stylizacja veronki

Zaczęty przez veronka, 24 Cze 2008, 13:44:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

veronka

Witajcie!
wybrałam suknie sarria la sposa (fotka w załaczeniu) - kolor ecru, ale bez kwiata na biodrze. Do tego podoba mi sie taki bukiet jak na zdjęciu, które wkleiłam.
Myślicie, że taki jest ok? A jak nie to jaki inny żeby był trawły? zalezy mi żeby bukiet wytrzymał od soboty do środy, bo wtedy mam sesje zdjęciową.
Dodam, że jestem niewielka (159 cm), mam czarne kręcone włosy do ramion i okrągłą buzie. Przyszły mąż troszke wyższy, do ślubu idzie w grafitowym garniturze z koszulą i krawatem ecru. Chciała bym mieć eustomę we włosach ale nie mam pomysłu na fryzurę i nie wiem czy ten kwiatek wogóle wytrzyma :(
Z góry dziekuje za pomoc!

justynaaaa2

Moim zdaniem kulka do tej sukienki pasuje jak najbardziej, zwłaszcza, że Ty jesteś niewysoka, więc żadnych długich (ani zwisających ani w górę sterczących) wiązanek mieć nie powinnaś. Kulka (oczywiście dobrana odpowiednia wielkość) będzie ok, ale pod warunkiem, że Ty jesteś raczej szczupła.
Co do kwiatów, to eustoma we włosy nie bardzo się nadaje, bo jest dosyć wiotka i bez wody szybko klapnie. Najbardziej trwałe są storczyki. Jeśli podoba Ci się kolorystyka taka jak wkleiłaś, to zamiast tych zielonych margerytek (santini) można użyć właśnie takiego zielonego storczyka (w czarnych włosach będzie fajnie wyglądał) a do tego może biały goździk (też jest w miarę trwały). 

veronka

a to nie głupio, że bukiet z róż i eustom, a we włosach storczyk z gozdzikiem? a jak kwiat we włosach, to welon pasuje? bo sie nie moge zdecydować czy brać welon czy nie :(
mażył mi się kiedyś taki welon mgiełka bardzo długi i ciągnący się za mna..

Kasia

piekna suknia :)

i witamy na forum jupi jupi

justynaaaa2

Cytat: veronka w 24 Cze 2008, 14:25:50
a to nie głupio, że bukiet z róż i eustom, a we włosach storczyk z gozdzikiem? a jak kwiat we włosach, to welon pasuje? bo sie nie moge zdecydować czy brać welon czy nie :(
mażył mi się kiedyś taki welon mgiełka bardzo długi i ciągnący się za mna..

No bukiet też z goździków i storczyków. Eustomy mogą nie przetrwać do środy w ładnym stanie, a róże (szczególnie te jasne) lubią się czasami na końcach lekko przebarwiać, więc uroda takiej wiązanki po kilku dniach może być wątpliwa.
A do włosów raczej proponowałabym jeden kwiat (w tym wypadku storczyk), bo jak sobie napchasz we włosy dużo roślinności, to ja nie wiem czy efekt Cię zadowoli :)
Jeśli welon to z kwiatem uważaj, bo możesz przesadzić. Ewentualnie kwiat wepniesz sobie później, po zdjęciu welonu (podejrzewam, że taki dłuuuuugi welon to tylko na ślub, więc na weselu możesz mieć storczyk).

zwierzatko_mojej_mamy

justynaaaa2 ja mialam najbardziej jebucki kwiatek na strefie chyba + welon;) i tez myslalam, zeby go dopiac po zdjeciu welonu, ale przy czesaniu w dniu slubu juz mi bylo wszystko jedno i fryzjerka mi go wpiela od razu - I BARDZO DOBRZE, bo potrzebowala na niego 6 wsuwek i ladnie go tam wyprofilowala, a sama/swiadkowa jakby mi potem wpinala, to pewnie odlecialby od razu ;) chyba nie bylo najgorzej ;) inka tez miala pod welonem :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

No wiadomo, że wszystko zależy od tego jaki kwiat, welon oraz jak to się razem upnie. Ty miałaś dosyć duży kwiat, ale był on tak upięty i schowany, że wyglądał dobrze :), za to inka miała mniejszy, ale na widoku i też się dobrze komponował :), dużo też zależy od fryzury.
No trzeba po próbować, żeby ocenić czy nie za dużo tego wszystkiego na głowie.

elve

justynaaaa2 a mnie zawsze mówiono, że wiszące bukiety to wydłużają sylwetkę.
veronka eustoma to kalia? bo jak kalia to wcale nie taki rachityczny kwiatek co to wesela nie przetrzyma.... trzeba poczekac na ekspertki
śliczna sukienka, chciałabym ją zobaczyć bez photoshopa

Kasia

eustoma to NIE kalia

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

Cytat: elvelve w 24 Cze 2008, 15:20:18
justynaaaa2 a mnie zawsze mówiono, że wiszące bukiety to wydłużają sylwetkę.
veronka eustoma to kalia? bo jak kalia to wcale nie taki rachityczny kwiatek co to wesela nie przetrzyma.... trzeba poczekac na ekspertki
śliczna sukienka, chciałabym ją zobaczyć bez photoshopa

No z tego co ja się orientuję, to owszem wydłużają, ale odnosi się to do pulchnych panien młodych i raczej postawnych. Wtedy, żeby optycznie wyszczuplić pannę młodą należy coś z tej wiązanki zwiesić. W momencie gdy dziewczyna jest szczupła i raczej niska, taka wydłużona wiązanka zamiast ją wydłużyć to przygniecie ją do ziemi. Dla niskich i szczupłych osób poleca się właśnie coś bardziej w kształcie okrągłym i w niedużej wielkości, żeby nie przytłoczyć a tylko podkreślić samą pannę młodą.

Kasia

eustomy nie polecam bo nie jest to trwały kwiat
on w 5 minut potrafi zwiednąć

tachogti

czesc veronka  :)

Welon i kwiatek pasuja  stanowczo razem  :)
Mnie kwiaciarka powiedziala ze eustomy sa wytrzymale, wytrzymalsze niz frezje np  :) ja bardzo lubie eustomy i bede miala z nich bukiet. Poza tym kwiatek mozesz miec z materialu jak zwierzak, jak sie boisz ze Ci klapnie.
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Kasia

dodaa84 to ja chyba jakieś pechowe kupiłam do stroików

niby wyglądały ładnie ale dla mnie to jakieś dziwne były :(

spragnienie

mi się wydaje, że jeśli bukiet jest mieszany to niekoniecznie kwiat we włosach musi być taki jak w bukiecie, ważniejsze żeby pasował kolorystycznie
bukiet trzymamy praktycznie tylko w kościele i raczej nikt się z ławek nie przypatruje czy kwiaty te same :)
nie dajmy się zwariować

a poza tym to witamy na forum :)
ładna sukienka!

elve

matko.... a ja byłam przekonana, ze to to samo i dziwiłam się czemu te baby za kaliami szaleją. Ale głupia jestem!