O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niewiemjaka

Cytat: zuzia w 24 Mar 2009, 16:06:09
dogadaj się z Grażyną Nastulą. Jest podobno jedną z najlepszych położnych.
OKI ! bardzo dziekuje :) sprawdze ja podpytam na szkole rodzenia moze jakos to bedzie.. ;> :beer:

justynaaaa2

Cytat: niewiemjaka w 24 Mar 2009, 16:12:21
sprawdze ja podpytam na szkole rodzenia moze jakos to bedzie.. ;> :beer:
no jakoś musi ;) raczej nie masz wyjścia, nie wycofasz się ;D

o my....mój 7000 post napisany na ciążowej  :padam:

niewiemjaka

nooooo justynaaa2 nic tylko polewam na ten 7 tys :D:D:D :beer:

Kasia

niewiemjaka ja myslę że wyglad szpitala to rzecz drugorzedna i najwazniejszy jest personel

mi sie na Inflanckiej też nie podoba ale przekonało mnie podejście personelu i ogólnie szpitala do matki i dziecka :)

co do brzydkiego wygladu to wczraj na szkole rodzenia położna opowiadała że trafiła jej sie jedna rodząca z własna poscielą, lampą stojącą, i paprotką :)

niewiemjaka

Cytat: Kasia w 24 Mar 2009, 16:34:32
co do brzydkiego wygladu to wczraj na szkole rodzenia położna opowiadała że trafiła jej sie jedna rodząca z własna poscielą, lampą stojącą, i paprotką :)
no nic tylko zaczynam zbierac w takim razie ekwipunek.. z paprotką powiadasz hmmm ... :knuje:
to chyba mam nadzieje taki zart :D zarcik :d buihahaha .. ojesu ...

Kasia

no ta położna raczej nie wygladała na taką co by sobie wymyślać miała ;)

z drgiej strony . czemu nie przywieźć paprotki :)

vobi

moze lepiej iglaka? zawsze mozna sie zaslonic i poczuc tak bardziej... intymnie ;)

Kasia

vobi toż przecież i parawan można wziąć ;)

nionczka

Ja tez wybralam szpital gorzej urzadzony i z mniejszymi pokojami (i tylko dwojkami, zadnych jedynek) ale za to z personelem, ktory zajal 1 miejsce w rankingu Hiszpanii pod wzdgledem podejscia do pacjenta. Wiele osob mi mowilo, zebym szla do drugiego bo jest ladniejszy i ma wkeisze pokoje. A ja im odpowiedalam,z e ladnie urzadzone to ja mam meiszkanie i ze w szpitalu sciany moga byc nawet lososiowe (moj znienaiwdzony kolor) i ze mi to zwisa. I mialam lososiowy pokój :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 24 Mar 2009, 19:09:27
Ja tez wybralam szpital gorzej urzadzony i z mniejszymi pokojami (i tylko dwojkami, zadnych jedynek)
u nas niestety 2 to w wielu szpitalach marzenie...

niewiemjaka

dziewczęta, czy ktos sie tu wypowiadal natemat takiego urzadzenia:
http://www.allegro.pl/item601668861_wanienka_przewijak_komoda_regal_kapielowy.html

wanienka+przewijak+minipoleczki w jednym
czy to wygodne? (piekne nie jest wiem) ale jak i tak mam kupic wanienke ze stojakiem (zeby sie nie schylac) to moze to jest dobre hem ? :D

aja

ja napiszę tylko co ja myślę! u nas by się to nie sprawdziło zupełnie
musisz zwrócić uwage jakiej wielkości jest tam wanienka jeśli ta z tych mniejszych to zapewniam Cię że starczy Ci to na 3 mc potem dzieciaczek się nie zmieści
ja bym sobie nie poradziła z dzieckiem na rękach - mokrym!!! a często i tłustym od jakiegos płynu i  zamontowaniu leżaczka - bo trzeba go najpierw podciągnąć do góry a potem położyć a na to jeszcze ręcznik więc musisz mieć albo kogoś do pomocy przy tym albo kłaść dziecko i to szykować!
wiem po sobie że jak nalewam do wody płynu do kąpieli Oilantum to Mały robi się śliski i musze bardzo uważać przy wyjmowaniu go z wanienki

też nad tym myślałm aby takie coś kupić bo niby wszytko ma się w jednym miejscu i pod ręką ale nic bardziej błędnego - ale pisze tak tylko i wyłącznie ze swoich obserwacji może akurat u Ciebie by się to sprawdziło!
tak jak są dziewczyny które zachwycają się tą wanienką wyprofilowaną - też za namową sprzedawcy ją kupilismy - używaliśmy jej trzy razy i pojechalismy kupic zwykłą - najzwyklejszą i dużą i jest najlepsza

ishka82

Cytat: niewiemjaka w 10 Kwi 2009, 20:24:04
dziewczęta, czy ktos sie tu wypowiadal natemat takiego urzadzenia:
http://www.allegro.pl/item601668861_wanienka_przewijak_komoda_regal_kapielowy.html

wanienka+przewijak+minipoleczki w jednym
czy to wygodne? (piekne nie jest wiem) ale jak i tak mam kupic wanienke ze stojakiem (zeby sie nie schylac) to moze to jest dobre hem ? :D
nionczka chyba coś takiego ma ;)

brawurka

my mamy malą wanienke i jest ok, Maja nadal sie w niej kąpie

aja

no ale Maja już siedzi - my  wstawiamy leżaczek materiałowy do wanienki i przez to ta wanienka szybko zrobiła się za ciasna!

