Bukiet dla marcheewki

Zaczęty przez marcheewka, 02 Lip 2008, 13:57:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Dziewczyny, muszę zamowić bukiet, ale zupelnie nie wiem, co chce. Chciałam do tej pory biały z zielonym, teraz róż! Podobaja mi sie storczyki, lilie no i kurkuma maraxeli :)

mika

Marchew dawaj jeszcze kiece

justynaaaa2

No właśnie to samo chciałam napisać :)
wlepiaj, będziemy myśleć

mika

ok to ja obstawiam kurkumę ew. storczyki białe zmieszane z zileonymi :D

marcheewka

mnie sie też kurkuma najbardziej podoba, ze storczykami, ale mały, zwarty bukiet, nie wachlarzowy.
Podobają mi sie tez stroczyki z pierwszego zdjecia.
N mowi, zebym sobie próbny bukiet zamowiła! Woli zaplacic podwójnie i mieć spokój w dniu ślubu ;D

mika

Marcheewka kurkuma ze storczykami w zwartym bukiecie to świetny pomysł :D

Chermelle

ja bym cos doradziła ale jak wyglada kurkuma  :hammer:

marcheewka

Myślałm też o biaych liliach, ale podobno budzą. Mojemu N bardzo sie podobają, ale mnie nie za bardzo chyba.
N nie lubi bardzo mieszanych i kolorowych bukietów - jeden, dwa rodzaje kwiatów.

dagi

mnie się podoba pierwszy ale wydaje mi się, że do tej sukni przydałby się jednak jakis mocniejszy akcent kolorystyczny.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

marcheewka

Cytat: Chermelle w 02 Lip 2008, 14:15:16

Maraxella miała 0 w jej wątku slubnym możesz zobaczyc.

justynaaaa2

Ja uważam, że coś skromnego i prostego, bo suknia z racji falban nie bardzo pozwala na szaleństwa bukietowe :)
Zdecydowanie jestem za jednym typem kwiatów - bez mieszania gatunków.
Ten ostatni co wkleiłaś bardzo mi się podoba, ale obawiam się, że za dużo się w nim dzieje.
Lilie fajny pomysł :) np. w jasnym różu
Kurkuma też boska  :)

justynaaaa2

W liliach brudzą te pręciki w środku, ale je można wyciąć i już nic nie brudzi :)
Jeszcze jest kwestia zapachu - bo jak wiesz jest on dosyć intensywny, więc może drażnić, jeśli nie jesteś przyzwyczajona.

Chermelle

Cytat: marcheewka w 02 Lip 2008, 14:20:36
Cytat: Chermelle w 02 Lip 2008, 14:15:16

Maraxella miała 0 w jej wątku slubnym możesz zobaczyc.

chcąc dotrzec do kwiatów obejrzałam zdjecia maraxeli z panieńskiego,z podrózy poslubnej, slubne profesjonalne i od gości
ale znalazłam

kwiaty piekne

zosanka

ja tu widze taki bukiet jak miała Marax. a z podanych podobaja mi sie te 3 w pierwszym poscie, tylko ten ostatni bez tego zwisu :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

panikarola

marchewka, moze ankieta zrob jak wrobelek? tylko wklej w jednym poscie wszystkie te bukiety razem biorace udzial w glosowaniu, co myslisz?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

justynaaaa2

Pod tym linkiem masz jakieś propozycje z kurkumy (na dole strony):
http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?p=910050

niestety nic więcej nie znalazłam - mało jest "kurkumowych" wiązanek w necie  :(

A z tych co teraz wkleiłaś, to najbardziej podoba mi się ten ostatni, czyli biała lilia i frezja różowa :)

marcheewka

Cytat: zosanka w 03 Lip 2008, 14:07:18
ja tu widze taki bukiet jak miała Marax. a z podanych podobaja mi sie te 3 w pierwszym poscie, tylko ten ostatni bez tego zwisu :D

Hm, też mi sie podoba, ale obawiam się, że przy moich falbanach będzie już za duzo...

marcheewka

Cytat: justynaaaa2 w 03 Lip 2008, 14:20:52
Pod tym linkiem masz jakieś propozycje z kurkumy (na dole strony):
http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?p=910050

niestety nic więcej nie znalazłam - mało jest "kurkumowych" wiązanek w necie  :(

A z tych co teraz wkleiłaś, to najbardziej podoba mi się ten ostatni, czyli biała lilia i frezja różowa :)

Dzięki, oglądałam to.
A może w tym ostatnim bukiecie dać biała lilia i biała/zielonkawa frezja albo biała lilia i biało- zielona eustoma??

zosanka

Cytat: marcheewka w 03 Lip 2008, 14:21:40
Cytat: zosanka w 03 Lip 2008, 14:07:18

Hm, też mi sie podoba, ale obawiam się, że przy moich falbanach będzie już za duzo...

mi sie wydaje, ze te ostatnie bukiety sa bardziej bogate i w kolory i formy. Ale ja sie tak srednio znam :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...