O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

aja

Cytat: gioseppe w 18 Wrz 2008, 18:24:48
a apropos nudnosci to ostatnio czytalam, ze dowiedziono naukowo, ze jesli sie je ma w ciazy to bedzie dziewczyna bo gromadzi sie za duzo hormonow zenskich

no to wszystkie znaki naświecie wskazują że będę miała chłopaka zasrańca-obsikanca!  ;D
qurka no a dziwucha mi się marzyła

doris8008

Cytat: aja w 18 Wrz 2008, 18:47:31
Cytat: gioseppe w 18 Wrz 2008, 18:24:48
a apropos nudnosci to ostatnio czytalam, ze dowiedziono naukowo, ze jesli sie je ma w ciazy to bedzie dziewczyna bo gromadzi sie za duzo hormonow zenskich

no to wszystkie znaki naświecie wskazują że będę miała chłopaka zasrańca-obsikanca!  ;D

skoro tak to ja dwóch :p

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

doris8008

aja

to ja składam reklamację -   tylko gdzie z nią się udać!
:lollol:
no zobaczymy ale coś mi się wydaję że coś mnie czasem kuje!

martullek

Cytat: goga w 18 Wrz 2008, 18:46:45
ale za to zgagi miałam pioruńskie - Młody łysy, a po pół roku mu się takie loki rzuciły że ma do dziś   to kolejny przesąd :hihi: zgaga - łyse. długo łyse - potem lokowate :):)

ja byłam łysa przez rok, aż się ze mnie podobno śmieli (zwłaszcza dziadek), a potem też miałam loki :)

abkasia

a ja mialam duze mdlosci, i wymioty oczywiscie tez... pepek juz mi sie poszerzyl taki jakby rozciagniety i plytki jest...a i ja mam jeszcze wlosy na brzuchu, ktorych wczesniej nie mialam.. ;D ;D ;D
i jak myslicie bedzie chlop, czy kobitka? :confused: :confused:

marax

Cytat: abkasia w 18 Wrz 2008, 19:55:10
a ja mialam duze mdlosci, i wymioty oczywiscie tez... pepek juz mi sie poszerzyl taki jakby rozciagniety i plytki jest...a i ja mam jeszcze wlosy na brzuchu, ktorych wczesniej nie mialam.. ;D ;D ;D
i jak myslicie bedzie chlop, czy kobitka? :confused: :confused:

ja wygladam jak gryzli na brzuchu ale z moim pepkiem jest wszystko ok

gatka2804

mi też w ciąży się włosy rzuciły na brzuchu jak nigdy. Niestety mam je do tej pory. Mam nadzieję, że się wytrą a jak nie? To taki owłosiony brzuchol zostanie...

nionczka

Pepek wedlug moich ksiazek wychodzi okolo 6 m-ca. Niektorym nigdy. Ja mialam sliczny, malenki pepek. Bardzo szybko mi sie rozszerzyl i splaszczyl, ale nie wyszedl na wierzch. I mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Ja mysle, ze wiele zalezy od samej formy pepka i brzucha, ile rosnie i jak sie rozciaga.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

Cytat: nionczka w 19 Wrz 2008, 09:02:04
Ja mysle, ze wiele zalezy od samej formy pepka i brzucha

mam podobne zdanie - bo przecież niektórzy z nas mają tak dziwnie (w naszym pojęciu bo inaczej niż nasz osobisty pepek) zawiązany że od urodzenia raczej mają lekko wystający a jak dojdzie do tego ciąża to juz wogóle im wychodzi -
ja mogłam pół pala schować w pepku a teraz niemalze zrównał sie z powierzchnia brzucha

doris8008

Cytat: aja w 19 Wrz 2008, 09:31:14
Cytat: nionczka w 19 Wrz 2008, 09:02:04
Ja mysle, ze wiele zalezy od samej formy pepka i brzucha

mam podobne zdanie - bo przecież niektórzy z nas mają tak dziwnie (w naszym pojęciu bo inaczej niż nasz osobisty pepek) zawiązany że od urodzenia raczej mają lekko wystający a jak dojdzie do tego ciąża to juz wogóle im wychodzi -
ja mogłam pół pala schować w pepku a teraz niemalze zrównał sie z powierzchnia brzucha

No oczywiście że tak - moje pytanie dotyczyło "wierzeń ludowych" a nie naukowych doświadczeń  ;)

jusia

u mnie ma być Franio, a:
1) mdłości nie miałam ani razu, wymiotów też nie,
2) pępek mi nie wyszedł, po prostu wypłycił się na maxa. i teraz moj brzuch to piłka bez zadnych i dziurek i wybrzuszeń :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

martullek

ja jak będę w ciązy, to pewnie będę miała pępek na wierzchu, bo nawet normalnie mam taką kuleczkę małą w środku :(

aja

a jak wygląda czkawka malucha w brzuchu! bo się zastanawiam czy to to! czy coś innego - jeśli to czkawka to nie należy do najprzyjemnijszych dla mnie ruchów czy jak to tam określić!   :foch:

abkasia

Cytat: jusia79 w 19 Wrz 2008, 10:57:35
u mnie ma być Franio, a:
1) mdłości nie miałam ani razu, wymiotów też nie,
2) pępek mi nie wyszedł, po prostu wypłycił się na maxa. i teraz moj brzuch to piłka bez zadnych i dziurek i wybrzuszeń :)

no to m oze u nas bedzie dziewczynka?? bo mnie mdlosci zabijaly... jeszczez do tej pory zdarza mi sie zygnac:) :rofl1:

marax

a ja mam olbrzymi stan zapalny w jamie ustnej cala jama w aftach dziasla jakies przekrwione nadwrazliwe -jesc nie moge kupilam dentosept i jakos tak sobie pomaga ......................................... pic moge tlyko wode bo tak mnie boli ze szok

nionczka

Ja nie mialam prawie mdlosci. Lekkie tylko jakby ssanie w zoladku na samym poczatku. I nie wymiotowalam ani w ciazy ani nigdy w zyciu :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

abkasia moze ty znasz cos skutecznego bo mnie cala jama ustna pani zywym ogniem nic przelknac nie moge

goga

Cytat: aja w 19 Wrz 2008, 11:20:40
a jak wygląda czkawka malucha w brzuchu! bo się zastanawiam czy to to! czy coś innego - jeśli to czkawka to nie należy do najprzyjemnijszych dla mnie ruchów czy jak to tam określić!   :foch:

ja miewałam często - takie wrażenie, jakby mnie coś od środka lekko pukało ;) w sumie nawet przyjemne  :hihi:
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

aja

Cytat: goga w 19 Wrz 2008, 16:13:52
- takie wrażenie, jakby mnie coś od środka lekko pukało ;) w sumie nawet przyjemne  :hihi:
[/quote]

dokładnie - jakby pukało w jednym miescu

brawurka

marax aphtin sobie kup, ok 2 zł chyba kosztuje, jak maja miała to kupiłam:) co do pepka to był wystajacy lub płaski w zaleznosci jak maja sie ułozyła, co godzine potrafil byc inny.
maja od 1,5 miesiaca jest karmiona sztucznie, wiecie ile miesiecznie mnie to kosztuje?
- pije ok 3 butelek na dobe
- mleko Nan ok 13 zł
MIESIĘCZNY KOSZT ok 450 zł
noworodek pije 2 razy tyle :o

dragonfly

kurcze, wlasnie to powiedzialam m, on stwierdzil, ze na sile bym sie chyba "doila" ;) jakbym miala wydawac £200 co miesiac na jakies mleko zamiast na np buty albo cos w tym stylu ;)

brawurka

ok pomylka, mąż mnie poprawił ok 250 zl , wybacz dragon, ale to i tak wychodzi ok 500 zł dla noworodka

dragonfly

Cytat: brawurka132 w 19 Wrz 2008, 20:34:03
ok pomylka, mąż mnie poprawił ok 250 zl , wybacz dragon, ale to i tak wychodzi ok 500 zł dla noworodka
to i tak duzo ;) mlode albo bedzie zarlo albo piers (tzn mleko), albo parowki.... ;)