O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

eva_luna

jestynka, ja nie pomoge bo nie mialam..... nie wiem od czego zalezy to, czy robia czy nie. Ja robilam tylko kontrolnie badanie poziomu cukru we krwi i zawsze mialam dolne granice, moze dlatego ginka nie zalecila.

gioseppe

Cytat: jestynka w 24 Lis 2008, 21:06:47
Dziewczyny w którym tyg najlepiej test glukozy zrobić ( ten do picia) ?
ja robilam obciazenie 50 glukozy w 26tc
a 75 w 34tc
ale chyba najlepiej zapytaj lekarza ;)

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mika

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

gioseppe

:) mika, bywa gorzej ;)

dobra, spadam cos poczytac :)
baj baj
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

eva_luna

jestynka

dzięki za odpowiedzi :)

znów się nie załapałam na filmik Gios :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: jestynka w 24 Lis 2008, 21:06:47
mnie też ominął filmik  :(
Gios daj jeszcze raz  :pray:  :blush:

Dziewczyny w którym tyg najlepiej test glukozy zrobić ( ten do picia) ?

Ja w 27 bo tak zostalam wyslana. Drugiego nie musialam bo pierwszy wyszedl dobrze.

eva_luna

a ja chyba sie posypie przed terminem.... skurcze przepowiadajace coraz czestrze, jakos takie mam przeczucie, ze to bedzie lada chwila. Mam jednak nadzieje, ze Toska poczeka jeszcze tydzien, do poniedzialku bo jedziemy akt notarialny podpisac...

kamu2

Ale fajnie tak sobie opowiadacie o tych waszych brzuszkach,jeszcze niedawno sama tak się zachwycałam swoim brzuszkiem a tu takie mały rozbójnik leży koło mnie,ostatnio nauczył się piszczeć,komiczne to jest.Nawet nie wiem kiedy te 4 miesiące zleciały.Wspaniałe jest macierzyństwo
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

nionczka

Cytat: kamu2 w 25 Lis 2008, 09:40:06
Ale fajnie tak sobie opowiadacie o tych waszych brzuszkach,jeszcze niedawno sama tak się zachwycałam swoim brzuszkiem a tu takie mały rozbójnik leży koło mnie,ostatnio nauczył się piszczeć,komiczne to jest.Nawet nie wiem kiedy te 4 miesiące zleciały.Wspaniałe jest macierzyństwo

Kamu2, a nie tesknisz za brzuszkiem? Mi sie wydaje, ze bede tesknic za tym, ze teraz mam mala w srodku i ja czuje od srodka. Potem bedzie fajnie bo bede mogla ja zobaczyc i dotknac, ale to jednak nie to samo co czuc zwierza w srodku, nie?

fasolka1980

kobity, mam takie nietypowe pytanie: czy znacie jakies blizniaczki (jednojajowe, płeć żeńska), które mają dzieci? Spotkałam się z teorią, że u blizniąt - kobiet tylko jedna może mieć dzieci. Mam nadzieje, że to nieprawda, szukam potwierdzenia....

nionczka

Cytat: fasolka1980 w 27 Lis 2008, 16:07:42
kobity, mam takie nietypowe pytanie: czy znacie jakies blizniaczki (jednojajowe, płeć żeńska), które mają dzieci? Spotkałam się z teorią, że u blizniąt - kobiet tylko jedna może mieć dzieci. Mam nadzieje, że to nieprawda, szukam potwierdzenia....

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE chce tego sluchac. To by oznaczalo, ze moja siostra nie bedzie miala dzieci??? O nieeeeeeeeeee

marax

Cytat: nionczka w 27 Lis 2008, 16:11:13

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE chce tego sluchac. To by oznaczalo, ze moja siostra nie bedzie miala dzieci??? O nieeeeeeeeeee

kapletna bzdura jakas

fasolka1980

nionczka, myślałąm o Twojej siostrze tez. I uwierz mi, ze mam nadzieje,że to nieprawda

fasolka1980

Cytat: maraxela w 27 Lis 2008, 16:15:33

kapletna bzdura jakas

mam nadzieje, tylko że jak zaczęłam analizować, to wśród moich znajomych ( 2 pary) się niestety potwierdza....

