Faszerowane pieczarki

Zaczęty przez goga, 23 Sie 2007, 20:02:27

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

goga

Bardzo dobre danie na gorąco:
pieczarki - średnie (ilość zależy od ilości osób jedzących, po 3-4 na łebka)
serek hochland ziołowy - ten w prostokątnych opakowaniach

Kapelusze obrać, nóżki wyrzucić lub podsmażyć i posypać jakieś smażone mięsko. Kapelusze wypchać serkiem (najlepiej to robić paluchami), zanurzyć w roztrzepanym jaju, do którego dodajemy np. vegetę, potem w tartej bułce i na gorący olej - niedługo.

Pychota!!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

rubin04

A mój M robi tak: podsmażone, drobno posiekane nóżki 9nóżki pieczarek oczywiście ;)+ kilka kapeluszy przyprawione solą, pieprzem, oregano, wymieszac z utartą mozarellą i napchać kapelusze. Ułożyc na blaszce, posypac z wierzchu jeszcze mozarellą i zapiec w piekarniku. Rewelacja. Hit każdej imprezy u nas, tylko trochę z tym roboty... No ale warto.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

A ja robie tak:
Duze pieczrki,odcinam nozki i na ich miejsce kostka sera zoltego,od strony z serem obtaczm miesem mielonym (przygotowane jak mielone),calosc w jajku (rozczepane z przyprawami) i bulce tartej i na patelnie  :-D

PYCHA

goga

W sumie czym by te pieczarki nie nadziać to i tak wyjdą dobre ;-)  - ta moja wersja to jest na szybko, jak wpadną niespodziewani goście (pod warunkiem posiadania pieczarek i serka lub dobrego sklepu w pobliżu domu).
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

rubin04

PRZEPIS:
Podsmażyć cebulkę, potem nóżki pieczarek +kilka kapeluszy posiekać i wrzucic na patelnię,
dodać pokrojone kawałeczki szynki, sól, pieprz, oregano i to wszystko przesmazyc (tak by wody nie było z pieczarek - czasem jak nie mam cierpliwosci odparowywac tej wody to ją częsciowo odlewam).

Wystudzić, wymieszać ze startym serem. Nałożyć do kapeluszy, ułozyc na wysmarowanej oliwą blaszce, posypać z wierzchu jeszcze serem i już :-)

Mozna przygotować nawet dzien przed imprezą i włozyć do piekarnika w odpowiednim czasie. Zapiekać tak z 20-30 min w 180 C.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

o jaaaaa cie! jakbym zjadla takie!!!
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

martullek

ale smakowicie brzmi... aż mi ślinka pociekła  :eat:

bagietka12

rubin04 dziki za przepis :) na panienski beda jak znalazl :)

magoo

rubin04 ale mi smaka narobiłaś mmm...  :beer:

rubin04

To było drugie "danie" jakie mi podał M. - na 3 randce..
Bo na 2 była pizza (też jego autorstwa),
wiec co ja będe pisac - no poderwał mnie na żarcie..

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

balbina

#10
mniam ,dzięki za ten przepis bo uwielbiam pieczarki , w każdej formie a faszerowane to już zupełny odlot :aaaa:

ps.

Rubinku :) taki mały OT , ale musze spytać , czy to mozliwe żebym widziała cię dziś ok15  w Tesco przy Magnolia Park??????

goga

wersja dla leniwych

kapelusze pieczarek napchać serkiem ziołowym hochland, obtoczyć w jajku i tartej bułce - usmazyć
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

szelma

D. robi pieczarki nadziewane serkiem Boursain - mmmm, pycha :). Serek się bardzo przyjemnie roztapia, ale nie wypływa - i są pyszne :). Też mnie na te pieczarki poderwał lol.

mobka

Cytat: szelma w 09 Maj 2009, 23:44:05
D. robi pieczarki nadziewane serkiem Boursain - mmmm, pycha :). Serek się bardzo przyjemnie roztapia, ale nie wypływa - i są pyszne :). Też mnie na te pieczarki poderwał lol.

A jaki to rodzaj sera? Czym mozna go zastapic w Polsce?

szelma

Robił raz w Polsce z Tartarem, ale nie stopił się tak ładnie. Ale było dobre :).