walc wiedeński

Zaczęty przez eva_luna, 22 Sie 2007, 21:05:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

dziewczyny pomóżcie- przeszukując wątki zauważyłam, ze wiekszosc z Was tanczy(la) walca angielskiego. Jaka muzyczke mozecie polecic do walca wiedenskiego? W przyszlym tygodniu mamy lekcje i mamy przyniesc utworek do ktorego bedziemy tanczyc. Szkoda tylko, ze pomyslu brak....  :cry:

wrobelek0403

Cytat: "eva_luna"dziewczyny pomóżcie- przeszukując wątki zauważyłam, ze wiekszosc z Was tanczy(la) walca angielskiego. Jaka muzyczke mozecie polecic do walca wiedenskiego? W przyszlym tygodniu mamy lekcje i mamy przyniesc utworek do ktorego bedziemy tanczyc. Szkoda tylko, ze pomyslu brak....  :cry:

proponuje wejsc na www.wrzuta.pl i wpisać w wyszukiwarke walc wiedenski, wyskakuje mnostwo piosenek :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

eva_luna

na wrzucie wysluchalam wszystkiego i jak narazie ewentualnie moze byc whitney huston "I have nothing". Moze macie cos innego? Czekam na propozycje :)

kamelia04.08.2007

muzyke dostalismy na płycie z naszej szkoły tanca.
Jesli chodzi o utwory do walca wiedeńskiego to w muzyce klasycznej jest sporo, chociażby J. Strauss. Z bardziej współczesnych podoba mi sie Take this waltz Leonarda Cohena.

Nas przekonano w szkole tanca, że na pierwszy taniec lepiej pasuje walc wiedenski, bo wawlc wiedeński lepiej pasuje by rozpocząc bale, czy jakies ważne wydarzenia. Poza tym przecietne wykonanie walca wiedenskiego wychodzi lepiej niz walca angielskiego.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

eva_luna

jak ogladam wystepy roznych osob, to mam wrazenie, ze wiedenski jest jednak troche latwiejszy niz angielski.

agad16

Bardzo ładny jest walc z Nocy i Dni.
My tańczymy właśnie do tego utworu ale piosenki w wykonaniu Haliny Kunickiej. Jest trochę wolniejsza i może nie zabijemy się na parkiecie ;)

calla

Cytat: "eva_luna"dziewczyny pomóżcie- przeszukując wątki zauważyłam, ze wiekszosc z Was tanczy(la) walca angielskiego. Jaka muzyczke mozecie polecic do walca wiedenskiego? W przyszlym tygodniu mamy lekcje i mamy przyniesc utworek do ktorego bedziemy tanczyc. Szkoda tylko, ze pomyslu brak....  :cry:

My tez bedziemy tanczyc walca wiedenskiego (tak zdecydowal moj ukochany). Narazie konkretnego utworu jeszcze nie mamy, ale sklaniamy sie do ktoregos utworu Strauss'a.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

eva_luna

Agad, a masz moze ten utworek?Podeslalabys mi na maila?Bo znam ten utworek i bardzo go lubie, ale znam tylko wersje oryginalna i tak jak mowisz, mogloby byc ciezko tanczyc do tego  ;-)

kamelia04.08.2007

eva_luna,

kroki są proste jak drut, nie ma tylu figur co w walcu angielskim, właściwie to figur nie ma, problem polega na tym, że walc wiedeński tańczy się szybko, szybciej niz angielski i na tym polega wredność wiedeńskiego.
Jestem zadowolona, że się zdecydowalismy na walc wiedeński.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

agad16

Cytat: "eva_luna"Agad, a masz moze ten utworek?Podeslalabys mi na maila?Bo znam ten utworek i bardzo go lubie, ale znam tylko wersje oryginalna i tak jak mowisz, mogloby byc ciezko tanczyc do tego  ;-)

Wysłałam