O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

rubin04

ja w ciązy odżywiałam sie tak zdrowo jak nigdy w życiu.. I strasznei sie pilnowałam znając swoje tendencje do tycia - wiec rano ciemna bułeczka z wędliną i warzywkami, potem owoce, potem obiad, owoce, kolacja a w nocy jak mnie dopadal czasem głód to zjadałąm wafelka ryżowego.
No i od 2 trymestru ćwiczyłam 2-3 razy w tyg na aerobiku. A i tak przytyłam za dużo - planowałam +/- 12 kg a wyszło więcej.... :( No ale nic to,. teraz czekam aż bede mogla zaczać ćwiczyć i biorę sie za te pozostałosci...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

od tygodnia juz mnie nie dopada Wielki Głod. Musze czesciej jesc niz przed ciaza, ale nie jest to  to co wczesniej... Nie obzeram sie bez powodu, słodyczy na razie praktycznie nie jem, na pewno mam juz ok2 kg do przodu, musze dzisiaj sprawdzic. w dopasowane spodnie tez juz sie nie mieszcze, ale moje ulubione białne lniane sobie zaginam w pasie, dłuzsza, luzna bluzka i szafa gra ;)

ulala28

mnie Wielki Głód dopadł gdzieś w 7 tyg i trzyma:) Nie jem słodyczy, dużo owoców i warzyw, i jak do tej pory zjadałam 2 kanapki w pracy to teraz mam 4:))) i jestem nadal głodna! Do tej pory przytyłam 1 kg a schudłam wcześniej 3 więc nadal mam lepszą wagę niż wyjściową sprzed ciąży. Pilnuję się strasznie bo przy wzroście 177 ważę 80kg i mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż10/11...

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

abkasia

ja nie mialam napadow wielkiego glodu przez cala ciaze. ale podjadac musialam czesto, bo bylo mi niedobrze non stop..i do tego metaliczny smak w ustach...ogolnie przytylam dosc duzo, wicej niz planowalam, ale los oprzedl sie ze na dosc lagodnie i pozwolil bardzo szybko zrzucic kg. wage sprzed ciazy osiagnelam po 6 tyg. trzeba dbc o siebie, ale czaem pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc... ;D
moja kolezanka jadla bardzo duzo w ciazy a przytyla 7 kg... jedne tyja, inne nie...pomijam oczywiscie totalne obrzarstwo ;)

zuzia

poznalam dziewczyne, ktora w ciazy (blizniaczej) przytyla 50 (!) kg.

abkasia

Cytat: zuzia w 09 Lip 2009, 16:09:31
:padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

magdalinska

50kg.....  masakra...
moja kolezanka z pracy  w drugiej ciazy przytyła 4 albo 5kg (słownie: cztery albo pięc kg) :) a w pierwszej ok 20

doris8008

Cytat: zuzia w 09 Lip 2009, 16:09:31

oświadczam, że to nie ja :)

ishka82

Cytat: asia407 w 09 Lip 2009, 11:24:13
Ishka, nie wiedzialam, ze ty tez. Ogromne gratulacje  :daisy: Na kiedy masz termin?
Ja jestem na początku, to chyba 7tc. USG pierwsze mam w poniedziałek i nie mogę się doczekać ;) Myślę, że poród w drugiej połowie lutego, ale po USG pewnie będę wiedzieć więcej :) Na razie chcę zobaczyć, że wszystko jest w porządku i nie wybiegam tak daleko myślami ;)

brawurka

ishka może 20? myślę,że bedziesz miała synka

ishka82

Cytat: brawurka w 15 Lip 2009, 22:29:21
ishka może 20? myślę,że bedziesz miała synka
Ja też myślę, ze będę miała synka, choć nie obraziłabym się też o dziewczynkę ;) Co tu dużo gadać, co by nie było, to będziemy oboje z mężem bardzo szczęśliwi :D Byle tylko ciąża przebiegła dobrze i dziecko urodziło się zdrowe :)

tucha

a ja ani razu nie wymiotowałam :) i z dolegliwości ciążowych to jedynie konieczność popołudniowej drzemki  :jejeje:

zuzia

Cytat: tucha w 15 Sie 2009, 20:39:52
a ja ani razu nie wymiotowałam :) i z dolegliwości ciążowych to jedynie konieczność popołudniowej drzemki  :jejeje:
szczęściara!

abkasia

Cytat: rilla w 15 Sie 2009, 21:44:42
hehe a ja tylko wczoraj wymiotowałam 6 razy:)
ooooo kolezanka ma podobny przebieg ciazy jak ja :D

rilla

ale dziś już jest lepiej, dwa razy mocne "mulenie"... położyłam się i przeszło
Teraz boli mnie żołądek:/
eh niby jeszcze 2 tygodnie męczarni

abkasia

Cytat: rilla w 15 Sie 2009, 22:35:41
ale dziś już jest lepiej, dwa razy mocne "mulenie"... położyłam się i przeszło
Teraz boli mnie żołądek:/
eh niby jeszcze 2 tygodnie męczarni
oby 2 :) ja mialam takie sensacje do 20 tyg!, ale warto!

rilla

wiem wiem, ale mnie stresuje wyjscie z domu... ostatnio nawet zaliczyłam kibelek w kościele:/ dobrze ze byl... a przeciez w wiekszosci nie ma

abkasia

Cytat: rilla w 15 Sie 2009, 22:43:20
wiem wiem, ale mnie stresuje wyjscie z domu... ostatnio nawet zaliczyłam kibelek w kościele:/ dobrze ze byl... a przeciez w wiekszosci nie ma

no to niezle daje ci popalic mlode!, ale wkrotce to przejdzie :D

magdalinska

OlaFasola

Cytat: tucha w 15 Sie 2009, 20:39:52
Ja identycznie. Raz czy dwa delikatnie mnie zemdliło.

tucha

czy niesymetryczny brzuszek w 4 mc to normalne? tzn. raz jest bardziej wybrzuszony raz mniej, raz w jedną strone raz w drugą

elve

tucha wydaje mi się ze jak najbardziej, dziecko porusza się, zmienia pozycję i stąd asymetria, często wieczorem jest większy niż rano

a co zmieniającego się brzucha,.... zobaczyszy jakie numery będzie ci robił w 7 i dalszych miesiącach :P

magdalinska

a moj dalej wyglada jakby wałki tłuszczu miała ;)

asia407

Moj brzuch to juz calkiem spory sie zrobil, w ciazowych spodniach chodze od ok 13 tygodnia. Ale to moze dlatego ,ze zawsze brzuch mialam plaski a spodnie dosc ciasne. Teraz to juz jest taki konkretny  ;)
Jak do tej pory nie wymiotowalam, pare razy lekko mnie zemdlilo i tyle. Na poczatku lapal mnie straszny glod i spalam na stojaca, ale poza tym zero problemow.
Teraz czekam na ruchy, strasznie jestem ciekawa jak to jest