najszczesliwszy dzien zwierzaka ? - yes yes yes :D + plener po 4rech miesiacach

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 02 Cze 2008, 21:39:10

sputnik_sweetheart

zwierzu! rewelacja :) pięęęękne :) :) :)
a latający zwierz to w ogóle obłęd! :)

emcia

martullek

zwierzatko_mojej_mamy pozazdrościłam Ci tej sesji i też będę miała plener u Marcina  :dance: a co  ;)

rubin04

..no brak słow! Cudne zdjecia!
..i tak jak Mika - zaczynam zbierać fundusze na sesję ciązową albo jakąs taką ;)

Zwierzu - mając takie zdjecia to nic tylko unosic się metr nad ziemią już na stałe ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Majeczka

url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

wrobelek0403

maraxela kazde ujecie, pomysł gdzies tam kiedys się powtarzają, ale panstwo młodzi zwykle sprawiają ze te zdjecia i tak sa niepowtazralne :)

ja swoje zdjecia "z jeziora" widzialam wczesniej na stronie mojego fotografa i absolutnie mi to nie przeszkadzalo :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

5czwartych

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 30 Wrz 2008, 16:11:03
no na wiecej to czekam juz na calosc od marcina

ano jest jeszcze trochę zdjęć Zwierzakowych - już za chwileczkę już za momencik, bo zbiegły mi się w czasie trzy problemy:
- stricte pojemnościowy (zapchaliśmy się zdjęciami)
- stronowy (zmieniamy stronę i system wglądówek dla klientów - jestem na etapie przerzucania zdjęć z jednego miejsca w drugie)
- prawny - pewnie większość z Was zna aferę z forum gazety. problem jest już prawny, bo zamierzam chyba tą Panią zaskarżyć o rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji (m.in. dotyczących rzekomego straszenia nieoddaniem zdjęć czy szegółów dot. umowy). przyjmuję, że może się komuś coś niepodobać, może wyrazić swoje uwagi, ba może nawet nie zapłacić za usługę a rządać wydania zdjęć, ale jeżeli ktoś otrzymuje więcej niż się umówił jako rekompensatę, nie zgłasza uwag poza hasłem (tata mój mówił że brakuje zdjęć rodziny przy stołach na weselu). prosiłem parokrotnie o uwagi mailowo przed rozliczeniem usługi, dostałem je publicznie w formie pretensji miesiąc po oddaniu zdjęć.

no to tak trochę nieZwierzakowo i nieplenerowo, ale za chwilę wrócimy do fot Zwierzakowych. chciałem Tomka pochwalić za plener. Tomka Zwierzakowego.

PS. przepotworny kontrast w relacjach międzyludzkich - jest tutaj kilka dziewczyn, którym robiłem zdjęcia - na plenerach, ślubach etc. ale autentycznie takich ludzi jak tamci z Krakowa jeszcze nie poznałem. co gorsza nie rozumiem kompletnie z czego to wynika, że ktoś pisze że zdjęcia są piękne, po czym... jest taka akcja. a to się wyżaliłem :)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

5czwartych

o - właśnie. bo za karę Ci wstawię Mandarynę (wersja koncertowa) :P

zuzia

5czwartych
a o co tak naprawdę chodziło/chodzi?
zwierzak - sorry za OT :)

5czwartych

Cytat: zuzia w 08 Paź 2008, 12:54:42
5czwartych

Zuzia, nie wiem o co chodzi i to mnie najbardziej stresuje. ale może prawnik wyjaśni temat.

zuzia

Cytat: 5czwartych w 08 Paź 2008, 14:04:18
Cytat: zuzia w 08 Paź 2008, 12:54:42
5czwartych

Zuzia, nie wiem o co chodzi i to mnie najbardziej stresuje. ale może prawnik wyjaśni temat.

zamierzacie skierować sprawę do prawnika?
a moze to typ osób, którym "nigdy nie dogodzisz"? może chcieli mniej zapłacić?
ja po przejściach ze swoim fotografem jestem dość wyczulona, ale tam to nie było w zasadzie o czym gadać, chociaż on twierdzi, że jest w porządku. ale za to dumna z siebie jestem - odradziłam go kolejnej osobie :D

5czwartych

Zuzia, ja nie mam pretensji że mnie nie poleca. może być niezadowolona - chociaż chyba adekwatnie do sytuacji - jesteś niezadowolona - rozmawiasz z drugą stroną, a oni tylko chcieli odebrać zdjęcia. niezadowolona z pleneru? plener można powtórzyć. kurcze - jak mam rozpatrzyć reklamację jakiej nie było? nie było rozmowy - jesteśmy niezadowoleni, chcemy taniej. jak się widzieliśmy na plenerze to piali z zachwytu i mówili że tak fajnie wyszły zdjęcia, że siostra Pana Młodego już ma w nas fotografów na swój ślub . zwrot o 180 stopni nastąpił w momencie jak wspomniałem o niecałych 70 zł za bilety PKP. zakładaliśmy 200 zł na przejazd w tą i z powrotem - przed jechaniem do Krakowa na plener sprawdzam i jest zonk - prawie 70 zł różnicy. zaproponowałem w związku z tym plener w Warszawie, zrobilibyśmy go dłużej etc. nie - bo daleko. Ty przyjedź do nas. potem okazało się że to mój problem że bilety podrożały (tylko wcześniej ich zamówić nie mogłem bo data pleneru nie była znana). głupia dyskusja o pieniądzach z ludźmi dla których jest to ważniejsze niż relacje z innymi. wiesz - dziwna para. teraz rozumiem w czym ta dziwność się objawia.

