do właścicielek Sali lub kiecek Salopodobnych

Zaczęty przez karlasta, 02 Lip 2008, 19:17:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karlasta

... jakiego koloru powinna byc koszula Pana Mlodego? Biała, lekkie ecru? Skrawek materiału jakim dysponuje wyglada inaczej w każdym innym świetle, sama juz nie wiem co to za kolor. W jakich sklepach kupowałyście koszule? Garnitur - gorzka czekolada   :-\

z góry dziekuje za pomoc!!!

udanych i przyjemnych wyborów!!  ::)
serce, gdyby zaczęło myśleć, przestałoby bić....

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

najlepiej zerknij jeszcze raz na material z ktorego zrobiona jest suknia :)
w calosci, nie na skrawku bo rzeczywiscie moze nie oddawac odcienia
wydje mi sie, ze mowisz o smietankowym
wtedy kup koszule w kolorze smiet., ivory;(taka zlamana biel) ale NIE z odcieniem zoltego
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

karlasta

polałam, dzięki wielkie!
problem jest taki, ze moja suknie zobaczę dopiero tydzień! przed weselem :-) hardcore co? i chyba wszystko zostanie na chwilę ostatnią.... łącznie z koszulą mojego chłopca... ehhh

mignon

A jaki efekt otrzymamy z odcieniem żółtego?? ??? ??? ???
Przyznam się, że wybór koszuli był tragiczny właśnie ze względu na to sztuczne światło w każdym sklepie i nie mam pewności czy wybrałam idealny odcień. Wydawało mi się, ze tak, ale teraz zasiałaś gioseppe ziarnko niepokoju (a coś ostatnio przewrażliwiona jestem)  :(
ale ta zółć jakoś kołacze mi się po głowie, choć skrawek ateriału pasował idealnie :-\

sierpniowajulka

Cytat: mignon w 02 Lip 2008, 23:32:05
A jaki efekt otrzymamy z odcieniem żółtego?? ??? ??? ???
Przyznam się, że wybór koszuli był tragiczny właśnie ze względu na to sztuczne światło w każdym sklepie i nie mam pewności czy wybrałam idealny odcień. Wydawało mi się, ze tak, ale teraz zasiałaś gioseppe ziarnko niepokoju (a coś ostatnio przewrażliwiona jestem)  :(
ale ta zółć jakoś kołacze mi się po głowie, choć skrawek ateriału pasował idealnie :-\
Jeżeli pasował idealnie, to jest dobrze. My również wybieraliśmy koszulę ze skrawkiem, a nie latając po sklepach z całą suknią... ;) ;) ;) A że różne światło pada na skrawek w różnych sklepach - co za problem? Na koszule też pada to światło, więc jeżeli w danym świetle odcienie koszuli i skrawka materiału sukni się zgadzają, to do siebie pasują.

konwalia

My wybieraliśmy bez skrawka, bo dla nas priorytetem było znaleźć koszulę ecru z kołnierzykiem 38 :)

mignon

A że różne światło pada na skrawek w różnych sklepach - co za problem? Na koszule też pada to światło, więc jeżeli w danym świetle odcienie koszuli i skrawka materiału sukni się zgadzają, to do siebie pasują.
[/quote]

Julka, piwko za logikę :) Niektórym przyszłym pannom młodym chyba jej trochę brakuje ;)

mala80

to powiedzcie dziewczyny jaką koszulę kupiłyście? - chodzi o firmę i ewentualnie nazwę odcienia.

no a skoro jest juz taki wątek to mam do Was pytanie o buty i dodatki - buty - problem ten sam co z koszulą, w Madonnie panie wskazywały buty arte di roma odcien perlowy jako te idealne, zastanawia mnie co z butami tanszych firm growikar czy inne dostepne w internecie, chodzi o skórę bo ślub w październiku wiec deszcz te sprawy ...

aha co z bolerkiem? na zdjeciach wielu "sal" nie widzialam takowego ... macie jakies sugestie? Moj model to Sonar wprawdzie ale jest prawie identyczny jak Sala.

pozdrawiam kolezanki salo-sonarowe :)

sierpniowajulka

rubin04

My kupilismy z bawełny egipskiej w Vistuli - jakis taki ecru ale to jest b.delikatne ecru wiec do mojej "bieli śmietanowej" pasowała :)

nionczka

My kupilismy do czekoladowego garnituru koszule ecru w prazki w El Corte Inglés, taka hiszpanska Galeria Centrum. Koszula normalna, nie z lamanym kolnierzykiem bo maz chcial ja jeszcze ponosic.
Moja kiecka byla (i nadal jest) ecru. Ale nie bralismy ani kiecki ani porbek materialu na zakupy. Tak na oko wybralam i pasowalo.

niewiemjaka

mala80 ja tez sie bardzo mocno zastanawiam nad okryciem do SALI na pazdziernik i bardzo chetnie poslucham rad jesli tu takie padna... no bo kurcze gladki zakiecik czy gladkie bolerko jakos psuje wszystko, tak mi sie wydaje, wiec moze koronkowe? tylko wtedy co - cala w koronkach?
dla mnie to jest Big Problem....

Anupka

Cytat: rubin04 w 04 Lip 2008, 10:13:17
My kupilismy z bawełny egipskiej w Vistuli - jakis taki ecru ale to jest b.delikatne ecru wiec do mojej "bieli śmietanowej" pasowała :)

sorry, ze nie na temat, ale ekm.. rubin, gdzie Twoje fotki? Gdzie relacja? Gdzie mozna podziwiac efekt koncowy? Się dopraszam!!! ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

mala80

niewiemjaka  - ja przymierzałam bolerko i z koronki i z satyny takiej jak jest w sukni i wydaje mi się że jedak satyna lepsza, w koronce było "za koronkowo" mówie wszystkim wokół że wezmę bolerko - pewnie to z satyny - ale sama wiem że ubiorę je jak bedzie naprawde zimno ( czytaj: nie mam zamairu go ubrac)
aha chciałabym żeby mi uszyli bolerko mniej zaudowane z przodu takie prawie rekawki z plecami żeby bylo widac dekolt jak nawiecej ale jeszcze nie znalazlam nic podobnego w necie

czy to mozliwe ze wszystkie sale i sonary sa zamawiane na lato? dziewczyny?

niewiemjaka

mala80 a to bolerko z satyny w salonie Ci zaproponowali? masz zdjecie jakies z przymiarki? albo cokolwiek?...
nie widzialam jeszcze nikogo z Sala/Sonar z  bolerkiem ...

karlasta

Cytat: mignon w 03 Lip 2008, 20:55:35

A że różne światło pada na skrawek w różnych sklepach - co za problem? Na koszule też pada to światło, więc jeżeli w danym świetle odcienie koszuli i skrawka materiału sukni się zgadzają, to do siebie pasują.

Julka, piwko za logikę :) Niektórym przyszłym pannom młodym chyba jej trochę brakuje ;)
[/quote]

cieszy mnie, ze wsrod nas sa te bardziej rozgarniete :-)

skrawek jaki posiadam to maly kwadracik samej koronki. pod koronka zwykle cos sie znajduje, cos co w calosci dac moze inny odcien.
Mierzac buty np. arte di roma, ten skrawek pasuje zarowno do butow ecru jak i perlowej bieli - przeszycia i hafty ma koronce dobrze wypadaja na takim i takim tle.  Ale kiedy ide do Madonny i mierze suknie to buty ecru nie pasuja, bo sa za ciemne. To samo jest z koszula. Skrawek pasuje i do ecru, i do ivory i do bieli, ale nie jestem przekonana ze finalne zestawienie byloby jednakowe dla wszystkich odcieni.
Pytalam o wasze wybory i doswiadczenie.

mala80

hmm to dziwne bo ja dostałam fragment satyny tak z 10 na 10 cm i tez koronke i mi się wydaje że ta koronka jest ciut jasniejsza od satyny - moze dlatego buty arte di roma jednak perlowe a nie ecru lepiej wygladaja, sam skrawek też wyglada inaczej w kazdym swietle :)

do niewiemjaka- zdjec w bolerku nie mam niestety ale średnio to wygladalo, - kopie w internecie i szukam ale nie widze zdjec naszych sukienek z bolerkami...:(

rubin04

Anupka - po weekendzie juz będą zdjęcia wrzucone, jestem w połowie segregowania :)

mignon

Karlasta, o logice to pisałam o sobie, a nie o Tobie ;) To ja spanikowałam i dopytywałam gioseppe co się stanie jak w koszuli będzie odcień żółci. Odpowiedziałam Julce, bo ona odpowiedziała na mojego posta.

Doświadczenia mam podobne do Twoich. Ten cholerny skrawek pasuje niemal do wszystkiego.
Ale ja już się powoli przestaję tym przejmować. Najwyżej do przymiarki sukni pójdę z koszulą i jak się okaże, że coś nie teges to koszulę kupimy inną, a tę którą już mamy (z Intermody) i tak się wykorzysta przy innych okazjach, bo kupiliśmy zwykłą, bez łamanego kołnierzyka.

Ja mam teraz rózne stany - od paniki po totalny luz. Teraz akurat mam to drugie. :)

karlasta

Ja mam teraz rózne stany - od paniki po totalny luz. Teraz akurat mam to drugie. :)
[/quote]

ja chyba to pierwsze, za sprawa mojej mamy, ktora robi remont mieszkania i sieje poploch powtarzanymi milion razy slowami "Boze, ja sie nie wyrobie"...  :clean:

dzis dowiedzialam sie ze swoj stroj zobacze 5 dni przed slubem (pierwsza i ostatnia przymiarka?), wiec do tego czasu zawieszam poszukiwania koszuli. sa jeszcze inne sprawy, ktore wolaja o zainteresowanie.
jako ze koszula ma byc pod krawat, zakupilam kilka sztuk, kolorow i wzorow przez internet. przyjda, cos sie wybierze....  ::)