uzywal ktos kryolan?

Zaczęty przez elizapj, 30 Cze 2008, 08:31:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

ze wzgledu na prace meza czasami mam kontakt na bardzo fajnych ludzi z branz, z kt wczesniej absolutnie nic mnei nie laczylo:)
rozmawialam dzis z argentynskim charakteryzatorem, kt opowiadalam o tym, ze chce sie sama malowac do slubu i ze dotychczas wszystkie wizazystki twierdza, ze w fluidzie bedzie 100x lepszy efekt, a ze ja fluidu nie cierpie:(...i co on na to...
tematem meczylam juz i 5czwartych oraz naszego fotografa, bo chce wiedziec ile jest prawdy w tym, ze brak fluidu moze popsuc mi zdjecia slubne...
wszystko wskazuje na to, ze nie jest on taki niezbedny, a jego brak taki szkodliwy.
i nasz fotograf i dzisiejszy charakteryzator bardzo polecali zadzialac pod oczy i na jakiekolwiek inne wady, ale spokojnie mowili by olac fluid jelsi go nie chce:) JuanMa polecil mi firme Kryolan, wlasnie na cienie pod oczy, oraz rozne niedoskonalosci...to podobno marka dla teatrow, cyrkow, tv, etc...i o dziwo jest w Polsce:)!!! o dziwo...bo skoro nie znalam nazwy obawialam sie, ze to bedzie cos z Ameryki Pld...albo dostepne jedynie w sprzedazy jakimis kanalami specjalnymi...

napisalam juz do nich http://www.kryolancitywarszawa.com.pl/ bo nie za bardzo rozumiem, czy to centrum szkolen wizazu czy rowniez z ulicy mozna wejsc i kupic
nie wiem tez nic o ich cenach....

za kazda info z gory dzieki
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

kolezanka wizazystka zalatwila mi tak krem kryjacy ktory jest na tyle doskonaly ze maze maskuje wszytko lacznie z bardzo duzymi szpecacymi bliznami po operacjach ipt.Maja bardzo dobre kosmetyki i na pewno sa do dostana w polsce.Tylko ze cena rowna sie jakosci.

mona_liza

elizapj, kosmetyki kryolan mozna też kupić na allegro :)

zuzia

wiem, że gios kupowała kryolan.

inkageo

Gios kupowała puder sypki i fiksator dla mnie. Ale rzeczywiście teraz są na allegro.
Imagine there is no hate

jo_miekka

Używałam, kupowałam, polecam!!!

dragonfly

kupuje i polecam baze pod makijaz, korektory i swietny puder w proszku (czy co to tam jest) co do podkladu sie nie wypowiem bo ja uzywam Diora i jak dla mnie jest najlepszy

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

Eliza,
to można kupić w tytm centrum w Wawie, a także wysyłkowo przez "www.folaroni.com"

elizapj

swietne:)
wszystkim bardzo dziekuje!

konwalia

Cytat: jo_miekka w 30 Cze 2008, 13:14:53
Eliza,
to można kupić w tytm centrum w Wawie, a także wysyłkowo przez "www.folaroni.pl"

Mi się strona nie otwiera :(

elizapj

Cytat: konwalia w 30 Cze 2008, 18:09:36
Cytat: jo_miekka w 30 Cze 2008, 13:14:53
Eliza,
to można kupić w tytm centrum w Wawie, a także wysyłkowo przez "www.folaroni.pl"

Mi się strona nie otwiera :(
kropka com
a nie kropka pl;)

konwalia

Stawiam eliza  :drunk:

elizapj

jo_miekka

ups, przepraszam za pomyłkę, wiedziałam, że coś pomieszam
piwko!

wredotka

a czy jak kosmetyczka oglasza sie ze robi 'makijaz teatralny' to czy sa szanse ze uzywa kosmetykow typu kryolan?

jo_miekka

szanse są, ale pewności nie ma
często używa się tych kosmetyków do charakteryzacji, więc możliwe, najlepiej zadzwonić do kosmetyczki i zapytać

wredotka

a czy ktoras z was miala wykonywany makijaz tymi kosmetykami do charakteryzacji i moglaby cos na ten temat powiedziec?? ja zastanawiam sie czy lepiej samemu dopasowac sobie kosmetyki i poprosic kosmetyczke o umalowanie czy zdac sie na te do charakteryzacji? dodam ze mam juz kilka swoich 'pewniakow' ktore mnie nie zawiodly, a z kosmetyczkami mialam juz rozne przejscia.

jo_miekka

Cytat: wredotka w 30 Cze 2008, 23:06:32
a czy ktoras z was miala wykonywany makijaz tymi kosmetykami do charakteryzacji i moglaby cos na ten temat powiedziec?? ja zastanawiam sie czy lepiej samemu dopasowac sobie kosmetyki i poprosic kosmetyczke o umalowanie czy zdac sie na te do charakteryzacji? dodam ze mam juz kilka swoich 'pewniakow' ktore mnie nie zawiodly, a z kosmetyczkami mialam juz rozne przejscia.

kryolan produkuje również kosm. do charakteryzacji, ale nie tylko
te stricte do charakteryzacji nie nadają się na pewno na makijaż ślubny, bo są za ciężkie

elizapj

jelsi masz 'pewniaki' i chcesz byc malowana przez kogoso to jasne ze bierz swoje i kaz jej ich uzywac:)

mnie w wizazystach najbardziej drazni wspolne uzywanie pedzli i inych do aplikowania instrumentow..:( niby czyszcza pomiedzy klientkami....ale i tak nie lubie:( wiem ze fryzjer tez nie ma innej szcztoki do kazdej klientki....ale jakos mniej mnie draznia grzebienie i szczotki niz pedzle:(

te kosmetyki nie sa takie drogie, wiec jesli ten ktos kto ma ci wykonac makijaz ich nie uzywa, inwestowac w nie to nie bankructwo:) szczegolnie jesli maja byc takie wspaniale jak o nich czytam:)

wredotka

elizapj,te pewniaki to sa normalne kosmetyki z wyzszej polki, dlatego ciagle rozwazam. Bo kosmetyczka to i tak swoja 'dole' wezmie, niezaleznie czy uzyje swoich kosmetykow czy cudzych. Mysle ze duzej roznicy w cenie nie bedzie.

elizapj

Cytat: wredotka w 30 Cze 2008, 23:35:31
elizapj,te pewniaki to sa normalne kosmetyki z wyzszej polki, dlatego ciagle rozwazam. Bo kosmetyczka to i tak swoja 'dole' wezmie, niezaleznie czy uzyje swoich kosmetykow czy cudzych. Mysle ze duzej roznicy w cenie nie bedzie.
mowiac o tym ze te losmetyki nie takie drogie mialam na mysli to, ze z tych kliku cen kt widzialam w internecie to mi sie wydaje ze kryolan jest tanszy niz wiekszosc z wyzszych polek:) (cenowo plasuje sie wzej niz polka l'oreala;)) wiec jesli mialabys do swoich pewniakow dokupowac cos jeszcze, a wizazystka by akurat kryolanu nie uzywala, to nie byloby bankructwem zebyc sama sobie cos z kryolanu dokupila:)

gioseppe

elizapj , juz odpowiadam :)
jesli chodzi o fluid czy jego brak - na zdjeciach zawsze wychodza najmniejsze niedoskonalosci dlatego uwazam, ze warto zastosowac chociazby delikatny podklad + puder TRANSPARENTNY
zdjecia wychwytuja wszystko czego nie widac golym okiem, nie wiem jak to dziala bo az tak nie znam sie na zdjeciach ale pisze z tego co zauwazylam, czytalam, podpytalam fotografa... Noi na pewno twarz bez dobrego makijazu = wiecej pracy dla fotografa ;)
oczywiscie mowimy o twarzy, ktora na zywo jest zadbana, nie wymaga korekty etc

kryolan teraz jest latwo dostepny - nawet jesli na allegro czegos nie ma to na prosbe klienta wystawia.
wczesniej to tylko kryolancitywarszawa albo folaroni (ta druga bardziej polecam, chyba bardziej licza na detal niz hurt - jak pierwsza)
korektory na since  czy na naczynka sa bdb
biala baza pod makijaz - beznadziejna
fiksator is a must ;)

jesli chodzi o ceny to nie sa to az tak drogie kosmetyki (te podstawowe).
Drogie sa, owszem, ale kosmetyki kryolana do prawdziwej charakteryzacji, do TV, teatru a te sa za ciezkie aby uzyc ich w dniu slubu - tworza maske, ktorej w tv nie widac. Mozna ewentualnie uzyc na zdjecia plenerowe bo na zdjecia sie nadaja. Ale w dniu slubu chyba zadna z nas nie chcialaby wystapic w takiej masce ;)

Cytat: wredotka w 30 Cze 2008, 22:05:40
a czy jak kosmetyczka oglasza sie ze robi 'makijaz teatralny' to czy sa szanse ze uzywa kosmetykow typu kryolan?
niekoniecznie, makijaz teatralny to tez typ makijazu ;) nie kosmetykow

ja jestem zdania, ze skoro ktos ZNA SIE na rzeczy i wie, ze akurat te kosmetyki dobrze sprawdzaja sie na twarzy to warto wziac swoje, sprawdzone

ale czasem zdarzaja sie osoby, ktore twierdza ze maja dobrze dobrane kosmetyki a makijaz na ich twarzy po 2 godzinach to koszmar
jesli masz jakies pewne kosmetyki i jestes pewna, ze sie sprawdza to wez je na makijaz probny, popros o nalozenie ich i zobaczysz jaki bedzie efekt po kilku godzinach

mowie glownie o podstawach makijazu, nie cieniach.
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

wredotka

gipseppe, elizapj dziekuje wam za porady. poszukam tych kosmetykow krynolan i sprobuje z nimi:) polewam

callja

We Wrocławiu można kupić kosmetyki Kryolana (bezpośrednio & detalicznie) w sklepie z zaopatrzeniem salonów na pl. Hirszfelda (dawny budynek z "kładką nad jezdnią" ;) ). Kupowałam tam fixator i potwierdzam - świetna rzecz... Mają też cienie tej firmy, musze jeszcze popytać o kamuflaże - przydadza sie na moje potrądzikowe blizny :P Aha - nieprawdopodobny wybór ozdobniczków do paznokci, których osobiście zupełnie nie używam ;)

Teraz poluję jeszcze na bazę pod cienie ArtDeco, bo ceny w salonach powalają... A niższą cenę na allegro równoważą koszty przesyłki >:D
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /