Bukiet dla marcheewki

Zaczęty przez marcheewka, 02 Lip 2008, 13:57:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosanka

ten bukiet jest fajny- tylko malo widac. Ale wydaje sie ze to bedzie taka kulka z kurkumy otoczona liscmi

o chyba bedzie podoby do tego drugiego
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

justynaaaa2

Nie wiem czy eustoma nie wygląda za delikatnie w połączeniu z lilią  :-\ ja uwielbiam eustomy, ale zawsze mam jakieś obawy co nich, bo są takie wiotkie i mam wrażenie, że zaraz klapną - chociaż ostatnio stały mi w wazonie przez tydzień :), ale do rzeczy:
biała lilia z białą frezją może być za biało, ja bym jednak poszła w jakiś róż.
Kurcze a może jednak ta kurkuma - ta fotka z tego linku, co babka ma 1 sztukę z perełkami to można np. dać 3 sztuki i też jakieś kryształki czy perełki dodać (nie wiem jaka biżu), ale takie 3 sztuki mogłyby całkiem fajnie się prezentować z Twoją suknią.
Jak pójdziesz do dobrej florystki, to Ona Ci powinna coś doradzić, (widząc osobę na żywo zawsze łatwiej), powiesz jej co byś mniej więcej chciała i ona nawet bez zdjęcia  powinna wiedzieć o co chodzi :).
ja obstaję albo za kurkumą, albo za liliami tylko może same lilie bez niczego innego  :-\

marcheewka

Cytat: zosanka w 03 Lip 2008, 14:36:38
ten bukiet jest fajny- tylko malo widac. Ale wydaje sie ze to bedzie taka kulka z kurkumy otoczona liscmi

nie podoba mi sie, za dużo lisci i te łodygi

zosanka

Cytat: marcheewka w 03 Lip 2008, 14:38:39
Cytat: zosanka w 03 Lip 2008, 14:36:38

nie podoba mi sie, za dużo lisci i te łodygi

no to szukamy dalej :)

justynaaaa2

frezje też cudowne, tylko czy koniecznie chcesz białe kwiaty?
wklejam z różowych - nie wiem czy mi się uda bo robię to po raz pierwszy  :-[

mika

a ja bym te różowe frezje pomieszała z kurkumą i będzie piękny bukiet, a te łodygi ukryła pod białą wstążką :D

zosanka

mi sie ten srednio podoba, ale mysle, ze pasuje. A cos takiego (jak chcesz lilie)

justynaaaa2

mika9983 no to widzę, że coś nowego tworzymy, czyli idziemy w dobrym kierunku  :D. A myślisz, że kwiaty się nie zleją jak to różowe i to różowe? Może w takim wypadku dodać białych frezji  :-\

mika

tak, białe byłyby super, ale coś czytałam że marcheewka nie chce kombinować z kolorami, ale ja bym dala białe:D

justynaaaa2

Jeszcze teraz się doczytałam jakiejś Twojej wcześniejszej propozycji o kurkumie i storczyku, też może być fajne. Różowa kurkuma i biały storczyk :P
no ale marchewka sama wkleja zdjęcia wiązanek biało różowo zielonych, więc myślałam, że taka kolorystka gra  ;)

mika

no ja nie wiem, ja rzucam luźne propozycje, ktore wg mnie miałayby racje bytu bo mogą wyglądać bardzo ciekawie i oryginalnie:D  niech marchew  zdecyduje co jej się pdooba :D

panikarola

zosanka, ten bukiet fajny, tylko te pipsztok w srodku bym wywalila
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

inspiracja

Cytat: justynaaaa2 w 03 Lip 2008, 14:38:19
uwielbiam eustomy, ale zawsze mam jakieś obawy co nich, bo są takie wiotkie i mam wrażenie, że zaraz klapną - chociaż ostatnio stały mi w wazonie przez tydzień :)
mój bukiet ślubny składał się z róży i eustomy, i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to na pozór delikatne kwiecie, jest niezniszczalne  what
kwiat we włosach przetrwał od 8:00 rano do 5:30 kiedy kładliśmy się do łóżka, a sam bukiet jest ozdobą do dziś   :)
Było gorąco i słonecznie, a wiązanka nie była na mikrofonie  :)
Płatki nie zmieniły swego koloru na obrzeżach, no dosłownie super:)

marcheewka

dziekuje za opinie. Wklejam bukiety, akie mi sie podobaja, takie moje inspiracje, dla przedstawienia gustu lub pomysłu, nie koniecznie kolor trafiony ;)

Podoba mi sie kurkuma, ale obawiam, sie że za dużo dobrego będzie - falbany, welon, kurkuma...? Myślę o frezjach i liliach razem, lub frezjach i eustomach, ale ta kurkuma mnie kusi...

panikarola

marchewka, mi sie zdaje, ze kurkuma ma spokojniejszy ksztalt niz postrzepione frezje. a moze zrobisz taka plansze, gdzie te bukiety sobie nalozysz na suknie? w ktoryms watku elizapj opisywala, jak to sie robi w powerpoincie.

emcia

Marchewka, jak Ci sie kurkuma podoba, to ja bierz!

claridad

Cytat: panikarola w 04 Lip 2008, 09:17:08
marchewka, mi sie zdaje, ze kurkuma ma spokojniejszy ksztalt niz postrzepione frezje. a moze zrobisz taka plansze, gdzie te bukiety sobie nalozysz na suknie? w ktoryms watku elizapj opisywala, jak to sie robi w powerpoincie.

Zgadzam się z przedmówczynią :) Frezje wydają mi się dość "falbaniaste" co w połączeniu z falbanami sukni może dać efekt jednej ogromnej frezji - w bukiecie i na sukience. Bo dół Twojej sukni jest taki trochę jak płatki frezji właśnie :)
A kurkuma może to troszkę stonować.
Symulacja w PP jest super pomysłem - co innego widzieć suknie i bukiety w naszej wyobraźni a co innego w wizualizacji ( z własnego, bolesnego doświadczenia).

A z kwiatami na śub to jest chyba trochę tak jak z perfumami - trzeba dobrać takie w towarzystwie których będziemy się czuły pięknie i dobrze :)

panikarola

o, claridad, jak mi milo, ze taka zgodnosc :D

claridad  :drunk:

claridad

panikarola:
No ba ;)
Jednym slowem: do dna lub jeszcze jeden i jeszcze raz lub a kto z nami nie wypije ;)  :drunk:

marcheewka

Zamówilam bukiet! We wtorek.
Kurkuma, storczyki i jakis taki mieczykowaty kwiat. Pani florystka będzie improwizowala, bo nie mam zdjecia bukietu ( z kurkumą brak niestety :() Mam nadzieje, że będzie ok.

magdarynka

Cytat: marcheewka w 11 Lip 2008, 09:49:41
Zamówilam bukiet! We wtorek.
Kurkuma, storczyki i jakis taki mieczykowaty kwiat. Pani florystka będzie improwizowala, bo nie mam zdjecia bukietu ( z kurkumą brak niestety :() Mam nadzieje, że będzie ok.
Ja w efekcie braku zdecydowania mialam bukiet improwizowany i nawet fajnie wyszlo. Fakt ze prosty ale taki chcialam, dobrze bedzie  :)

claridad

Stawiam piwko za odwagę i zdecydowanie się na kurkumę ;)  :drunk:
Dobra florystka z pewnością sobie poradzi :)

Jako exemplum podam przykład mojego bukietu z okazji Dnia Mamy jaki zamierzałam nabyć swojej Mamie oraz Mamie N. Poszłam do pani florystki robiącej mi również bukiety na obronę magisterską (wyszły cudnie tylko okazało się, że pani recenzent ma uczulenie na lilie, ale szczegół). Pani florystka kwiaciarnię miała spustoszoną! Z tego co zostało, czyli z tulipanów, kaczeńców i trawy wyczarowała jeden z najbardziej urokliwych bukietów jakie w życiu widziałam :)

Także głowa do góry - myślę, że efekt będzie świetny :)

dagi

To ja mogę już pogratulować i złożyć życzenia świeżo upieczonej mężatce :)
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze  :flowers: :flowers: :flowers:
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

isabelles

Gratulacje :) i najlepsze życzenia
Bukiet napewno wyszedł pięknie