5fourths.com zakładka people.. ala tomek. wg mnie zdjęcia dobre, za dwa nazbierałem sporo punktów w konkursie FFS.

Pani otrzymała informację, że w przypadku gdy nadal będzie rozpowszechniać nieprawdziwe informacje nt. naszej umowy, współpracy etc. to skieruję sprawę do sądu z tytułu działania celowego na niekorzyść firmy. i będzie miała de facto wtedy dwie sprawy - jedną ode mnie z tytułu zniesławienia i drugą z tytułu używania w zniesławieniu nazwy firmy mojej żony. wszystko rozumiem, ale opowiadania kłamstw już nie. a tej Pani się wydaje, że można dowolne bzdury i kłamstwa pisać bez konsekwencji. pierwszy raz mam taką sytuację z jakimkolwiek klientem. mieli dostać 200 zdjęć dostali w sumie ponad 500 "bo wszystkie były dla nich ważne, nawet te mniej udane". dla mnie to wygląda tak: wziąść co można na maksa, a potem sobie popisać, bo się życie nie układa do końca tak jak by się chciało. ewidentnie odreagowanie jakichś stresów. czasem niewiemy - może kryje się za tym coś poważnego - niepłodność, nieszczęśliwe małżeństwo, problemy w pracy, w domu, na uczelni. nie chcę nikogo oceniać - po prostu nie rozumiem.

zuzia

5czwartych
przyznam, że w takim razie zupełnie nie rozumiem.
ja bym najpierw próbowała z wami rozmawiać. bo akurat plener to inna historia niż ślub i można zrobić później, dorobić, poprawić etc.
ja zawsze próbuję rozmawiać z drugą stroną - czasami się nie da (to ogólne stwierdzenie).
tak czy inaczej - w razie czego szła bym do sądu. ona nawet tych "tragicznych" zdjęć nie chce pokazać. to też o czymś świadczy.

5czwartych

Cytat: zuzia w 08 Paź 2008, 14:51:09
5czwartych
przyznam, że w takim razie zupełnie nie rozumiem.
ja bym najpierw próbowała z wami rozmawiać. bo akurat plener to inna historia niż ślub i można zrobić później, dorobić, poprawić etc.
ja zawsze próbuję rozmawiać z drugą stroną - czasami się nie da (to ogólne stwierdzenie).
tak czy inaczej - w razie czego szła bym do sądu. ona nawet tych "tragicznych" zdjęć nie chce pokazać. to też o czymś świadczy.

ona napisała w pierwszym poście o co jej chodzi. reszta to nakręcanie się. do zdjęć nie miała uwag. z plenerem myślę ma świadomość, że chcieli porządzić fotografem i nie wyszło to korzystnie. bez sensu straciliśmy godzinę w korkach zamiast fotografować. mieli 3h na plener - tak się z nimi umówiłem, mieli świadomość czasu.

5czwartych

latające są boskie - i co najważniejsze - bez tricków w photoshopie. i Tomek i Zwierzak latali :)

zwierzatko_mojej_mamy

hej ho -

slideshow jest zrobiony u Marcina na stronie:

http://5fourths.com/

w menu "people and things they are" - i na koncu ania i tomek - mozna zobaczyc ;)

www.annawilk.pl

zosia2007

zwierzatko_mojej_mamy i co mam ci napisac ???  piekne te twoje zdjecia :)

zwierzatko_mojej_mamy

zosia2007 a nic nie musisz ;) wszyscy juz raczej widzieli, ale wkleilam raz jeszcze, bo tamte linki nie dzialaja juz, a ten bedzie dzialal raczej ;) dla potomnosci :D

www.annawilk.pl

zosia2007

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 21 Lis 2008, 13:55:25
zosia2007 a nic nie musisz ;) wszyscy juz raczej widzieli, ale wkleilam raz jeszcze, bo tamte linki nie dzialaja juz, a ten bedzie dzialal raczej ;) dla potomnosci :D

widzieli, nie widzieli co za roznice - one takie ladne ze moge je ogladac czesciej :)

elizapj

zwierzatko_mojej_mamy

elizapj niach niach :D szczegolnie z ta grzywa alfa podczas przysiegi :D ale niestety sie nie widzialam - dobrze, ze marcin szeptem krzyknal do mego meza w srodku mszy - "T. - grzywka!! GRZYWKA!!! " :D ale 2 zdjecia sa z iscie alfowa ;D

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl