Filadelfia (ciasto bez pieczenia)

Zaczęty przez bozena.dp, 23 Cze 2008, 14:14:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

aniak1211 to zrob moja propozcje od slodkiego drania - bez serka homo ;) za to z budyniem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

spragnienie

zwierzak to z gruszkami musi być pycha :)

zwierzatko_mojej_mamy

spragnienie ja bym tam wolala z brzoskiwia, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby czymkolwiek podmienic ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sputnik_sweetheart

ja chyba to zrobię w weekend :) budyń z gruszkami do mnie przemawia :)

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Cze 2008, 13:32:40
aniak1211 to zrob moja propozcje od slodkiego drania - bez serka homo ;) za to z budyniem ;)

hmmm
tez wyglada ciekawie,
poczekam na siostre i zrobie :D

A ile to jest 12g zelatyny???

zuzia

bozena.dp,
zrobiłam, z lekką kombinacją (miałam o 100 ml śmietanki za mało). mam nadzieję, że mi się uda :)

zosia2007

zuzia

spoko, wyjdzie, mi sie najpierw 2 razy smietana zważyła podczas ubijania więc za trzecim razem miałam też ok 400 ml śmietanki i wyszło pyszne :) foty wkleje wieczorem

zuzia

wyszło :)
pycha

a czemu ci się śmietana zważyła? 30? ja zawsze robię schłodzoną.

zosia2007

maya mi napisała, że główną przyczyną może być to, że ubijałam na najwyższych obrotach a druga to nie wiem bo włączyłam na 4 i też sie zważyła, trzeci raz jak ubijałam to robiłam to trzepaczką ręczną i się nie ubiła dokłanie więc wlałam taką mało sztywną ale i tak wyszło ok i pychotka

mayagaramond

Cytat: zosia2007 w 03 Lip 2008, 12:47:19
maya mi napisała, że główną przyczyną może być to, że ubijałam na najwyższych obrotach a druga to nie wiem bo włączyłam na 4 i też sie zważyła, trzeci raz jak ubijałam to robiłam to trzepaczką ręczną i się nie ubiła dokłanie więc wlałam taką mało sztywną ale i tak wyszło ok i pychotka

zosia, nie  :hammer: :hammer: ;) Trzeba ubijac na najwyzszych obrotach i krotko  :)

Mi sie ostatnio zwazyla, jak wlalam ja do waskiego naczynia i ubijalam tylko jednym mieszadlem...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zosia2007

Cytat: mayagaramond w 03 Lip 2008, 13:04:46
Cytat: zosia2007 w 03 Lip 2008, 12:47:19

zosia, nie  :hammer: :hammer: ;) Trzeba ubijac na najwyzszych obrotach i krotko  :)

Mi sie ostatnio zwazyla, jak wlalam ja do waskiego naczynia i ubijalam tylko jednym mieszadlem...

no to się właśnie tak ubijało i się zważyło. tylko, że ja nie mam takiego zwykłego miksera tylko taki robot (wszystko w jednym) i to może dlatego :(

mayagaramond

zosia - moim zdaniem cos bylo nie tak ze smietana. Nie martw sie i tak ciasto wyszlo pyszne :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zosia2007

Cytat: mayagaramond w 03 Lip 2008, 13:28:17
zosia - moim zdaniem cos bylo nie tak ze smietana. Nie martw sie i tak ciasto wyszlo pyszne :)
[/quote}

było pyszne - goście byli zachwyceni moim talentem kulinarnym, bo zaserwowałam im także sałatke gyros z przepisu Rianki :)

zosia2007

zgdonie z obietnicą wstawiam fotki sławnego ciasta :)

jo_miekka

zosia2007

twinnie77

zosia2007, super ci wyszło!!!  brawo
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosia2007

Cytat: twinnie77 w 03 Lip 2008, 22:13:21
zosia2007, super ci wyszło!!!  brawo

w końcu musiało, 2 śmietany zmarnowane i kupe nerwów :)

salsa

Zośka, dałaś po garach, ja bym za chiny ludowe ciasta nie upiekła

obiad z 6 dan - nie ma sprawy
a ciasto, niet!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

vobi

Cytat: zosia2007 w 03 Lip 2008, 21:33:24
zgdonie z obietnicą wstawiam fotki sławnego ciasta :)

mniam....  :)

zosia2007

Cytat: salsa w 04 Lip 2008, 00:06:48
Zośka, dałaś po garach, ja bym za chiny ludowe ciasta nie upiekła

obiad z 6 dan - nie ma sprawy
a ciasto, niet!

salsa, toż to przecież ciasto bez pieczenia i do tego drugie ciasto samodzielnie wykonane w moim życiu :)

sznapkowa

Zrobiłam i potwierdzam, że pyszne.
Mój mąż mówi, że znalazłam swoje powołanie i że powinnam robić tylko ciasta bez pieczenia - wszystko co się piecze w moim wykonaniu ma zakalec.

moniulinek

Ponieważ do mojego ślubu jeszcze rok z hakiem i dylematów stylizacyjnych póki co brak ;) postanowiłam poudzielać się w tematach kulinarnych. Na dobry początek przygotowań do ślubu zagościłam w kuchni i bozenie wielkie  :thx: za przepis - ciasto wyszło jak ta lala  :chef:

bozena.dp

dziewczyny cieszę się, że ciasto się udało i smakowało :)
nie macie pojęcia ile to dla mnie znaczy  :shy:

sputnik_sweetheart

bozena.dp co Ty kochana mówisz, fildelfia to już sztandarowy deser w mojej kuchni, robię z różnymi galaretkami i w ogóle, w pracy się zachwycają, w domu facet pozwala mi siedzieć na strefie (a on się zażera) a ja jak nie lubię słodkiego i nie lubię ciast to taka bardzo cytrynowa filadelfka ....mmmm :)