28 dni

Zaczęty przez ishka82, 28 Lip 2008, 17:15:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

panikarola

konwalia, no wiesz, mi się podoba nanoszenie numerku i patrzenie, jak sie linia rysuje ;) z samego obrazka już niwiele potrafię powiedziec lol

ale ja uwielbiałam też na lekcjach z geografii zapisywanie pogody, inny kolor był na temperaturę, inny na wilgotność pwoietrza - 28dni to w sumie kropka w kropkę kontynuacja ;)

a Ty przecież bardzo dobrze robisz, nie dajmy się zwariować, chyba jednak większość dzieci powstaje bez 28dni. masz tu  :beer:, jeszcze póki możesz
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

konwalia

panikarola  :beer: 
ja na poczatku się przebadałam, postresowałam, a potem zaczęłam remont i nie miałam czasu na bzdury typu odpowiednia dieta czy coś

panikarola

no i bardzo dobrze!
a jak remont?

konwalia

brakuje 4 frontów u góry, cokołów, listw wykończeniowych, blatu nad ralką, ale ogólnie już korzystam  :jupi:, jak dokończymy wstawię foty na mieszkaniową

ishka82

Cytat: elvelve w 31 Maj 2009, 17:51:47
dane nie znikną, konta nie zlikwidują
nie będziesz tylko mogła nowych dodawać
A jak opłacisz później, to wróci możliwość edycji i dodawania nowych cykli ;)

OlaFasola

Cytat: panikarola w 01 Cze 2009, 11:11:50
fasola, moi znajomi tez tak sie starali wg testow, ale dopiero po roku i w niezłej panice się zorientowali, że to na trzeci dzień czy któryś po tym, jak na teście owu wyjdzie kreska należy rzeczywiście sie starac. ale zakładam, że to sprawdziłas... a mierzysz temperaturę?
Tak, tak czytałam instrukcję obsługi :) Temperatury nie mierzę, ale chyba zacznę...

mobka

Ja temperatuure mierzylam kiedys, zeby zobaczyc, czy mam w ogole cykle owulacyjne. Teraz nei wiem, czy bedzie mi sie chcialo ;) Ale dzisiaj bylam na USG i widac bylo, ze byla owu z prawego jajnika, wiec z tego zdrowego, potwierdzilo to tylko moje odczucia, ze owu byla... teraz tylko musimy poczekac na efekty ;) Choc ni nastawiam sie, ze za pierwszym razem sie uda ;) Ale ciesze sie bardzo, ze owu jest :)

ishka82

mobka, 3mam kciuki :thumbup: Popatrz na twinniee i marax ;) Zaciązyły szybko, a też takie "chore" ;)

mobka

ishka82 no twinni i marax daja nadzieje ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie - za 10 dni dam znac ;) No moze za 14, zeby za szybko nie testowac ;)

rilla

:)
mobka trzymam kciuki mocno:)

dziewczyny mam pytanie... postanowiłam poobserwować szyjkę - jaka przeważnie jest w końcowej fazie cyklu (poowulacyjnej bezpłodności)?twarda, ale wysokość?

jo_miekka

nisko zdaje się

rilla

a przy ciąży twarda i wysoko pewnie:)
dzieki jo:)

panikarola

to jest jakaś czarna magia z tą szyjką
nijak nie widzę różnicy

jo_miekka

ja też nie, ale wiem, kiedy gdzie ma być :)

rilla

a ja widze
czuje roznice chyba przy mierzeniu temperatury

twinnie77

Ogłaszam wszem i wobec, że po 20 miesiącach bezokresowych, w końcu dzisiaj nadszedł ten moment. Po zażyciu jednej serii hormonów na wywołanie. Drugiej nie biore, bo źle się po tych lekach czuję.
I chyba czas na zapisanie się  w serwisie 28 dni. Czy są jakieś profity za zapraszanie nowych użytkowników? Jesli tak, to jestem chętna dołączyć.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

twinnie77 pierwszy miesiac masz chyba gratis, potem musisz zapłacić abonament - 23 zł za 3 miesiace.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

twinnie77

To wiem, ale czy któraś z was miałaby jakieś profity, gdyby mnie zaprosiła?

elve

niestety nie, ale jak zdecydujesz się wykupić abonament to możesz komuś dać miesiąc gratis

twinnie77

Ok, to rejestruję się na ten bezpłatny miesiąc.

justynaaaa2

napiszę tu, może ktoś mi coś odpowie zanim udam się do lekarza na wizytę ;)
odebrałam dzisiaj wyniki badań hormonalnych: progesteron i estradiol mam za niski, testosteron i androstendion odrobinkę za wysoki ale w sumie na granicy błędu, reszta wsio w normie :)
z tego co wyczytałam w necie niski poziom prog. i estr. oznacza m.in. brak owulacji i pewnie stąd moje braki okresu  :knuje: wiecie może co mnie czeka, żeby wyrównać poziom tych hormonów  :hmm:

wrobelek0403

justynaaaa2 samo za nisko-za wysoko to jeszcze nie wszytko, musza byc dodatkowe proporcje hormonów w stos do siebie. tak mi ginka tłumaczyła.  :hmm:

pewnie dostaniesz cos na wyrównanie, ja dostałam femoston 2/10, ale prawde powiedziawszy nie sprawdził się wcale, na 4 cykle - okresu "w oczekiwanym dniu" dostała RAZ  :zly: :zly:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

justynaaaa2

hmmm czyli nie ma co wróżyć z fusów tylko poczekać na wizytę  ;) w sumie logiczne :D
w pierwszym momencie nawet mnie te moje problemy nie zestresowały, ale jak już pół dnia o tym pomyślałam, to wróciła schiza, że w ciążę już nigdy nie zajdę  :stupid:
teraz się tylko boję, że jak się naszprycuję tymi hormonami to będę gruba i na cholerę mi były te tabletki  :crazy:

mika

Justa heheheh duphaston dostaniesz - cudowny lek na wszystko
a tak na serio jeśli Ci wcisnie duphaston to koniecznie z monitoringiem cyklu! takk samo jeśli da zwykłą luteinę

Dodany tekst: 15 Cze 2009, 22:30:48

justynaaaa2 jeśli testosteron masz za wysoki i adnrioserol zbadaj koniecznie lh i fsh między 1 a 3 dc

justynaaaa2

Cytat: mika w 15 Cze 2009, 22:29:40
Justa heheheh duphaston dostaniesz - cudowny lek na wszystko
a tak na serio jeśli Ci wcisnie duphaston to koniecznie z monitoringiem cyklu! takk samo jeśli da zwykłą luteinę

no duphaston brałam już 2 razy, żeby w ogóle wywołać ten okres i móc zrobić badania ;) wtedy ok działał, wszystko wydaje mi się logiczne - łykam duphaston, progesteron rośnie, dostaje okres i jest git, ale coś mam wrażenie, że to działanie krótkofalowe, do momentu pierwszego okresu a potem znów cisza ;D jakoś nie wyobrażam sobie łykania go przez kilka miesięcy, no ale może to tak trzeba  :hmm:

Cytat: mika w 15 Cze 2009, 22:29:40

justynaaaa2 jeśli testosteron masz za wysoki i adnrioserol zbadaj koniecznie lh i fsh między 1 a 3 dc
ten testos. i andro. mam za wysokie tak, że norma wg tych wyników to 0,3 - 3,1 a ja mam 3,2 (w necie znalazłam też górną granicę trochę wyższą, więc może z tym aż tak źle nie jest ;))
a fsh badałam też teraz i jest w normie ale to był 21 dc  :crazy: lh też w normie  :hmm:
ja już nie chcę się kłuć  :crying: