O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dragonfly

hmmmm, ale wydaje mi sie, ze to dosyc luznawe jest.... nie jestem na 100% pewna, bo nie widzialam na zywo.... kurcze, tez chcialm miec Frania (a raczej Franka ;) ), ale jednak wyszlo ze albo Adam albo Judith (ja tam Jutka bede wolac :) )

nionczka

dragonfly_80
Sa dwa rozmiary. Dla maluchów do 6 m-ca i dla starszych. jesli wydaje Ci sie luznawe mozesz tez kupic z tych waskich na dole, tzn prostych nie rozszerzanych. Ja taki wlasnie dostalam na pierwrsze m-ce. A na kolejne kupie wlasnie  z tych szerszych.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

nionczka, wiem, wiem.... to jest w 2 rozmiarach, tak jak napisalas;  nie wiem tylko, czy ten moj potomek bedzie chcial byc sciskany czy nie ;)

gioseppe

Cytat: nionczka w 11 Wrz 2008, 11:53:11
No i gondola ma jeszcze przykrycie, ktore tez chroni przed wiatrem i chlodem. A do spacerówki tez spiworek, ale taki specjalny.
no wlasnie, jeszcze przykrycie. No nic, zobaczymy jaka bedzie zima tego roku :)
do spacerowki na razie nie kupuje tego spiworka. oryginalne sa dosc drogie a spacerowke bedziemy uzywac dopiero latem wiec mamy czas :)

Cytat: jusia79 w 11 Wrz 2008, 12:04:07
gios widziałam np. w H&M takie śpiworko/kombinezony, w zależności jak zepniesz suwaki w kroku, masz albo to albo to, bardzo praktyczne rozwiązanie i nawet zastanawiam się nad zakupem
Cytat: dragonfly_80 w 11 Wrz 2008, 14:23:10
ja juz czekam na zimowe przeceny w BabyGap :) a oprocz tego jeszcze to jest super:
mamy taki otulaczek :)
ale on jest rzeczywiscie duzy, chociaz do wozka moze sie nadaje :)

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

brawurka

miałam jeszcze kilka kompletów rożkow ( chyba 5), wygodnie mi było maje w tym nosić, karmić itd, czułam sie bezpiecznie:) ale tak samo mozna dziecko w kocyk zawinac. ale wtedy kilka kocyków. zdarzało sie ze 3 rozki dziennie szly

dragonfly

o, brawurka, Ty chyba mowilas, ze stosowalas rady (pamietam jak dzis, ze mowilas, ze tak wlasnie nauczylas Majke jest lyzeczka)  Pawla Zawitkowskiego. Obejrzalam wczoraj dvd.... kurde to przekrecanie dziecka mnie troche przeraza, stosowalas to?

brawurka

nie wiem o co chodzi, niemialam dvd tylko ogladalm na tvn

dragonfly

Cytat: brawurka132 w 11 Wrz 2008, 20:39:55
nie wiem o co chodzi, niemialam dvd tylko ogladalm na tvn
a, myslalam, ze czytalas jego ksiazke ("co nieco o rozwoju dziecka") i przyomnialo mi sie o Tobie i tym karmieniu lyzeczka... no to bylas Ty, kurde, ja juz sama sobie nie ufam jezeli chodzi o moja pamiec ostatnio.... i w tej ksiazce takie instruktazowe dvd do obslugi dziecka bylo, i myslalam, ze ty je ogladalas...

brawurka

on w dd tvn w przychodzil i pokazywal rózne rzeczy, gadał, tłumaczył. to ja pisalam ze nauczylam sie karmic maje:) bo zwykle widzialm ze wklada sie ta lyzeczke i tak wygina zeby dziecko wszystko z łyzeczki zgarnelo, a to nie o to chodzi, to dziecko ma sie uczyc zgarniac. a to obracanie to jakos na ręku tak? dobrze kojarze?
na poczatku prosiłam mame zeby maje np na brzuchu połozyłą bo sie strasznie bałam, potem juz układałam

dragonfly

no, wlasnie, o to mi chodzilo z lyzeczka.... juz myslalam, ze urojenia mam.... ;)

dragonfly

no a wczoraj ogladalam jego dvd, i on tak przekrecal dziecko, ze nie podnosil tylko jakos za pupe i mlode samo sie przekladalo na drugo strone.... wiec myslalam, ze ty tez to dvd ogladalas i wyprobowalas inne jego metody oprocz lyzeczki....

