kontynuowac tej dyskusji - jeszcze raz padnie tu slowo waz... ;)

justynaaaa2

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2009, 19:42:37

no właśnie ja już to chyba gdzieś pisałam, że kwiaty tutaj też mi się nie widzą ;) i pytałam nawet czy muszą być ;D chociaż jako florystka nie powinnam puścić panny młodej bez kwiecia :D
ale skoro muszą być to coś takiego jak opisałam, z tych nieszczęśliwych róż (mam już przesyt dlatego tak mówię ;))

sonja

Cytat: szelma w 23 Lip 2009, 19:52:41
Prosze nie kontynuowac tej dyskusji - jeszcze raz padnie tu slowo waz... ;)

Boisz się węęęęży?

Mi by pasowała parasolka zamiast kwiatów lol cobyś sobie szlacheckiej cery o kolorze krwi z mlekiem słońcem nie zbrukała ;D

szelma

Kwiatki muszą być na ślub - przed ratuszem wykonam rzut i tyle. Potem będzie wachlarz :). Wystarczy w ramach oryginalności? lol