28 dni

Zaczęty przez ishka82, 28 Lip 2008, 17:15:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

ja się też gubie:) wróbelek jakiego masz nicka?

Dodany tekst: 15 Lut 2009, 23:25:42

ok znalazłam:)

ishka82

wrobelek0403, rilla, już Was mam :mocking: :jejeje:

Dodany tekst: 16 Lut 2009, 09:20:37

A czy Wy już prowadzicie wykresy? Bo ja ich nie widzę...może zaznaczyłyście, że mają być tylko dla Was widoczne ???

wrobelek0403

ishka82 ale ja mam dopiero 5 pomiarow ;) to nawet nie jest pol wykresu  :mocking:

a propos - czy jest sens prowadzenia obserwacji podczas kuracji hormonalnej???
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

ja założyłam sobie zeszyt, wydrukowałam szablony od dody, wkleiłam i mierzę :) już mam całe 2 kropki  :mocking:

ishka82

Cytat: wrobelek0403 w 16 Lut 2009, 20:29:39
ishka82 ale ja mam dopiero 5 pomiarow ;) to nawet nie jest pol wykresu  :mocking:

a propos - czy jest sens prowadzenia obserwacji podczas kuracji hormonalnej???
Rozumiem, że ukrywasz wykres ;) A to zależy jaka kuracja ;D

wrobelek0403

ishka82 jeszcze nie wiem jaka, ale ginka mi juz dzis zapowiedziała, ze jakas bedzie na pewno. Bo robiła mi dzis usg i w 10 dniu cyklu nie ma nawet zapowiedzi rosnącego pęcherzyka.

Na razie czekam na wyniki hormonow.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ishka82

wrobelek0403, ja biorę dupka, to progesteron ;) i jak najbardziej prowadzę obserwacje :)

wrobelek0403

mam pytanie do uzytkowniczek starszych stazem -

odpisałam na Wasze zaproszenia, ale nie mam Was w "przyjaciółkach", co zrobiła zle????

No i druga sprawa: gdzies przeczytałam ze nalezy mierzyc temperature przez 7.00, tyle ze ja czesto kłade się spac po 3.00, czy mierzenie wogole ma sens w tej sytuacja??

justynaaaa2

wrobelek0403 to prawda z tą 7 godziną? bo ja mierzę koło 10  :blush:
a właśnie co mam zrobić jak raz nie zmierzyłam?

mika

wrobelek0403 musisz wejść w wiadomości i zobaczyć nieprzeczytane, tam bedą takie jakby dialogi gdzie musisz wyrazić zgodę żebyśmy miały wgląd w twoje wykresy i były na liście twoich przyjaciółek
co do godziny to nie wiem czy trzeba przez 7, trzeba po min 3 godzinach snu niezakłóconego czyli bez wstawania

wrobelek0403

mika juz wiem, gdzie to przeczytałam - http://forum.28dni.pl/discussion/20/pora-mierzenia-temperatury/

zreszta moje tempki to niezły kosmos  :headbang:

justynaaaa2

ja mam taką wątpliwość  :hmm:
mierzę codziennie temp. tak koło 10
dzisiaj się przebudziłam o 7 i z ciekawości zmierzyłam, wyszło 36,2 a potem zmierzyłam koło 10 tak jak zwykle i wyszło 36,7 no i jak mam to rozumieć?
czy wszystkie moje dotychczasowe pomiary są o kant tyłka?

elve

justynaaaa2 generalnie powinno się mierzyć zaraz po przebudzeniu, więc jeśli codziennie o 10 budzisz sie poraz pierwszy to ok
jeśli zdarza ci się przebudzić wcześniej i ponownie zasypiać, to powinnaś przesunąć mierzenie na wcześniejszą porę

ale jeśli powyższe nie mają zostosowania to konsekwentnie codziennie masz tak samo podwyższoną temp

panikarola

dziewczyny, od owulacji do miesiaczki tak kolo 14 dni jest, tak? do dupy ten moj wykres, myslalam wczoraj ze mam skok, bo bylo 36,5, a tu dzis od nowa 36,3...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

elve

panikarola oj niekoniecznie.... ja miałam w okolicach 20 dc
wszystko zalezy od długości fazy lutealnej (która jest stała) oraz długości samego cyklu.
Masz cykle 28 dniowe?

panikarola

nie, mam rozne dlugosci, od 28 do 40 dni. a skok jak dlugo ma sie utrzymywac?

jo_miekka

no właśnie u mnie podobnie, już myslałam, że skacze a tu... bum!

justynaaaa2

Cytat: elvelve w 25 Lut 2009, 13:23:36

ale jeśli powyższe nie mają zostosowania to konsekwentnie codziennie masz tak samo podwyższoną temp
ale to 36,7 mam po raz pierwszy odkąd mierzę ;) wczesniej nawet o tej 10 mierząc miałam 36,2 najczęściej i maksymalnie 36,5 (wczoraj np.)
poza tym teoretycznie powinnam mieć teraz owulację, więc skok byłby uzasadniony zastanawia mnie tylko czemu o 7 miałam tak nisko  :hmm:
no nic może przez wino, którego wczoraj sporo wypiłam  :blush:
ide dziś do gina na wizytę to może mi powie, że mam owu  ;)

panikarola

a mi tak non stop bum bum, ze nie wspomne, ze jak sie zasugeruje ze to skok to od razu wszystkie inne objawy widze, sluzy, bolesci i inne takie lol

jo, a na programie mierzysz czy na wykresie od dody? bo ja na programie, ale mnie wpienia, ze tam nie mozna godzin mierzenia zedytowac :(

elve

justynaaaa2 a może właśnie dlatego, ze zmierzyłaś wcześniej, im później tym wyższa temp ciala
jesli podwyższona temp się utrzyma to znaczy ze to skok

panikarola podwyższona temp powinna utrzymywać się aż do miesiączki, no i raczej nie spodziewałabym się skoku w ty samym dniu cyklu skoro masz nieregularne

jo_miekka

Cytat: panikarola w 25 Lut 2009, 15:26:28
jo, a na programie mierzysz czy na wykresie od dody? bo ja na programie, ale mnie wpienia, ze tam nie mozna godzin mierzenia zedytowac :(

ja mierzę na fertilityfriend.com

wrobelek0403

moj wykres przypomina skoki mojego królika  :mocking: :mocking:

ishka82

Ciężko tak coś radzić i się wypowiadać nie widząc wykresów ;D Najczęstszymi błędami są mierzenie temp. w różnych godzinach, po wstaniu z łóżka, wcześniej niż po 3 godzinach snu. Często też przy mierzeniu w ustach wychodzą góry.

panikarola

a owulacja to jest przed skokiem czy wtedy co jest skok?

ishka82

Cytat: panikarola w 25 Lut 2009, 22:34:10
a owulacja to jest przed skokiem czy wtedy co jest skok?
Z tego co ja wyczytałam, to może być od 3 dni przed skokiem do 3 dni po skoku, czyli rozrzut niezły ;D

Dodany tekst: 25 Lut 2009, 22:40:53

Obserwacja nie powie Ci dokładnie kiedy masz owulację. Dokładnie to można sprawdzić tylko monitorując cykl USG.