nika prosi o rady:) forumowiczki pomóżcie!!

Zaczęty przez nika, 01 Lip 2008, 11:33:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamila13

Ja uwazam ze najladniejsze diademy sa z firmy justin alexander(pewnie dostepne w salonach z ich sukniami).
Natomiast jesli chodzi o welony, to ja mam sukienke tez z mori lee i maja sliczne welony.Ja zamowilam taki z krysztalkami Svaroskiego(nakrapiane).

wrobelek0403

Cytat: nika w 01 Lip 2008, 12:18:13
Dziękuję dziewczyny :) Kochane jesteście. już mnie trochę na duchu podniosłyście. Bo już byłam gotowa szukać innej sukni.
Ja lepiej sie czuje w srebrze, za złotem nie przepadam. Inkageo niestety nie dam rady w rozpuszczonych włosach, muszę mieć spięte.

ślub 2 sierpnia

nika, to polewam bo ja tez 2 sierpnia  jupi jupi jupi  :drunk:

masz piekną suknia - popieram pomysły gładkiego koka nad karkiem, ale POD ŻADNYM POZOREM nie welon pod kokiem. Wygląda jak takie zwisajace "niewiadomo co" "niewiadomo po co". Ale ja bym welonu nie dawała tylko kwiat.

Albo dla odmiany: fryzura niegładka, i do tego diademik :) Bedzie po krolewsku ;) ooo, tak jak na tym ostatnim zdjeciu z ciemnymi włosami.

Srebro tez jak najbardziej, wiszące delikatne kolczyki i bransoletka.

I ja bym dała kontrastowy bukiet: czerwien, pomarancz, intnsywny róz,

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mona_liza

wróbelek, jaki piękny kolor tego pierwszego bukietu!

goga

mona_liza sorry że w tym wątku ale miałaś nam udostepnić wyniki ankiety :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mona_liza

Cytat: goga w 02 Lip 2008, 20:35:34
mona_liza sorry że w tym wątku ale miałaś nam udostepnić wyniki ankiety :)

pamiętam, pamietam! ale musicie mi jeszcze dać trochę czasu! bronić się będę dopiero w październiku, bo analizy jeszcze nie zrobiłam  :-[ narazie mam surowe dane i zero moblilizacji do dalszej pracy w tym kierunku...

nika

Cytat: kamila13 w 02 Lip 2008, 15:25:49
Ja uwazam ze najladniejsze diademy sa z firmy justin alexander(pewnie dostepne w salonach z ich sukniami).
Natomiast jesli chodzi o welony, to ja mam sukienke tez z mori lee i maja sliczne welony.Ja zamowilam taki z krysztalkami Svaroskiego(nakrapiane).

Kamila13 prześlesz mi może link albo parę fotek welonów Mori Lee??
url=http://www.slub-wesele.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nika

wrobelek0403   :) polewam Tobie i Wszystkim forumowiczkom za pomoc i rady :drunk:
ten pierwszy bukiet jest przepiękny :flowers:

a o której bierzecie ślub?? wszystko masz już dopięte na ostatni guzik??
url=http://www.slub-wesele.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: mona_liza w 02 Lip 2008, 20:43:38
pamiętam, pamietam! ale musicie mi jeszcze dać trochę czasu! bronić się będę dopiero w październiku, bo analizy jeszcze nie zrobiłam  :-[ narazie mam surowe dane i zero moblilizacji do dalszej pracy w tym kierunku...

mona_liza, my Cie chetnie zmobilizujemy....  :hammer:  lol

aga:)

hej:) zgadzam się zdziewczynami - suknia booooska. faktycznie chyba welonu bym nie dawała do niej, tylko samego kwiatka i delikatnie upiete włoski..
nie masz się czym martwić będzie SUPER  jupi

kamila13

chetnie bym wkleila zdjecia, ale zawalilam sprawe i przy mierzeniu sukienki nie zrobilam sobie zadnego zdjecia.Za tydzien w piatek wybieram sie do salonu obejrzec suknie wieczorowe, wiec wtedy zrobie zdjecie welonu.Szukalam takze linka z welonami niestety nic takiego nie moge odnalezc. :'(

wrobelek0403

Cytat: nika w 03 Lip 2008, 10:03:18
wrobelek0403   :) polewam Tobie i Wszystkim forumowiczkom za pomoc i rady :drunk:
ten pierwszy bukiet jest przepiękny :flowers:

a o której bierzecie ślub?? wszystko masz już dopięte na ostatni guzik??

nika, słub o 17, a na razie to zapieci jestesmy na pierwszy, no moze drugi guzik  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

dzis zamawiałam tort i byłam w szoku, ze ledwo mnie babka wepchneła na termin - a i tak bez stojaka, tylko angielski, bo stojaki juz wszytkie zamowione...

Kasia

ten salon z mori lee jest wogóle fajny bo tam zawsze na legala mozna fotki robić :)

nika

Cytat: Kasia w 05 Lip 2008, 13:09:37
ten salon z mori lee jest wogóle fajny bo tam zawsze na legala mozna fotki robić :)

Kasiu, we Wrocławiu niestety nie  :(
suknie z tej kolekcji są dostępne tylko w jednym salonie. A sprzedające panie mają ciągle jakieś ale... do powiedzenia.  Nawet suknie chciały mi wcisnąć ecru, bo to wg nich modniejszy kolor.

nika

wrobelek0403
ja tort zamówiłam w sobotę i było podobnie.  Na szczęście mieli jeszcze jeden wolny stojak.

callja

Nika, a nie próbowałaś popytać o welon w Sile na Nowym Dworze?? ponoć spory wybór i ceny ok, mają też stronke internetową.

Welony dają czasami pomierzyć w Amandzie na Pomorskiej, a w hurtowni obok masz potężny wybór tiuli etc.

A propos - czy ten salon, gdzie "panie mają ciągle coś do powiedzenia" to przypadkiem nie Bellissima na Sokolniczej?? Na jego temat słyszałam tyle samo zachwytów, co narzekań  ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

beesok

Nika - suknia sliczna choc nie w moim stylu :) moja kumpla jest zakochana w mori lee ;)

Co do kwiato wni eporadze bo sama nie wiem co i jak - licze na profesjonalne rady florystki :)

Jak chodzi o dodatki:
Skoro chcesz diadem to mamy punkt odniesienia ;) moim zdaniem do tak ozdobnej sulni + diadem zalozylabym tylko kolczyki - raczej nie dlugie wiszace tylko wlasnie takie przy uchu - sprobuje znalezc o co mi chodzi.
Absolutnie zadnych lancuszkow i bransoletek :)

Uwazam, ze welon mozesz miec - lekki bez zadnych swiecidelek, krysztalkow - jezeli bedzie lekki i przezroczysty wcale nie przycmi suknie - tylko KONIECZNE dluuuuugi, dluzszy od trenu sukni! Mysle, ze bedzie pieknie to wygladalo jak bedziesz szla do oltarza a na weselu i tak zdejmiesz welon wiec beda podziwiac suknie z tylu w tancu :)

Co do wlosow - dziewczyny juz Ci dobrze poradzily - gladki elegancki kok, delikatny makijaz i bedzie jak w bajce ;)

nika

Cytat: callja w 09 Lip 2008, 23:35:58
Nika, a nie próbowałaś popytać o welon w Sile na Nowym Dworze?? ponoć spory wybór i ceny ok, mają też stronke internetową.

Welony dają czasami pomierzyć w Amandzie na Pomorskiej, a w hurtowni obok masz potężny wybór tiuli etc.

A propos - czy ten salon, gdzie "panie mają ciągle coś do powiedzenia" to przypadkiem nie Bellissima na Sokolniczej?? Na jego temat słyszałam tyle samo zachwytów, co narzekań  ;)

Callja polewam  :drunk: tyle oblatałam Wrocławia a ani w Amandzie ani w Sile nie byłam :( jak znajdę chwilkę czasu to tam pojadę.
Dokładnie Bellissima  ;), jak do tej pory to jestem raczej niezadowolona z obsługi. Jeśli kolekcja Mori Lee byłaby dostępna w innym salonie, to nawet bym się nie zastanawiała i tam zamówiła.

nika

W piątek byłam na pierwszej przymiarce. ale tak się zdenerwowałam >:D, że zapomniałam zdjęć zrobić. "Przymiarka" trwała niecałe 15 minut. :-\ Krawcowa, która przyszła popatrzeć, stwierdziła, że trzeba poprawić "coś" przy biuście, ale nie zaznaczyła żadną szpilką ile. To na "oko" to będzie robić czy co? Nie zmierzyła nawet ile dokładnie powinna obciąć tej sukni. Jak dla mnie to ona ok 8-10 cm jest za długa. Nie wiem co one mi pokażą na następnej przymiarce (dopiero 21.07 bo wcześniej to one miejsc nie mają).Suknię w tym samym stanie co na pierwszej?? A szczyt osiągnęły jak w podliczeniu końcowej zapłaty doliczyły mi 50 zł za wypożyczenie halki oraz 100 zł kaucji za nią. Gdzie przy zamawianiu w lutym, nie było o tym mowy. Nie wiem czy zapomniały mi o tym powiedzieć, ale to ich problem powinien być. Tłumaczyły mi, że niby nie do wszystkich sukien producenci dosyłają im halki i akurat tak jest też z Mori Lee.Pokłóciłam się z nimi :argue:. Ale przecież im nic nie udowodnię. W końcu kupiłam za 100 zł halkę, niby "nową", ale tego też nie sprawdzę. Nie chciałam żeby jeszcze przed moim ślubem halka była przymierzana w salonie. Zresztą nie mieści mi się w głowie. Skoro zamawiam od nich nową suknie (do cholery nie z małe pieniądze) to nie rozumie jak mogą mi proponować w ogóle wypożyczenie używanej halki. Nie wiem czy tak jest w każdym salonie, ale dla mnie to jest śmieszne
uff
a z optymistycznych, to kupiłam kolczyki, jak wkleję zdjęcia to ocenicie czy będą pasować.

tachogti

nika spokojnie nie mozesz sie przejmowac glupimi babami.. na 100% pokaza Ci nie przerobiona sukienke za drugim razem bo nie  zrobia nic nie zaznaczajac i mierzac.. ale nie masz na to w plywu chyba ze rozpetasz pieklo i wciagniesz w to ich szefostwo  ;) z halka tez Cie fajnie zrobily.. Polewam na odstresowanie i czekam na fotki kolczykow  :drunk: pamietaj ze zlosc pieknosci szkodzi a masz byc najpiekniejsza na swoj slub  :flowers:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

panikarola

o kurcze, nika, what

ale baby!

ja ci tez polewam na odstresowanie!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

nika

panikarola i tachogti dzięki:) i polewam :drunk:
jestem właśnie po II przymiarce. I mam dość. Krawcowa jednak coś robiła z sukienką. I niestety to, czego się obawiałam. Zwęziła mi ją "na oko"
i za ciasną zrobiła :(. Ma to poprawić na ostatnią przymiarkę, którą mam 3 dni przed ślubem - bo oczywiście wcześniej miejsc u nich nie ma.
Na dodatek kazały mi się uzbroić w cierpliwość >:D bo wszystko "od ręki będą mi poprawiać" i zrobią odbiór sukienki.
Ok, koniec z narzekaniem powiedzcie mi co sądzicie o tym welonie?? ten z lamówką  wyglądał najlepiej z tych wszystkich co mierzyłam (to tylko moja opinia) reszta wyglądała przy sukni jak brudne. A że welon mam od nich gratis - więc im za moje nerwy, go nie podaruje.
Halkę wczoraj testowałam na tańcu.   ;) tańczy się nie najlepiej, wg mnie masakra.

zwierzatko_mojej_mamy

nika zmienilam Ci obrazki :D bo oczoplasu dostawalam ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Anupka

hmm.. nika, a gdzie masz za bardzo zwezona? Bo ja sie dopatrzec nie mogr, co nie znaczy, ze tak nie jest, moze po prostu mam zmeczone oczy..

Z moich wlasnych doswiadczen moge Ci tylko poradzic, ze:

1) albo nie zgadzaj sie na poprawki w dniu odbioru

2) albo sie zgadzaj, ale idz do salonu z calym tabunem "wyszczekanych" kolezanek.

Ja mialam poprawki w dniu odbioru. Efekt - mialam tylko walczyc o zmiane wygladu trenu po podpieciu, a walczylam o zmniejszenie szerokosci ramiaczek od kiecki i powiekszenie dekoltu. Pzs tak sie wkurzyla, ze ja cos w ogole chce, ze... krzywo wyciela mi dekolt! Totalnie krzywo! Ostatecznie dekolt jest proporcjonalny, ale z kolei bardzo poglebiony, kosztem zmniejszania gornych misek gorsetu. Że o zszarpaniu moich nerwów, traceniu czasu na oczekiwanie i niejednokrotnym tupaniu nozka nie wspomne.  A wszystko to musialam praktycznie zalatwiac sama, bo R. sie slabo nadaje do tupania nozka.

Jednym slowem - albo niech Ci robia przymiarke wczesniej - albo idz uzbrojona w kolezanki. I dyryguj Paniami z salonu!
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

kamila13

Moim zdaniem ten welon nie pasuje za bardzo do tej sukni. Masz sliczna suknie z bardzo ladnym wykonczeniem, wiec welon powinien z nia wspolgrac i podkreslic jej styl.
Moze jednak znajdzie sie jakis inny welon, ktory bedzie pasowal.Wiem ze jest gratis, ale to Twoj jedyny dzien i muissz byc w pelni zadowolona, wiec albo znajdz taki welon ktorego bedziesz pewna, a jak nie to moze jakas znizke uda sie wywalczyc
I w pelni popieram anupke- nie godz sie na przymiarke w dniu odbioru, bedzie cie to kosztowac kolejne nerwy
A ogolnie bardzo ladnie wygladzasz w tej sukience