Faszerowane pieczarki

Zaczęty przez goga, 23 Sie 2007, 20:02:27

goga

Bardzo dobre danie na gorąco:
pieczarki - średnie (ilość zależy od ilości osób jedzących, po 3-4 na łebka)
serek hochland ziołowy - ten w prostokątnych opakowaniach

Kapelusze obrać, nóżki wyrzucić lub podsmażyć i posypać jakieś smażone mięsko. Kapelusze wypchać serkiem (najlepiej to robić paluchami), zanurzyć w roztrzepanym jaju, do którego dodajemy np. vegetę, potem w tartej bułce i na gorący olej - niedługo.

Pychota!!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

rubin04

A mój M robi tak: podsmażone, drobno posiekane nóżki 9nóżki pieczarek oczywiście ;)+ kilka kapeluszy przyprawione solą, pieprzem, oregano, wymieszac z utartą mozarellą i napchać kapelusze. Ułożyc na blaszce, posypac z wierzchu jeszcze mozarellą i zapiec w piekarniku. Rewelacja. Hit każdej imprezy u nas, tylko trochę z tym roboty... No ale warto.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

A ja robie tak:
Duze pieczrki,odcinam nozki i na ich miejsce kostka sera zoltego,od strony z serem obtaczm miesem mielonym (przygotowane jak mielone),calosc w jajku (rozczepane z przyprawami) i bulce tartej i na patelnie  :-D

PYCHA

goga

W sumie czym by te pieczarki nie nadziać to i tak wyjdą dobre ;-)  - ta moja wersja to jest na szybko, jak wpadną niespodziewani goście (pod warunkiem posiadania pieczarek i serka lub dobrego sklepu w pobliżu domu).

rubin04

PRZEPIS:
Podsmażyć cebulkę, potem nóżki pieczarek +kilka kapeluszy posiekać i wrzucic na patelnię,
dodać pokrojone kawałeczki szynki, sól, pieprz, oregano i to wszystko przesmazyc (tak by wody nie było z pieczarek - czasem jak nie mam cierpliwosci odparowywac tej wody to ją częsciowo odlewam).

Wystudzić, wymieszać ze startym serem. Nałożyć do kapeluszy, ułozyc na wysmarowanej oliwą blaszce, posypać z wierzchu jeszcze serem i już :-)

Mozna przygotować nawet dzien przed imprezą i włozyć do piekarnika w odpowiednim czasie. Zapiekać tak z 20-30 min w 180 C.

gioseppe

o jaaaaa cie! jakbym zjadla takie!!!
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

martullek

ale smakowicie brzmi... aż mi ślinka pociekła  :eat:

bagietka12

rubin04 dziki za przepis :) na panienski beda jak znalazl :)

magoo

rubin04 ale mi smaka narobiłaś mmm...  :beer:

rubin04

To było drugie "danie" jakie mi podał M. - na 3 randce..
Bo na 2 była pizza (też jego autorstwa),
wiec co ja będe pisac - no poderwał mnie na żarcie..

balbina

mniam ,dzięki za ten przepis bo uwielbiam pieczarki , w każdej formie a faszerowane to już zupełny odlot :aaaa:

ps.

Rubinku :) taki mały OT , ale musze spytać , czy to mozliwe żebym widziała cię dziś ok15  w Tesco przy Magnolia Park??????

goga

wersja dla leniwych

kapelusze pieczarek napchać serkiem ziołowym hochland, obtoczyć w jajku i tartej bułce - usmazyć

szelma

D. robi pieczarki nadziewane serkiem Boursain - mmmm, pycha :). Serek się bardzo przyjemnie roztapia, ale nie wypływa - i są pyszne :). Też mnie na te pieczarki poderwał lol.

mobka

Cytat: szelma w 09 Maj 2009, 23:44:05
D. robi pieczarki nadziewane serkiem Boursain - mmmm, pycha :). Serek się bardzo przyjemnie roztapia, ale nie wypływa - i są pyszne :). Też mnie na te pieczarki poderwał lol.

A jaki to rodzaj sera? Czym mozna go zastapic w Polsce?

szelma

Robił raz w Polsce z Tartarem, ale nie stopił się tak ładnie. Ale było dobre :).