brawurka

z jego sposobow to jeszcze jak ubieram maje to staram sie ja turlać po kolanach, przekrecac, zabawiac, ale i tak czasem ryczy. a i jeszcze widzialm filmik jak sie uklada dziecko w chuscie bebelulu i tak ukladalam mame

dragonfly

Cytat: brawurka132 w 11 Wrz 2008, 21:26:18
a i jeszcze widzialm filmik jak sie uklada dziecko w chuscie bebelulu i tak ukladalam mame
?????
:surprise: :surprise: :surprise: :surprise:
;)

brawurka

:point_lol: :point_lol: :point_lol:
oczywiście mama do chusty by sie nie zmieściła :rofl1: chodzi o Maje

niewiemjaka

bosko mam wynik 15013 miu/ml  - nie mam lekarza bo na urlopie , pizdy z laboratorium nic nie powiedza, czy to oznacza ze jestem w ciazy? na ich skali pisze ze powyzej 200 to jest pow. 10 tyg. a ja mialam miesiaczke miesiac temu.. wiec co najwyzej 4 tygsy ?
masacra help

marax

Cytat: niewiemjaka w 12 Wrz 2008, 14:42:33
bosko mam wynik 15013 miu/ml  - nie mam lekarza bo na urlopie , pizdy z laboratorium nic nie powiedza, czy to oznacza ze jestem w ciazy? na ich skali pisze ze powyzej 200 to jest pow. 10 tyg. a ja mialam miesiaczke miesiac temu.. wiec co najwyzej 4 tygsy ?
masacra help

jestes na milon procent:) gratuluje

niewiemjaka

maraxela jestes pewna? jak to mozliwe, czy ma ktos normalna tabelke z tym hcg ? zeby mniej wiecej okreslic tydzien ciazy? dla mnie to jakis kosmos

marax

Cytat: niewiemjaka w 12 Wrz 2008, 15:10:12
maraxela jestes pewna? jak to mozliwe, czy ma ktos normalna tabelke z tym hcg ? zeby mniej wiecej okreslic tydzien ciazy? dla mnie to jakis kosmos
[/quote

wynik bodajze powyzej 5 juz oznacza ze ejstes w ciazy a to w ktorym tyg ja bym sie poziomem tego hormonu nie sugerowala tylko data ostatniej miesiaczki lub dnia zaplodnienia.jestem pewna ze jestes w ciazy

marax

masz poziomy
Tydzień ciąży
Poziom hCG

do 3

(7 dni po owulacji)
< 5 mIU/ml

3
5 – 50 mIU/ml

4
4 – 426 mIU/ml

5
19 - 7,340 mIU/ml

6
1,080 - 56,500 mIU/ml

7-8
7,650 - 229,000 mIU/ml

9-12
25,700 - 288,000 mIU/ml

13-16
13,300 - 254,000 mIU/ml

17-24
4,060 - 165,400 mIU/ml

25-40
3,640 - 117,000 mIU/ml

kilka dni po porodzie i u nieciężarnych
< 5 mIU/ml

marax

za 2 lata dostane dyplom i bede ci to mogla nawet oficjalnie napisac i podbic na czole :):):)

niewiemjaka

maraxela dziekuje kochana - wlasnie te tabelki sa dziwne:) czy to oznacza ze jestem w 6? 9 sierpnia mialam okres (5 tygodni temu praktycznie)

marax

Cytat: niewiemjaka w 12 Wrz 2008, 15:18:27
maraxela dziekuje kochana - wlasnie te tabelki sa dziwne:) czy to oznacza ze jestem w 6? 9 sierpnia mialam okres (5 tygodni temu praktycznie)

wedlug tabelki tak ale lekarze tak nie okreslaja tego tylko na podstawie usg,dnia ostatniej miesiaczki  lub czasu zaplodnienia a wiec musisz isc do ginekologa i on ci juz wszytko wyjasni i powie ci w ktorym ejstes tyg.Gratuluje