gioseppe

ale tu cichutko :)
co do tego przewijaka komody - ogladalam to na zywo i wydaje mi sie to zbedne
najwygodniejsza jest zwykla wanienka - im wieksza tym lepiej
z tego co zaobserwowaalm wiekszosc znajomych robi kapiel na stole w kuchni albo w lazience na pralce - w zaleznosci od ukladu ;)
my mamy stojak pod wanienke, taki najprostszy z dostepnych i uwazam, ze to supoer wynalazek - dla mnie moglby byc nieco wyzszy zeby nie tzreba bylo sie tak schylac ale to bardzo wygodna rzecz :)

pisze o stojaku tego typu

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

niewiemjaka

gioseppe no wlasnie znajomi polecali wanienka +stojak
ale primo - czy te stojaki sa uniwersalne, czy trzeba komplet kupic?
secundo - czy to jest stabilne wogole ?

gioseppe

Cytat: niewiemjaka w 19 Kwi 2009, 12:42:10
gioseppe no wlasnie znajomi polecali wanienka +stojak
ale primo - czy te stojaki sa uniwersalne, czy trzeba komplet kupic?
secundo - czy to jest stabilne wogole ?
to jest BARDZO stabilne
tez sie o to balismy
ale jak zobaczylismy jak 2 siostrzyczki "tłuką sie" doslownie w tej wannie to rozwialo nasze watpliwosci ;)
co do uniwersalnosci nie jestem pewna
ja kupilam wanienke duza
chociaz napisane jest na niej srednia
i pasuje
ale pamietam ze w 1 sklepie zapytali pod jaka wanienke ma byc stojak!
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

niewiemjaka

gioseppe dzięki :D :beer: zobaczymy zatem, jak tylko wyzdrowieje to kupie

asia407

Niesmialo chcialam sie pochwalic awatarkiem  ;)

Rzadko ostatnio zagladam na strefe, ale mam nadzieje, ze w koncu bede miala na to czas.
Duzo sie ostatnio dzialo, lacznie ze sprzedaza domu i kupnem nowego. "Starania" zaczelismy w styczniu, po dwoch miesiacach uznalismy,ze za duzo w naszym zyciu zawirowan i odlozylismy plany do nastepnego roku. No i tak troche niespodziewanie (choc caly czas liczylismy sie z taka mozliwoscia) jest skutek przeprowadzkowych szalenstw i rocznicowego swietowania  :blush:

Troche wczesnie,ale nie moglam sie powstrzymac. Uznalismy, ze nikomu o naszej malej tajemnicy nie powiemy, nawet rodzicom, do 12 tygodnia. A mnie az jezyk swedzi, wiec musialam sie gdzies wygadac  :P 
Tutaj w miare anonimowo, malo kto mnie pewnie nawet pamieta z przygotown slubnych.

fasolka1980

rilla

ja pamiętam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to dobrze, bo braliście ślub przed nami:) nawet ostatnio podpytywałam na strefie, czy ktoś o Tobie słyszał... no to ogromne gratulacje i spokojnych 8 miesięcy już życzę:)

brawurka

marax

Cytat: ishka82 w 11 Kwi 2009, 09:31:21
nionczka chyba coś takiego ma ;)
mam cos podobnego tyle ze ta wanienka wyjezdza spod przewijaka tz wysuwa sie -super wygodne bylo do 3 miesiaca.Teraz wanienka jest juz za mala i kapiemy mala wstawiajac wanienke(kupilam nowa duza zwykla wanienke) do wanny.ten przwijak w dalszym ciagu mamy rozlozony w lazience i na nim przewijamy jednak wanienki juz nie uzywamy

nionczka

widze, ze o mojej wanience bylo. jestesmy bardzo zadowoleni i jeszcze ja uzywamy i pouzywamy, ale czytalam w necie, ze niektore dzieci szybko przestaja sie miescic. Olus Kasid pewnie by sie nie zmiescil...

ja mam ten model
http://sklepberbec.pl/p/pl/492/komoda+kapielowa+easi+peasi+kol-+kaleidoscope.html

Dodany tekst: nie 07 cze 2009 20:04:53 GMT-1

Gratulacje Asia!