nionczka

Wsrod moich 2 znajomych par blizniaczek tez sie potwierdza, ale... zawsze tylko jedna z blizniaczek starala sie o dziecko/probowala. W obu przypadkach (w tym moja siostra) druga nie planowala dotychczas dzieci, nie miala z kim ich miec, stosuje antykoncepcje, etc. wiec niby sie sprawdza, ale nie do konca. Pomysle i popytam wsrod znajomych. Mysle,z e to jest jakas glupota albo zbieg okolicznosci. Bo genetycznie przeciez jestesmy takie same?

Ba, nawet moja siostra cieszy sie, ze moja ciaza taka bezproblemowa bo uwaza, ze tez taka bedzie miala!

fasolka1980

Cytat: nionczka w 27 Lis 2008, 16:31:21
Wsrod moich 2 znajomych par blizniaczek tez sie potwierdza, ale... zawsze tylko jedna z blizniaczek starala sie o dziecko/probowala. W obu przypadkach (w tym moja siostra) druga nie planowala dotychczas dzieci, nie miala z kim ich miec, stosuje antykoncepcje, etc. wiec niby sie sprawdza, ale nie do konca. Pomysle i popytam wsrod znajomych. Mysle,z e to jest jakas glupota albo zbieg okolicznosci. Bo genetycznie przeciez jestesmy takie same?

Ba, nawet moja siostra cieszy sie, ze moja ciaza taka bezproblemowa bo uwaza, ze tez taka bedzie miala!

nionczka, trzymam kciuki nza siostre z całej siy i jak sie czegoś dowiedz to pliz daj znać :pray:

rubin04

Fasolka a Ty tez bliźniaczkowa jestes?

fasolka1980

Cytat: rubin04 w 27 Lis 2008, 18:12:06
Fasolka a Ty tez bliźniaczkowa jestes?

nie, ale moja bliska przyjaciółka jest...i własnie ma problemy :hmm:

mika

Cytat: fasolka1980 w 27 Lis 2008, 16:42:53

nionczka, trzymam kciuki nza siostre z całej siy i jak sie czegoś dowiedz to pliz daj znać :pray:

dziewczyny to jakaś kompletna bzdura jest!!!! ja mam dwie pary znajomych bliźniaczek - jedne już po 40 (każda ma po dwójce zdrowych dzieci) a druga para bliźniaczek - lat 28 - jedna ma dwójke a druga 1 sztukę zdrowego pasożyta

elve

fasolka1980 nie ma to żadnego medycznego uzasadnienia

jedyne co może wyjaśnić ten stan rzeczy, jest fakt że coraz więcej par ma kłopoty z płodnością

fasolka1980

Cytat: mika w 27 Lis 2008, 18:59:26
Cytat: fasolka1980 w 27 Lis 2008, 16:42:53

dziewczyny to jakaś kompletna bzdura jest!!!! ja mam dwie pary znajomych bliźniaczek - jedne już po 40 (każda ma po dwójce zdrowych dzieci) a druga para bliźniaczek - lat 28 - jedna ma dwójke a druga 1 sztukę zdrowego pasożyta

:thankyou: :thankyou: :thankyou:   :aaaa: :aaaa: :aaaa:

nionczka

Pewnie, ze to glupoty. Przeczytalam w zyciu wiele pozycji na temat blizniat jednojajowych i nigdy z czyms takim sie nie spotkalam. Dzisiaj poszperalam w necie i w roznych jezykach i ani sladu tej teorii. Nie mowiac juz o jakims sensownym wyjasnieniu.
Fajnie, ze Mika zna przypadki blizniaczek, ktore maja dzieci. Musisz o tym koniecznie pwoeidziec kolezance. Moze ona ma przez te durna teorie jakas paranoje??? Ja w kazdym razie nawet nie zamierzalam mojej siostrze o tym wspominac. jeszcze sie nie zaczela starac o dziecko a juz by sie niepotrzebnie martwila!

marax

juz bardziej prawdopodobne byloby to ze oby dwie mialyby problem z zajsciem w ciaze