O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

vobi

Cytat: foszek w 29 Sie 2008, 17:43:28
Dobra rade dala kiedy tutaj jakas dziewczyna: sparowac sie natychmiast po myciu, zeby nie tracic wod

No cos w tym jest... na etykiecie oliwki J&J stoi jak byk, zeby sie smarowac jeszcze na mokra skore. Oczywiscie najpierw nie doczytalam i smarowalam na sucha, nie bylo zle ale potem sprobowalam na mokra i mam wrazenie ze sie znacznie dluzej utrzymuje, i ze jest wtedy mniej tlusta, latwiej rozsmarowac i nic sie nie klei ;)

foszek

Vobi, juz to kiedys pisalam, ale musze powtorzyc: cudny masz awatarek !!

marax

w tym moim nic nie ma innego niz w zwyklym balsami no moze dodali kwas foliowy i wit E ale to ma male znaczenie przy rozstepach glownie chodzi o nawilzenie wiec zwykla oliwka dziala tak samo

eva_luna

czytalam, ze te balsamy to czysta komercja i niczym sie nie roznia od zwyklych balsamow. Ja na poczatku kupilam balsam na rozstepy ale jakos tak szybko sie wchlanial i skora znow byla sucha. Teraz stosuje oliwke Hipp, raz dziennie (czasem mam leniucha i odpuszczam...)i jestem bardzo zadowolona i odpokac narazie rozstepow brak..

nionczka

Ja póki co nie mam zadnych zmian na skorze. Smaruje brzuch przynajmniej raz dziennie tlustym balsamem nawilzajacym z owsem czy czyms takim (normlany, ktorego uzywalam wczesniej), czasem zelem nawilzajacym z aloesu, ktorego tez uzywalam wczesniej. Czesto niestety zapominam o biuscie i biodrach. Ale w sumie mamy tak twarda wode w domu, ze po kapieli musze sie wysmarowac cala bo inaczej nie wytrzymuje. Wiec trudno zapomniec.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

a ja sobie mustelle kupilam  :shy:... a co pozniej to zobacze..ja i tak sie smaruje po kazdej kapieli tlustymi balsamami bo mam bardzo sucha skore..a potem jak sie wchlona to dodatkowa mustella  :D

jestynka

Cytat: maraxela w 28 Sie 2008, 19:29:25
jestynka dziwne ze nei powiedzial ................i co powiedzial ten 2 lekarz jednak bedzie amniopunkcja??

Drugi powiedział, że jest wskazanie na amniopunkcję ze wzgledu na za dużą przezierność karkową. W budowie dziecka jest wszystko ok.
My się jednak nie zdecydowaliśmy na amniopunkcję, nie chcemy ryzykować.

marax

Cytat: jestynka w 29 Sie 2008, 21:13:06
Cytat: maraxela w 28 Sie 2008, 19:29:25
jestynka dziwne ze nei powiedzial ................i co powiedzial ten 2 lekarz jednak bedzie amniopunkcja??

Drugi powiedział, że jest wskazanie na amniopunkcję ze wzgledu na za dużą przezierność karkową. W budowie dziecka jest wszystko ok.
My się jednak nie zdecydowaliśmy na amniopunkcję, nie chcemy ryzykować.

to ryzyko jest  bardzo niewielkie ale to twoja decyzja

vobi

Cytat: foszek w 29 Sie 2008, 17:50:51
Vobi, juz to kiedys pisalam, ale musze powtorzyc: cudny masz awatarek !!

foszku, dziekuje :)

jestynka

wiem, że wynosi 1% i to nie wydaje się dużo, ale jak popatrzyłam na to z tej strony, że umiera jedno dziecko na 100 to już ten jeden procent przybiera inną wartość.
Wiem, że jakby coś się stało, to nie umiałabym się raczej z tym pogodzić.

brawurka

jestynka

też tam myślę, a przynajmniej się staram :) ja mam na szczęście optymizm w naturze :)

rubin04

Ja mogę polecić Fissan na rozstępy - w ciązy nie byłam ale kiedys z tytułu przytycia i schudnięcia 20 kg zrbiły mi sie roztępy - smarowałam je tym Fissanem po fakcie juz i musz eprzyznac ze ladnie rozjasiły się i ogólnie sa b.malo widoczne.

Poza tym slyszałam od cięzarnej kolezanki zze ona cały czas oliwka dla dzieci sie smarowała i jest super.

sweedee

ja tez się smarowałam oliwką dla dzieci; rozstępów co prawda nie miałam, ale bardzo suchą skórę i owszem, aż mnie szczypała  :(

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

aja

gdzieś coś było o sesjach ciążowych czy mi się pomyliło???
chodzi mi po głowie zrobienie sobie takiej sesji ale szukam fotografa.... moze macie kogos do polecenia?

brawurka

gioseppe

Cytat: aja w 03 Wrz 2008, 19:37:33
gdzieś coś było o sesjach ciążowych czy mi się pomyliło???
chodzi mi po głowie zrobienie sobie takiej sesji ale szukam fotografa.... moze macie kogos do polecenia?

my mielismy sesje "przypadkowa"
w sumie nie wiem czy to mozna nazwac sesja - po prostu dziewczyna zaprzyjaznionego fotografa strzelila nam troche fotek :)
http://picasaweb.google.pl/ewelinaikuba/17tcBrzunio?authkey=QIOu_JotElY# tu jest kilka fotek

a prawdziwa sesje u Sławka planujemy ale wlasnie zastanawiamy sie w ktorym miesiacu to zrobic ;)
mysle, ze pod koniec pazdziernika sie zdecydujemy
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

ishka82

vobi

widzialyscie to?
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=84148688

ja piernicze, babka ma problem bo z zegarkiem w reku nie trafila we "wlasciwy moment"...  :puk:

brawurka

:point_lol: nie zaglądm na CiP, ale chyba zaczne, zeby kamelie poczytać, bardzo lubie jej wypowiedzi

vobi

ja czasem zagladam... chocby po to zeby sobie pomyslec "eeee... nie jest ze mna tak zle!"  ;D

brawurka

ja zapominam o tym forum. vobi nie odpowiedziałaś jak sie czujesz? znasz juz płeć, bo ja chyba nie pamiętam

brawurka

vobi

aaa, sorry  :hammer:

Czuje sie ... powolna jak zolw blotnisty  :wall:, dzisiaj caly dzien cos robilam ale kurna jak popatrze na efekty to normalnie powinno mi starczyc na to pare godzin  :confused:

Boli mnie od jakiegos czasu prawy bok. Mowilam o tym gince, wystraszyla sie ze to nerka, ale ani wyniki badan krwi ani USG nery nic nie pokazalo, wiec stwierdzila ze macica uciska mi na jakis nerw i trzeba wytrzymac. A jak bardzo boli to tabletka przeciwbolowa. Ok, stwierdzilam ze nie jest tak zle, poradze sobie, ale w zeszlym tygodniu juz mi tak daje popalic, ze wracam z pracy, klade sie (jak leze to po jakims czasie przestaje bolec) i ... tak leze do wieczora. Tabletek przeciwbolowych nie biore, bo musialabym codziennie je zrec, chyba bym sie (i male) uzaleznila w koncu. I tak mi kurde caly tydzien zlecial, a mialam sie na szkole rodzenia umowic  :puk:

brawurka

pamietam, ze tez mnie kuło, ale nie pamietam kiedy to bylo, wiem że 8 miesiac byl dla mnie tragedią