O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

dragonfly

a my wczoraj i dzisiaj odbylysmy kapiel mamino-corkowa w zupelnie doroslej, pelnej po brzegi wannie, mloda zachwycona!!!

aniak1211

marax

Cytat: dragonfly w 07 Cze 2009, 21:40:25
a my wczoraj i dzisiaj odbylysmy kapiel mamino-corkowa w zupelnie doroslej, pelnej po brzegi wannie, mloda zachwycona!!!
ja tez sie tak juz raz kapalam -mialam malej nie kapac tego dnia , ale okazalo sie ze nie zasnie bez kapieli i maz mi ja przyniosl .Osobiscie nie jestem jednak za tym ,bo jednak mozna dzieco czyms zarazic-wiadomo czesto kobiety rozne rzeczy intymne "lapia " lapiej jednak jak dziecko kapie sie osobno .Nie wiem jak inni ale ja mam takie zdanie .

vobi

asia407, gratulacje!  :daisy:

wozek juz macie, jak dobrze pamietam ;)

Cytat: asia407 w 07 Cze 2009, 18:29:36
Troche wczesnie,ale nie moglam sie powstrzymac. Uznalismy, ze nikomu o naszej malej tajemnicy nie powiemy, nawet rodzicom, do 12 tygodnia. A mnie az jezyk swedzi, wiec musialam sie gdzies wygadac  :P 

tez tak mialam! strefa sie przydaje w takich sprawach, prawda?  :mocking:

rubin04

ASIA - gratulacje!! Ja nic rodiznei nie pwoiedziałam do 15 tyg (plan był do 12 tyg, ale że około 15 tyg wypadała wigilia to uznalismy ze to bedzie miły prezent).
Spokojnych 9 miesiecy i zagladaj tu do nas!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

Asia - gratuluje!! fajnie, beda nowe dzieci na przyszły rok :)

zwierzatko_mojej_mamy

gratulacje! :D jak to nie pamietamy - przeciez plotkara bylas, na strefie nic nie ginie! :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

asia407 - gratulacje!!!!  :daisy: Tez cie pamietam :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

Cytat: kasiad w 28 Gru 2008, 19:40:50
u mnie z tabeli wychodzi syn, a lekarz mówi, że ma ma być córka  :jupi:

u mnie z tabelki wychodził Syn i w praktyce wyszedł Syn :)
na wspominki mi się zebrało  :blush:

Kasia

asia407

Dzieki wielkie za gratulacje  :thankyou:
Obiecalam sobie podejscie do tego z dystansem, przynajmniej przez pierwsze 3 miesiace, ale cos mi nie wychodzi. Ciesze sie strasznie. No ale najgorsze jest to, ze nikomu nic nie moge powiedziec. Przede wszystkim w pracy... Niestety, tak jak wszyscy w mojej pracy, mam umowe na czas okreslony. Wygasa z koncem pazdziernika. Mam obiecana umowe na kolejne pare lat, ale nic nie zostalo jeszcze podpisane. No i obawiam sie, ze jak tylko szefu sie dowie to umowy nie przedluzy.A nas nie stac na strate jednych dochodow, mamy za wysoki kredyt. Musze o ciazy powiedziec najpozniej w pierwszych dniach sierpnia, a juz teraz sie tym stresuje.

zuzia

asia
gratulacje!

Cytat: asia407 w 08 Cze 2009, 15:13:34
Musze o ciazy powiedziec najpozniej w pierwszych dniach sierpnia, a juz teraz sie tym stresuje.

czemu? boisz sie, ze sami zauwaza?

asia407

Biore pod uwage tez mozlowosc ewentualnego przedluzenia umowy. W takim wypakku, wg przepisow uniwersytetu, jezeli wybieram sie na maciezynski, musze powiadomic o ciazy najpozniej w 14 tygodniu. Jezeli zrobie to pozniej przepadnie mi 6 tygodni wyplacanego maciezynskiego w wysokosci 90 % miesiecznego dochodu. No i moge nie miec gdzie wracac. Chociaz jezeli umowa nie zostanie przedluzona, to i tak mi to przepdanie.

Edit: Jak nic mozg mi przestal pracowac. Jeszcze raz sprawdzilam przepisy. No i nie 14 a 15 tygodni, nie ciazy a przed spodziewanym porodem.Wychodzi moje ciagle zmeczenie i brak koncentracji. Puki co nic nikomu nie mowie i czekam na rozwoj sytuacji. Nie chce sie niepotrzebnie stresowac.

martullek

asia, gratulacje!!!

umowę i tak musieliby Ci przedłużyć - co najmniej do dnia porodu

asia407

Wyglada na to,ze nie musza. Wystarczy, ze moj szef udowodni,ze skonczyly mu sie pieniadze/grant. Niestety...
Mam jednak nadzieje, ze okaze sie ludzki i zgodnie z planem przedluzy na pare kolejnych lat.

Narazie bardzo sie z mezem cieszymy. Na zmartwienia finansowe mamy duuuzo czasu :hmm:

vobi

Cytat: martullek w 08 Cze 2009, 20:49:18
asia, gratulacje!!!

umowę i tak musieliby Ci przedłużyć - co najmniej do dnia porodu

w PL tak, ale asia jak dobrze widze w opisie przebywa w UK :hmm:

elve

asia407 jeśli można, to czym się zajmujesz? jesteś zatrudniona z grantu?

asia407

Cytat: elvelve w 08 Cze 2009, 21:20:02
asia407 jeśli można, to czym się zajmujesz? jesteś zatrudniona z grantu?

Jestem biotechnologiem, pracuje dla jednej z grup podlegajacych pod uniwersytet. I wszystko niestety zalezy od grantow. Z tym,ze wlasnie zaczelismy nowy, pieniadze sa na dwa lata. Do tego szefu dostal dodatkowe "ogolne" finansowanie na cala grupe, wystarczy tego na jakies 5 lat (kwoty w milionach funtow). Komorki macierzyste staly sie ostatnio modnym tematem, wiec i o finansowanie nie trudno. Umowe mam obiecana, ale niestety nic jeszcze nie zostalo podpisane. Nie wiem czego moge sie po nim spodziewac. Dlatego informacje zachowam dla siebie jak dlugo sie da. Chociaz wiem,ze wzgledu na wykonywana prace i czynniki ryzyka powinni wiedziec.

elve

asia407 ja pierniczę, koleżanka po fachu, u kogo pracujesz?
może być na pw ;)

asia407

aja

Asia407  niczym się nie stresuj!!! przed Tobą piękny okres, gratuluje i życzę spokojnych 8 mc ciąży! gratulację dla Twojego męża!

martullek

Cytat: vobi w 08 Cze 2009, 21:19:53
w PL tak, ale asia jak dobrze widze w opisie przebywa w UK :hmm:

no tak, coś mi się na oczy rzuciło ;)

foczkaka

asia407 ja w kwestiach finansowo-technicznych :) bo piszesz, że potrzebujecie dochodów i Twoich i męża, czyli pewnie bedziesz pracowac po urodzeniu dzidzi - więc co planujesz zrobic z dzieckiem? do żłobka, opiekunki, albo pod opieke rodziny?

Bo my z powodów finansowych nie decydujemy sie narazie na dziecko - po urodzeniu pewnie bede musiała zostac w domu i w ten sposób moje dochody odpadną. Zastanawiam się jak inni rozwiązują te kwestie.