O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

gioseppe

rubin, mi lekarz powiedzial ze jesli ma sie niskie cisnienie to lepiej pic
poza tym z ostatnich badan wynika, ze kawa wcale nie szkodzi - oczywiscie nie mowi o naduzywaniu i piciu kilku filizanek dziennie...
zrob sobie kulturalna mala kawke i bedzie dobrze ;)

ja kawy pije malo, na razie chyba 4 albo 5 w czasie calej ciazy - tylko w te dni, ktore naprawde chodze na rzesach - i to raczej caffee lattee z duuuuza iloscia pianki
ale prawie codziennie pije filizanke zielonej herbaty - z cytryna i miodem :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zwierzatko_mojej_mamy

mila to fakt - nerinea nasza palila przed ciaza, a potem w ciazy dostala takiego odrzutu, ze do knajpy nawet nie chciala wejsc - takiej niezadymionej szczegolnie - wszedzie jej smierdzialo :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

ja wczoraj pilam lattee waniliowe w coffe heven i to bylo najlepsze latte jakie w zyciu pilam.. no tak mi smakowala ze szok!!

dragonfly

Cytat: rubin04 w 28 Paź 2008, 11:32:52
dziewczyny - w pracy jestem ale spac mi sie strasznie chce.. Moge wypic jakas mała cieńką kawę czy lepiej nie?
o
rubin, mnie tam mowili, ze moge spoko kawe i herbate pic (do 3 kubkow dziennie) no i ja pije, nic sie nie dzieje.... Nawet teraz jak jestem w szpitalu to mi kawe robia i przynosza rano

gioseppe

dragonfly a dlaczego jestes w szpitalu?:|

abkasia

dragonfly a wlasnei dlugo jeszcze bedziesz lezala? i jak nereczka?maly juz w nia nie kopie?

dragonfly

gioseppe, a to nie wiesz? od soboty jestem, mlode skopalo mi nere tak okrutnie, ze mi napuchla i w sobote zdecydowalam sie isc do szpitala, no i wzieli i uziemili mnie na 4 dni.... nere wieksza o 3 cm mam teraz ;)
musze pic jakies niewiarygodne ilosci wody (3 litry dziennie - dla mnie to max, nie daje juz rady ;) )
mam nadzieje, ze dzisiaj juz wyjde wreszcie, na szczescie opieka super, zarcie dobre, mam pokoj jedynke, internet - w sumie ok tylko nudno.... jeszcze mam seksowne biale ponczochy co by zapalenia zyl nie dostac od lezenia i zastrzyki w noge codziennie na powyzsze, to jest najgorsze ze wszystkiego - reszte da sie przezyc ;)

dragonfly

abkasia jak usg wyjdzie dobre to dzisiaj juz wychodze mam nadzieje, mlode dostalo zakaz zblizania sie do nerki, ale myslisz, ze gowniarz slucha? ;)

gioseppe

dragon, mam zaleglosci weekendowe i nic nie wiedzialam
mam nadzieje, ze szybko cie wypuszcza :)
dobrze, ze macie internet  bo lezenie w 1 sali niby ok a z drugiej strony mozna sie zanudzic na smierc!

zosia2007

Cytat: dragonfly w 28 Paź 2008, 12:23:54
gioseppe, a to nie wiesz? od soboty jestem, mlode skopalo mi nere tak okrutnie, ze mi napuchla i w sobote zdecydowalam sie isc do szpitala, no i wzieli i uziemili mnie na 4 dni.... nere wieksza o 3 cm mam teraz ;)
musze pic jakies niewiarygodne ilosci wody (3 litry dziennie - dla mnie to max, nie daje juz rady ;) )
mam nadzieje, ze dzisiaj juz wyjde wreszcie, na szczescie opieka super, zarcie dobre, mam pokoj jedynke, internet - w sumie ok tylko nudno.... jeszcze mam seksowne biale ponczochy co by zapalenia zyl nie dostac od lezenia i zastrzyki w noge codziennie na powyzsze, to jest najgorsze ze wszystkiego - reszte da sie przezyc ;)

dragon ależ ci łobuz rośnie - chyba nawet superniania nie pomoże ;)

nionczka

Ja tez nic nie wiedzialam! Dragon w szpitalu, Rubin w ciazy...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

Fragon - mąz pewnie cały w nerwach, hmm?

