dla zainteresowanych proffotki w relacjach okołoślubnych :)

Zaczęty przez lapin80, 27 Lip 2008, 19:50:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lapin80

Cześć dziewczyny :)

podczytuję Was od dawna, a że mam już z czym do ludu (kiecka i buty) to pokazuję:

suknia:
www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=34.madame

butki"
http://www.aldoshoes.com/eng/storeSection/redirect.cfm?sectionID=b2c/style/productDetails.cfm&itemID=67972242&&var=d&ckey=US&colorid=17

a więc jakie biżu radzicie- ja myślę aby mieć tylko kolczyki- długie srebrne lub tylko bransoletę- dużą srebrną. Czy macie pomysły?

Na wierzch myślę o etoli- ślub mam w październiku i pewnie zsinieję z zimna :/

www.madonna.pl/pl/torebki_etole.php?e=etola1

kwiatki maj być cantadeskie w kolorze paska. Włosy upięte w niski kok (mam długie ciemny blond) welonu brak.
Jak myślicie, cy to wszystko ma ręce i nogi?

mika

Witaj brawo
Suknia przepiękna, elegancka, styl brawo
jaki kolor będzie miał pasek???? Twoja wizja baaaaaaaaardzo mi się podoba, szczególnie to że jest bez welonu, moim zdaniem do tej sukni nie pasuje, we włosy wpięłabym jakąs ozdobę, coś w stylu tego co będzie przy etoli (jeśli będzie)... co do kwiatow to może wymień cantedeskie na inne bo te są trochę oklepane ale jak najbardziej bukiet w kształcie berla będzie odpowiedni

Kasia

super suknia  brawo

a jaki kolor ma pasek?

pomogę wkleić zdjęcia sukni co by sie lepiej doradzało :)

beesok

ha ha ha ja tez zapytam o kolor paska - to podstawa :)

stylizacja bardzo ladna - elegancka i stonowana - buty OK, kok jak najbardziej ale wlasnie gladki prosty, co do etoli mam mieszane uczucia - nie specjalnie mi sie podoba choc rozumiem, ze cos musisz miec..hmmm moze jaka ladniesza etole?

z bizu dodalabym tylko kolczyki i ewentualnie ozdobe we wlosach - jak bedzie tez ozdoba na etoli to branzoleta juz bedzie za duzo..
kolczyki pasuja i nowoczesne i takie vintage - zalezy ktory "look" wolisz do tego mozesz potem dobrac pozostale akcesoria.

co do kwiatow - nie bardzo umiem doradzic bo sie nie znam ale "stylistycznie" pasuje mi tu ciemny elegancki bukiet w jednym kolorze - nie koniecznie w tym samym kolorze co pasek ale zupelnie prosty bialy - w kazdym razie w formie nowoczesnej prostej wiazanki - zadne pastele, zadne okragle "romantyczne bukiety"

beesok

korekta - mialo byc "albo zupelnie prosty bialy" :P

lapin80

o kurka wodna, ale jesteście szybkie :)
pasek taki jak na zdjęciu, bardzo ciemne wino. Taki będzie :)

Jak nie cantadeskie to co? WIem, że oklepane, ale jakoś nie mam pomysłu, a chciałam uniknąć róż :(

Myślałam właśnie, żeby w ten kok wpiąć jakąś srebrną ozdobę. Tylko gdzie się takie bajery kupuje?  I mówisz beesok, że wtedy bransoleta to już za dużo? Tylko problem mam w tym, że ja w ogóle nie noszę biżuterii a bransoletkę jeszcze strawiłabym.. muszę pomyśleć.

Ta etola jest najładniejsza, jaką znalazłam póki co. Chodzi mi o o, żeby nie była za ogromna ani taka kurtkowata- jeżeli wiecie o co mi chodzi. Szukam czegoś takiego- co by tworzyło możliwie linię prostą w poprzek ramion...ciężko mi to opisać :/

Czekam na dalsze rady, ale tu fajnie :)

Kasia

napiszę to po raz n-ty :)

cantadeskie wcale nie są takie oklepane

w tym roku właśnie wiele dziewczyn z nich zrezygnowało na rzecz storczyków czy różnokolorowych bukietów

cantadesek w tym roku niewiele było, oj niewiele :)

Kasia

w swoich zbiorach mam takie ciemne :)

lapin80

właśnie o takim bukiecie myślałam :)

beesok

a co to za problem czy oklepane czy nie ????  :P :P :P

ech jakby tak na to patrzec to kazdy slub jest oklepany - nie przejmuj sie tym, w koncu w danym dniu wsrod Twoich znajomych Ty bedziesz jedyna Panna Mloda z tym bukietem i to nie ma znaczenia ile przed Toba i ile po Tobie mialo taki sam :))))))) Notabene bardzo ladne sa i pasuja do Twojej stylizacji  :D

co do bizuterii - sluchaj, nie wiem czy sie zgodza ze mna dziewczyny ale ja uwazam, ze w dniu slubu Panna Mloda powinna byc soba, OK bardziej "dopracowana" wersja siebie ale jednak SOBA!!! Czyli osoba, ktora na codzien ma styl chlopczycy np. bedzie czula sie glupio w stylizacji a la ksiezniczka i przez to nie bedzie w niej wygladac naturalnie i to wszystko bedzie sztuczne i wymuszone.....

jezeli nie lubisz bizuterii i nie nosisz jej na codzien to nie ma sensu sie "obwieszac" w dniu slubu - ja polecalabym mimo wszystko delikatne kolczyki (jezeli Ci nie przeszkadzaja) i w tym przypadku branzoleta bedzie ok - ale pasuje mi tu cos w stylu tego co ma Eliza - zaraz poszczepram to wkleje jakies zdjecia :)

;)

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

ladna suknia :)
wydaje mi sie, ze najfajniejszy bedzie klasyczny prosty bukiet jak ten
niekoniecznie z roz, nie wiem czy Ci sie podoba ale wykonczenie taka tasiemka byloby tu cala ozdoba :)
moga byc roze, moga byc ciemne tulipany (sa takie oberzynowe) lub w kolorze fuksji jak tu albo mieszane ciemne+fuksja
albo jednokolorowe strzepiaste tulipany

albo bukiet typu berlo - mam takie ciemne kantadeski
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

wrobelek0403

lapin,  piekna ta suknia  brawo brawo brawo tez się nad nią zastanawiam, ale nie było mozliwości przymiarki, wiec zrezygnowałam

mnie to tego pasowałyby długie kolczyki i nic wiecej, a bukiet cantadeskie, gerbery lub róze w kolorze bordowym.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tachogti

Jak narazie zalozenia stylizacyjne super - bardzo eleganckie i klasyczne a mimo to nietypowe :) nie rezygnuj z cemnej cantedesci - wyjdzie super! Z kolczykow bym zrezygnowala na rzecz ozdoby we wlosach i czegos na reke, szczegolnie ze przy etoli tez broszka i przy pasku :D buty piekne :) jak masz jasna wizje siebie to nie ma co kombinowac ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

lapin80

dziękuję dziewczyny za rady i miłe słowa na temat moich pomysłów :D
na pewno nie będzie ozdoby we włosach+kolczyki. Albo to, albo to.
nad bransoletką myślę nadal (opcja bez kolczyków). Może wyrzucę tę ozdobę z etoli i wtedy przemycę bransoletkę. Etola i tak będzie tylko w kościele, a jakby była i ta ozdoba, i bransoletka i ta broszka w pasie- to chyba na poziomie tułowia za dużo by się działo.
Albo ozdoba na etoli do kościoła- a na weselu wrzucę bransoletkę, jak już etoli nie będzie :)
co za dużo, to niezdrowo- muszę pokombinować, żeby nie przesadzić :)

nie jest lekko, choć problem błahy :/

maroonbug

Cytat: lapin80 w 28 Lip 2008, 18:08:49

Albo ozdoba na etoli do kościoła- a na weselu wrzucę bransoletkę, jak już etoli nie będzie :

swietny pomysl! nota bene boska suknia i boska etola. strasznie mi sie podoba :) i coz, nie ma co radzic, bo nie wyobrazam sobie zebys zle wygladala w takim pieknym zestawieniu :)

tachogti

lapin80 pomysl z zakladaniem bransoletki bez etoli jest really dobry :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

lapin80

Witam ponownie :)
Dziś odebrałam buty, są barrrdzo wygodne :)
Jeżeli któraś z Was jeszcze poszukuję- polecam z czystym sumieniem.

lapin80

właśnie dowiedziałam się że etola, którą sobie wymarzyłam kosztuje prawie 4 koła :((((
wypożyczenie 1/4 z tego :((
czy któraś z Was może wie, gdzie mogę dostać lub wypożyczyć podobną za mniejsze pieniądze??
i żeby to jeszcze w poznaniu było...

:(((
co ja teraz zrobię?
ślub za 1,5 miesiąca :(((

wredotka

a potrzebujesz z naturalnego futra??

wredotka

http://spazooie.com/ ja zamawialam swoja z tej strony, moze cos ci wpadnie w oko??

lapin80

wredotka, nie musi być z naturalnego futra.
zwłaszcza, że jak się okazuje, chyba mnie na taką nie stać :(

zajrzałam do Twojego wątku i Twoja etola jest jak najbardziej ok :)
tylko powiedz mi, jak długo się czeka na przesyłkę, i jaka jest forma płatności. Bo ja nie mam karty niestety kredytowej :(

callja

A zerkałaś na allegro?? Zdarzają sie tam czasem oryginalne rodzynki...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

lapin80

zerkałam i tam- niestety nędza, nędza...
jedna była nawet nawet- ale też prawie 2 koła, bo też naturalna :(

wredotka

Cytat: lapin80 w 22 Sie 2008, 20:50:34
wredotka, nie musi być z naturalnego futra.
zwłaszcza, że jak się okazuje, chyba mnie na taką nie stać :(

zajrzałam do Twojego wątku i Twoja etola jest jak najbardziej ok :)
tylko powiedz mi, jak długo się czeka na przesyłkę, i jaka jest forma płatności. Bo ja nie mam karty niestety kredytowej :(

ja placilam karta, ale czekalam okolo 8 dni roboczych. Jeszcze dokupilam do tego broszke. A na pudelku napisali ze to prezent i ze wartosc przesylki to 10 dolarow i takim sposobem urzad celny mnie oszczedzil :)