kwiaty dla snippie czyli wspolpraca miedzygraniczna :)

Zaczęty przez mayagaramond, 10 Lip 2008, 16:54:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

panikarola

racja, maroon, racja... im slub bardziej odlegly sie wydaje, tym bardziej moz maz mowi, ze fajnie by bylo miec jeszcze raz :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

katgoli

maroon ty jestes genialna!!! czym sie zajmujesz na codzien, bo powinnas zostac wedding planer'em ?? Piekny bukiet i mysle ze dobra niemiecka florysta podola zadaniu.

maroonbug

Cytat: mayagaramond w 11 Lip 2008, 10:02:58

Ale powiem Wam, ze my sie tu wysilamy a snippie pojdzie z jakims rogiem ;)

Bo moze to slub w starorzymskim obrzadku bedzie (jesli takie cos istnieje)? I na koniec sobie powiedza: Tak mi dopomoz Bachusie, Zeusie i Hadesie?
Wtedy rog jak najbardziej na miejscu ;D

maroonbug

Cytat: katgoli w 11 Lip 2008, 10:33:45
maroon ty jestes genialna!!! czym sie zajmujesz na codzien, bo powinnas zostac wedding planer'em ?? Piekny bukiet i mysle ze dobra niemiecka florysta podola zadaniu.

:-[ :-[ :-[ Dziekuje za komplement :)  Zajmuje sie Katgoli funduszami inwestycyjnymi. Jak mnie to interesuje widac po tym ,ze cale dnie siedze na strefie ;) Zeby miec swoj biznes, trzeba gdzies osiasc na stale, a ja nie wiem gdzie osiade. Ale praca event/wedding plannera jest bardzo fajna.

katgoli

Cytat: maroonbug w 11 Lip 2008, 10:47:03
Zajmuje sie Katgoli funduszami inwestycyjnymi.
hihi ja tez  :D a Luksemburg to moi klienci - moze ty rowniez?  :D ale nie zasmiecam juz watku

mayagaramond

a propos Luksemburga - w DE juz sie zajeli klientami luksemburskich bankow ;)

A co myslicie o takiej formie bukietu? Tylko chyba wiecej kwaitow, bo na razie to palak gra glowna role ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

katgoli

Cytat: mayagaramond w 11 Lip 2008, 12:14:19
a propos Luksemburga - w DE juz sie zajeli klientami luksemburskich bankow ;)

ale to niestety nie ja  :( ja raczej zainwestowalabym w ciuchy w NY niz w Luksemburgu

mi sie wydaje ze ten bukiet nie do tej pieknej sukni

spragnienie

Cytat: maroonbug w 10 Lip 2008, 17:14:54
Ale slicznie! To pronoviasowa sukienka jest chyba nie?

chyba tak, bo moja nieve prawie taka sama :D

spragnienie

Cytat: martullek w 10 Lip 2008, 21:03:07
Cytat: maroonbug w 10 Lip 2008, 17:14:54
Ale slicznie! To pronoviasowa sukienka jest chyba nie?

to chyba Bahia San Patrick - jedna z moich byłych faworytek na etapie poszukiwań
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/san-patrick-bahia.html

a faktycznie - ale strasznie podobne

nieve wyglada tak http://www.theweddingsite.com/eurosposa/2007/20_nieve.jpg
praktycznie tylko rozwiązanie nad talią jest inne

spragnienie

z takich pałąkowatych, to ja kiedyś pokazywalam TEN
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mi się w miarę podoba i ma malo kwiatów (mam cholerna alergie grrr)

podobają mi się też tulipany (już ktoś wkleił)
oraz frezje

elizapj

Cytat: maroonbug w 11 Lip 2008, 09:40:00
Ok, przespalam sie z tym (z faktem, ze Snippie chce kolor, chce oliwke, ma zielony wisiorek, a wyglada ja grecka bogini stworzona do bukietu z bialych lilii) i mysle tak:
Oliwka m zimny zielony kolor- taki srebrzysto- szary nawet. Idac tym tropem- naturalny wybor to niebieski. Naszyjnik jednak jest w zywym zielonym kolorze (nie srebrzysto- szarym) i gryzlby sie z niebieskim w bukiecie. Takze czerwony odpada, bo oliwkowa zielen i czerwien to Boze Narodzenie- a tego nie chcemy, bo mowimy o slubie.
Fiolet uwazam odpada, bo choc piekny to jednak w polaczeniu z ciemniejsza zielenia moglby wypasc smutno. Odpowiedniejsza bylaby zielen hortensji, no ale mamy juz oliwke jako punkt wyjscia. I tak doszlam do wniosku, ze moze nie ma sensu szukanie koloru przewodniego. Ze moze lepiej znalezc zloty srodek i pomieszac kolory.
I tym sposobem, droga selekcji, wygral roz, jako kolor dominujacy. Wygrywa on takze z innego powodu: jest lekki, dziewczecy (czyli pasujacy do sukni) a zarazem nowoczesny i odpowiedni odcien (nasycony, nie pudrowy) bedzie pasowal do Snippie. No i dopelnia srebrzysta zielen oliwki.
Znalazlam bukiet, ktory jest idealny- zawiera rzeczony roz, troche srebra, taka wlasnie oliwkowo-szara zielen, troche niebieskiego. Ale przede wszystkim bardzo zdecydowane kolory i poniewaz sklada sie z roznych kwiatow- jest troche taki "niepoukladany" i romantyczny. Nie ma w nim oliwki, ale bedzie pasowac jak sie ja doda.
podgladam bezczelnie watek snippie bez pomagania, bo nie mam ostatnio glowy do tego  :-X >:(
i wlasnie proponowany bukiet marron bardzo mi sie spodobal:D idzie do moje for ever rosnacej kolekcji...jest bardzo podobny do tego bukiety kt obecnie jest w mojej top trojce (ponizej bukiet laka) i poniewaz brak bzu konwalii i bratkow w sierpniu podsune florystce niebieskie kwiatki z tego bukietu marron:)

zalaczam tez po raz enty bukiet corki wooda:) bo tyz podobny:)

mayagaramond

spragnienie - duzieki, ja jej te foty wysylam mailem, bo on i tak nic nie zrozumie ;)  :drunk:

Z tego co pisala to prowadzi bukiet maroon  :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

spragnienie

też się zastanawiam nad mieszanym :)

pozdrów koleżanke od podobnej sukienki :D

mayagaramond

Cytat: spragnienie w 14 Lip 2008, 18:34:29
też się zastanawiam nad mieszanym :)

pozdrów koleżanke od podobnej sukienki :D

Pozdrowie :)

A wlasnie mi sie przypomniala, ze inna szuka zielonego bukietu z cantadeski, tez jej podesle Twoje fote.  :drunk: