prośba o pomoc w stylizacji :)

Zaczęty przez Justynna, 15 Lip 2008, 12:49:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Justynna

Witacie dziewczyny. Mam już wybraną sukienkę ślubną (biała). Proszę doradźcie w kwestii dodatków, tzn. kwiaty, biżuteria, fryzura. Nie mam swoich zdjęć w sukience, załączam tylko link do strony z suknią. Jestem szczupłą brunetką, 165 cm wzrostu. Włosy proste, trochę dłuższe niż do ramion.   http://www.modena-salon.pl/suknia_slubna-elwira-(msmoda).html#galelwira

zwierzatko_mojej_mamy

Justynna witamy swiezynke :D
popatrz po watkach stylizacyjnych innych co dziewczyny podaja do stylizacji - tzn jakie sjeszcze szczegoly - czyli styl wesela, kolory ulubione, swoje ulubione fryzury, czy chcesz spiac, czy nie, zloto czy srebro, ulubione kwiaty, miesiac slubu (dostepnosc kwiatow) itp ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

Ślub za 2 miesiące - 20 września :) Włosy chciałam rozpuszczone, tylko zebrane po bokach, by odsłonić twarz. Co do kwiatów, to albo róże, albo storczyki, tylko nie wiem jaki kształ bukietu pasuje. A odnośnie biżuteri to podoba mi się komplet:  http://butik.bialamagia.pl/419,arystokratka-biala.html , ale nie wiem czy pasuje ze względu na hafty na sukience. No i nie wiem co z welonem, czy zakładać, czy zupelnie z niego zrezygnować.

feeling.good

Witaj:)
na razie nie widze do tej sukni welonu, tylko jakis kwiat we wlosach. Pierwsze skojarzenie, jakie mialam z Twoja suknia, to ślub na plaży (pewnie za dużo filmów się naoglądałam).
Tutaj postawiłabym na bardzo naturalną stylizację. Bez żadnych kryształków, czy świecidełek.

Justynna

Wrzucam bukiety, które mi się podobają. Myślałam o bukietach biało-zielonych. I identyczny kwiat we włosach, tylko czy róża się nadaje do włosów? Raczej szybko padnie...

tachogti

Justynna wrzuc jakis kawalek swoeje fotki najlepiej z buzia  :D latwiej bedzie dobrac cos do Ciebie  :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

zwierzatko_mojej_mamy

feeling.good masz racje z tym plazowym imidzem ;) jeszcze jak  Justynna napisala, ze nie wiazalaby calkiem wlosow to juz w ogole ;) poszlabym w hibiskusy i naturalnosc ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rilla

drugi bukiet bardzo ładny, ale patrząc na twoje zdjęcie
hm
może jednak jakiś ciepły odcień jak czerwony, łososiowy, pamarańcz
ładnie bedzie wyglądał jesienia...

a tak w ogóle zazdroszcze, ze jesteś jeszcze "przed"

Justynna

Chyba wolałabym już być po :) Nie mam pomysłów na bukiet, dodatki... A czasu coraz mniej. Pomyślę o tych "jesiennych" kolorach kwiatów.

Justynna

Przejrzałam całą masę różnych bukietów ślubnych i spodobał mi się z frezji, co sądzicie? No i mam już buty :) http://www.e-rylko.com/index.php?page=shop.flypage&product_id=1573&category_id=18&root=1&option=com_phpshop&Itemid=
Szukam teraz jakieś biżuterii, coś delikatnego, srebrnego.

rilla

z frezji bukiety są piękne...zerknij na bukiet tachogti w relacja okołoślubnym...ona miała wiekszy... ale chyba z frezjami jest problem we włosach

Justynna

Tachogti miała śliczny bukiet, będę myślec o czymś podobnym :) A frezje ponoć są dość wytrzymałe. Koleżanka miała we włosach, w kwiaciarni spryskali je czymś odpowiednim i wytrzymały całe wesele.

emcia

Też mi tu bardzo pasują frezje, a wytrzymać wytrzymają, spokojnie.
Tylko do tego bukietu dodałabym ruscusa,żeby był bardziej zielony.

zuzia

Justynna,
a jaką byś chciała biżu? myślałaś coś o tym?

Justynna

emcia821 , teraz wiem na pewno, że frezje to jest to. Cudnie się prezentują, Ruscus faktycznie może trochę dodać kontrastu.
zuzia, nie wiem co z biżuterią.  Bardzo podba mi się biżu z białej magii, ale chyba lepiej będzie wyglądać coś drobnego, delikatnego. Mam taki nowiutki komplet z Kruka, srebrne kolczyki + łańcuszek. Ma stronie internetowej go nie ma, a zdjęcie mogłabym wrzucić jutro.

zuzia

Cytat: Justynna w 17 Lip 2008, 11:05:18
zuzia, nie wiem co z biżuterią.  Bardzo podba mi się biżu z białej magii, ale chyba lepiej będzie wyglądać coś drobnego, delikatnego. Mam taki nowiutki komplet z Kruka, srebrne kolczyki + łańcuszek. Ma stronie internetowej go nie ma, a zdjęcie mogłabym wrzucić jutro.

koniecznie wrzuć fotkę.
mi się bizu z BM podoba, ale uważam, że na ślub powinna  byc biżuteria prawdziwa - srebrna, złota, platynowa (hihi).
jest ogromny wybór. strony internetowe producentów to nic. w sklepach jest o niebo więcej, co ciekawe - w każdym sklepie co innego (szczególnie dotyczy to apartów, kruk ma u mnie przechlapane, ale to osobista wendetta :) ) więc trzeba szukać.

spragnienie

ten bukiet z frezji jest super
sama juz go w paru watkach wklejalam, strasznie mi się podoba :)
zresztą w ogóle frezje są fajne

zuzia - kupilam kolczyki!!

Kasia

Kruk to wogóle ma kiepską stronę

np. nie maja kompletu który ja zakupiłam

a pewnie jak bym go wcześniej ujrzała to bym zakończyła poszukiwania biżu dość szybko :)

spragnienie

jak bede miala jak czyt. jak znajde kabelek od aparatu lol to pokaże
sa calkiem inne niz te nad którmi myślalam , ale też duże (nie bede miec naszyjnika )

zuzia

spragnienie

zuzia - musze znalezc kabelek :)

oczywiscie jak zwykle zakup byl przypadkowy, absolutnie nei szukalam w tym dniu kolczyków lol
pan znizyl mi o 15zl jak powiedzialam,ze to na slub :)

justynaaaa2

Cytat: spragnienie w 17 Lip 2008, 11:40:11

oczywiscie jak zwykle zakup byl przypadkowy, absolutnie nei szukalam w tym dniu kolczyków lol

czyli nie zawsze na ślub znaczy drożej :)

zuzia

Cytat: justynaaaa2 w 17 Lip 2008, 12:12:49
Cytat: spragnienie w 17 Lip 2008, 11:40:11

czyli nie zawsze na ślub znaczy drożej :)

to jeszcze nie USA, gdzie "wedding" oznacza $$$$$$$$$ w oczach sprzedawców.