Z pewną taką nieśmiałością... martos82 prosi o rady

Zaczęty przez martos82, 29 Maj 2008, 22:07:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

martos82

Dziewczyny strasznie sie tremuje przed pokazaniem sukni, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.

Suknie juz kupilam ( model Angie z Annaisbridal ), teraz potrzebuje pomocy w wyborze dodatkow ( welon, kwiaty, kolczyki itp czyli prawie wszystko).

Troche o sobie: 168cm, rozmiar 40+, wlosy ciemny braz, dlugie ( sporo za lopatki ).
Moja suknia koloru ecru

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Bolerko, ktore jest na zdjeciu dostane gratis, wiec na inne sie nie zdecyduje. Co o nim mysliscie? Jest strasznie straszne?

Welon planuje dluzszy niz na zdjeciu - najlepiej mgielke ok. 2.50m zeby sie jeszcze ciagnela po ziemii. Moze byc?

Buty juz prawie kupilam: Arte di Roma model 411C

Teraz glownie zastanawiam sie nad bizuteria. W gre wchodza raczej dluzsze kolczyki + bransoletka. Chyba nic nie chce miec na szyji. Mam trzy glowne typy:

1) bizuteria srebrna z cyrkoniami np. kolczyki jakie miala Zuzia

lub takie z Apartu

2) bizuteria z krysztalkow, np.

3) lub z perelek

Fotki 2 i 3 pochadza z allegro od sprzedawcy artbrus

http://www.allegro.pl/sho...php?uid=9137315

Chetnie przyjme jakies rady od Was.

malybob

Ładnie wyglądasz w tej sukni. :)Bolerko mniej mi się podoba, może zamiast niego jakiś szal?
A z biżuterii najbadziej podobają mi się dwie pierwsze propozycje.
PS. Chyba nie muszę dodawać ,że buty super,bo sama zamówiłam prawie takie same tylko na nizszym obcasie ;)

tachogti

martos82 suknia ladna , pomysl z dlugim welonem super i pierwszy zestaw bizuterii stanowczo na tak bo wyglada bardzo szlachetnie :) Buty tez fajowe :) natomiast polerko jest.. "takie se", niby nie straszne ale cudo to tez nie jest. Wydaje mi sie ze cos z cienkiego szyfonu byloby bardziej na miejscu :) co planujesz na glowie? bo od tego tez wiele zalezy  ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

elve

Bardzo ładna sukienka i Tobie w niej ładnie. Kiedy bierzesz ślub, może bolerko nie będzie potrzebne? Co do biżuterii to zestaw pierwszy i nie ma co dalej kombinować.
Co do welonów to nie znam się, nie miałam, byle nie z lamówką i raczej bez ozdób.

martos82

Zobacze czy uda mi sie dostac te pierwsze kolczyki. Jak nie to moze te drugie z Apartu.

Co ja planuje na glowie - hmmm sama nie wiem :D

Myslalam o fruzyrez w stylu julki sierpniowej ( czyli fale ), ale nie wiem czy do tej sukienki pasuje.

Potem o luzniejszym upieciu z delikatnymi loczkami

a potem o gladkim, nisko upietym koku

Na pewno nie chce koka z lokow.

Wlosy musze miec troche uniesione, a nie przylizane, zebym jak lysa nie wygladala.
Bolerko tez wolalabym z jakiegos przezroczystego materialu, ale jak pisalam jest gratis a w budzecie brak miejsca na nowe bolerko. Podczas przymiarki zobacze jak wygladam w i bez bolerka i wtedy zdecyduje. Slub we wrzesniu.

Welon na 100% bez lamowki, moze ewentualnie z krysztalkami, ale nie wiem.

tachogti

martos82 cos w ten desen myslalam tylko bez zdobien :

http://www.allegro.pl/item372879305_bolerko_rozm_38_40_ecru.html

bo takie:
http://www.allegro.pl/item367397892_szal_szyfon_szale_szyfonowe_do_sukienek_bolerka.html
za bardzo zasloni ladny przod sukni  :)

takie luzne upiecie pasuje srednio - jest chyba za malo eleganckie to tej sukni  ;) a wiesz kolczyki, zwisajace wlosy itd to latwo przedobrzyc  :o
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

zuzia

martos,
jeżeli nie znajdziesz u siebie tych kolczyków a będziesz zdecydowana na 100% to daj znać :) ja z apartem już sporo kombinacji przeszlam.
te drugie mogą być dla Ciebie zbyt "cygańskie".
Sztucznej nie polecam. To nie ta okazja, ale co kto lubi.

Co do wlosów - widzialabym cie bardziej w 2 opcji.

welon - bez lamówki, zdecydowanie, i najlepiej dlugi. Ja mialam wrażenie, że taki 2 warstwowy stwarza wrażenie jakbym byla bezą, ale to musisz przymierzyć.

callja

Będziesz piękną Panną Młodą  :flowers:

Tak jak dziewczyny, też jestem antybolerkowa - jakoś "trywializuje" ono tę piękną suknię... Ale uwaga - ALBO szal, ALBO welon, inaczej zrobi się za dużo szczęści ana raz. Długa mgiełka bez żadnych ozdóbek będzi echyba najlepsza, doda lekkości sylwetce, a nei będzie odwracała uwagi od Ciebie - to y masz być gwiazdą , a nie welon  ;) Co do biżu - jestem za pierwszym kompletem, i (jako kolejna) popieram pomysł odsłonięcia szyi.

A nie myślałaś może o długich rękawiczkach, takich z palcami oczywiście - w stylu Rity Hayworth?? Jakoś ładnie mi pasują do takiej klasycznej, dostojnej sukni... Zgoda, jedną trzeba zdjąć przed przysięgą i nałożeniem obrączek, ale nadają szyku a jednocześnie troszkę Cię "osłonią". Oczywiście bransoletkę zakładasz wtedy NA rękawiczkę - na lewą rękę.
Aż się rozmarzyłam...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mika

Cytat: zuzia w 29 Maj 2008, 23:46:27
martos,
jeżeli nie znajdziesz u siebie tych kolczyków a będziesz zdecydowana na 100% to daj znać :) ja z apartem już sporo kombinacji przeszlam.
te drugie mogą być dla Ciebie zbyt "cygańskie".
Sztucznej nie polecam. To nie ta okazja, ale co kto lubi.

Co do wlosów - widzialabym cie bardziej w 2 opcji.

welon - bez lamówki, zdecydowanie, i najlepiej dlugi. Ja mialam wrażenie, że taki 2 warstwowy stwarza wrażenie jakbym byla bezą, ale to musisz przymierzyć.

nic dodać nic ując zgadzam się w 100%, ta biżu którą miała zuziak jest piękna :D nie ma co dalej wymyślać, będziesz piękną Młodą, sukienka jest śliczna

golinda

Cytat: callja w 30 Maj 2008, 00:11:38

A nie myślałaś może o długich rękawiczkach, takich z palcami oczywiście - w stylu Rity Hayworth??

tylko nie to! do takich rękawiczek, niech się mi tu nikt nie obraża, trzeba mieć  bardzo bardzo szczupłe ręce

zuzia

tak sobie patrzyłam na twoją fotkę - krótki welon to raczej nie.
długi - owszem, ale krótki - nie bardzo.

i rękawiczek też bym nie szukała.
przy takiej figurze (nie gniewaj się - ja mam gorszą :) ) to rękawiczki niepotrzebnie poszerzą cie w biodrach i talii bo jak opuścisz łapki to zleją się z suknią.

a kolczyki - koniecznie dłuższe, wiszące. Ładnie wysmuklają szyję.

Izaura

Cytat: zuzia w 30 Maj 2008, 10:57:06
tak sobie patrzyłam na twoją fotkę - krótki welon to raczej nie.
długi - owszem, ale krótki - nie bardzo.

i rękawiczek też bym nie szukała.
przy takiej figurze (nie gniewaj się - ja mam gorszą :) ) to rękawiczki niepotrzebnie poszerzą cie w biodrach i talii bo jak opuścisz łapki to zleją się z suknią.

a kolczyki - koniecznie dłuższe, wiszące. Ładnie wysmuklają szyję.
dobrze mówi, dać jej piwa he he

wrobelek0403

martos, piekna suknia i Ty również.

Bolerko bym wyrzuciła, skraca optycznie dekolt.

welon długi lub szal jak najbardziej.

piewsza bizuteria zdecydowanie - jest delikatna i pasuje do dekoracji sukni

bukiet bym wzieła lekko zwisający w kształcie łzy - z kolorem możesz zaszalec, bo suknia i bizu jasne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

martos,
a jak ubrana będzie świadkowa? wiesz już coś? bo to może być pomocne przy wyborze bukietu.

magdarynka

Cytat: zuzia w 30 Maj 2008, 11:37:50
martos,
a jak ubrana będzie świadkowa? wiesz już coś? bo to może być pomocne przy wyborze bukietu.
Niekoniecznie, moja swiadkowa ubierala sie pod bukiet  :P lol

anulla

Ja bym też bolerko wywaliła. Może masz fotkę bez bolerka? Biżuteria zdecydowanie pierwsza! Tak na marginesie mogę zapytać o cenę butów firmy arte di roma?

zuzia

Cytat: magdarynka15 w 30 Maj 2008, 12:55:33
Cytat: zuzia w 30 Maj 2008, 11:37:50
martos,
Niekoniecznie, moja swiadkowa ubierala sie pod bukiet  :P lol

bo to wszystko zależy. U mnie było odwrotnie. a czasami, jak np. świadkowa na różowo to czerwony bukiet może tak sobie wyglądać, ale to moje zdanie.

magdarynka

zuzia zartowalam. Faktycznie moja swiadkowa kupila fioletowa sukienke ale tylko dlatego ze jej sie spodobala.

zuzia

Cytat: magdarynka15 w 30 Maj 2008, 13:34:02
zuzia zartowalam. Faktycznie moja swiadkowa kupila fioletowa sukienke ale tylko dlatego ze jej sie spodobala.
różne rzeczy się zdarzają.

magdarynka

Cytat: zuzia w 30 Maj 2008, 13:35:02
Cytat: magdarynka15 w 30 Maj 2008, 13:34:02
różne rzeczy się zdarzają.
Sugerujesz ze chciala sie podlizac  ;) lol lol lol

katgoli

ewdomaga

martos ile kosztują te cudne kolczyki nr 2? bardzo mi się podobają. sprawdzałam na allegro, niestety nie ma w tej chwili żadnego przedmiotu wystawionego przez tego użytkownika, a na jego stronie int. tych kolczyków nie ma.

martos82

Nie mam jeszcze pojecia jak bedzie ubrana swiadkowa, pewnie kupi sukienke dopiero przed weselem, wiec tym sie sugerowac nie moge. Nasza sala moze byc udekorowana na zloto,  niebiesko, rozowo i nie pamietam jak ( ale chyba czerwono ), wiec moze cos w kierunku jednego z tych kolorow.
Rekawiczki macie racje - odpadaja.
Zdjecia bez bolerka niestety nie mam, zrobie w lipcu i wtedy sie zobaczy :]

Bukiet bym chciala moze cos w ecru, albo taki roznokolorowy, ale tu tez czekam z decyzja, az narzeczony kupi krawat.

Buty Arte di Roma kosztuja 290zl, a te kolczyki krysztalowe 29 zl

nika

Suknia ładna (sama się nad nią zastanawiałam :)) i Ty ładnie w niej wyglądasz ::)
Jeśli chodzi o biżu to była bym za tą pierwszą jupi. Welon dłuższy. Rękawiczki raczej nie do tej sukni.
A nie zastanawiałaś się nad diademem??Na fotkach fajnie wygląda w nim modelka. Tylko ja bym wybrała ciut mniejszy i delikatniejszy.
Gdzie we Wrocławiu można przymierzyć buty Arte di Roma??
url=http://www.slub-wesele.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

martos82

Diadem, hmmm  nie wiem sama czy za bardzo ksiezniczkowato nie bedzie. Wolalabym raczej kwiat + welon :]

Zastanawiam sie tylko czy te pierwsze kolczyki pasuja, bo sa srebrne a na sukni nie ma elementow srebrnych, ale skoro piszecie, ze pasuja to wierze.

Buty Arte di Roma sa:
- we Flissmannie na Pilsudzkiego
- W Adeline na Wita Stwosza
- w Adelinie na Szewskiej
- chyba gdzies na Sokolniczej, ale glowy nie dam.

Cena wszedzie taka sama. Niestety nie ma kazdego modelu :(