dragonfly

no ale gadalam tu z paroma babkami, to taka "norma" w ciazy te obite nerki, wiec sie jakos nie przejmuje.... pije ta wode, robie co kaza robic - jest git ;)
nie moge narzekac tak naprawde

dragonfly

rubin maz wyjachal na poligon na 3 tyg do bawarii  :hihi: :hihi:
ale jak cos sie tu dzieje, ja daje znac liason officer (taki ktos kto posredniczy miedzy szpitalem a armia i rodzinami) i tak zrobilam,no i  w sobote w nocy sciagneli go helikopterem z tej bawarii :) wczoraj juz wrocil z powrotem do jednostki, ale i tak wraca w piatek do domu na dobre :) Najlepsze, ze jakis maniek co odbiera emergency telefony poszedl do meza i po prostu powiedzial: zona jest w szpitalu, chyba nic powaznego  what , nawet nie podal szpitala ani nic, m mowil, ze myslal, ze zamorduje ;)
wszyscy sie przejmuja (rodzina, m) tylko jakos ja jestem spokojna, skoro lekarze nie panikuja to ja tez nie

abkasia

Cytat: dragonfly w 28 Paź 2008, 12:24:51
abkasia jak usg wyjdzie dobre to dzisiaj juz wychodze mam nadzieje, mlode dostalo zakaz zblizania sie do nerki, ale myslisz, ze gowniarz slucha? ;)

niech sprobuje sie rodzonej matki nie sluchac!! :ag:

rubin04

Dragon - ale to strasnzie fajne ze armia tak dba o rodziny, i ze go helikopterem Ci podesłali.. U nas pewnie  pomarzyc o tym by można.

rubin04

A jak wróci to juz tak do porodu aż zostanie?

nionczka

rubin04 to na kiedy to Twoje Rubiniatko jest?

abkasia

dragonfly

rubin jezeli chodzi o takie rzeczy to sa naprawde skuteczni, codziennie mam 2 razy dziennie wizyty od nich, czy wszystko ok, czy cos potrzebuje, jak mnie wypisza to nie musze martwic sie jak wroce do domu tylko normalnie transport mam zapewniony.... W sumie to jest cos za cos - oni nam zabieraja facetow na pol roku to jak cos nam trzeba to sie o nas troszcza ;)
rubinku, majkelek zostaje tylko do 23 listopada, potem Irak na pol roku :( na sam porod nie bedzie, ma 2 tyg wolnego w czasie takich wyjazdow i juz sobie zarezerwowal, ze 12 lutego przylatuje. Z Iraku wysylaja jak dzieje sie cos naprawde strasznego (np mialam wypadek- umiera) i porod sie do takich nie zalicza ;) Mam termin na 30 stycznia, wiec m przyleci jak mlode bedzie juz wyklute, tak zreszta najlepiej, nie chcialam zeby przylatywal wczesniej, bo nie wiadomo kiedy pasozyt zdecyduje sie wyjsc :)

rubin04

no wg kalkulatora nanecie to na 27 czerwca.

Jutro kończe 6 tydz, zaczne 7. ale dopiero po USG pewnie coś wiecej sie okarze,
bo u mnie w organiźmie to wszytko powolne zawsze było:
- słabe ciśnienie,
- wolna przemiana materii,
- długie (32 dni) cykle.

Ostatni @ miałam 17 wrzesnia.

abkasia

rubin04 brawo brawo brawo brawo brawo bedzie letni dzieciaczek:) i nie bedziesz miala problemow z kupnem ciazawej kurtki ;) ;)
a kiedy do lekarza idziesz?

rubin04

Kasia - no ja zawsze  sie smiałam ze ostatnie miesia ciązy chce chodzić w sukienkach i w japonkach :)
I ze zima to kiepsko, bo płaszcze trzeba duze, kozaki inne itp.

Wizyte mam na 8 listopada umówioną
ale wczoraj zrobiłam bte (po połudiu odberam wynik)
a jutro ide do innego lekarza chyba tylko po skierowania - chyba ze sie uprze by mnie badac.

My mamy z pracy Medicover wiec wybór lekarzy nie jest ogromny, wybrałam jednego (jak bedzie ok to bedzie prowadzic ciąze) a ze terminów nie było a ja cce juz badania porobic to jutro ide tylko tak sobie po skierowania.

mila

rubin, gratuluję  :clapping:

niech maleństwo rosnie zdrowe, a Tobie życzę jak najmniej ciazowych dolegliwości ;)