O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

aja

Cytat: gatka2804 w 07 Paź 2008, 09:55:47
Także przyszłe rodzące nie przejmujcie się i nie zaprzątajcie sobie niepotrzebnie głowy. Najważniejsze żeby poród się udał i był w miarę szybki i oczywiście bez komplikacji!
i tego Wam życzę 
dokładnie - aby dzieciątko zdrowe było-CHYBA najważniejsze
napijmy się mamuśki  :piwko:

marax

moja tesciowa wczoraj mi oswiadczyla ze ONA kupi wyprawke do szpitala dla dziecka- az mi sie cisnienie podnioslo .Jak wogole mozna miec takie pomysly zeby sie wtracac w 1 ciuszek dziecka??? jeszcze znajac ja pujdzie do bierdonki i klupi bo bedzie jakas promocja:):)

aja

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:00:53
jeszcze znajac ja pujdzie do bierdonki i klupi bo bedzie jakas promocja:)

dobrze że wszystkiego tam nie mają  :ag: ;D

marax

Cytat: abkasia w 07 Paź 2008, 09:57:19
Cytat: jusia79 w 07 Paź 2008, 08:58:53
Cytat: aja w 07 Paź 2008, 08:54:52
Cytat: nionczka w 07 Paź 2008, 08:52:11
ze bede musiala uzywac podpasek
dokładnie
to jest gorsze od tych koszul! w dodatku jakieś ogromniaste  :o
te podkłady są ogromne, a najlepsze jest to, wlasciwie najgorsze, a bylam tego swiadkiem, bo jedna z dziewczyn na mojej sali miala krwawienia, wiec przy obchodzie, ok. 10 osób w wiekszosci faceci, pada pytanie, jak krwawienia, a Ona "no jakby mniejsze", prosze pokazać podpaskę  :surprise: :surprise: :surprise: :surprise: myślałam, że padnę, strasznie przedmiotowo...

o maj got... :'( :'( :'( :'(

no daj spokoj pacjeci duzo gorsze rzeczy musza wytrzymac ty powinnas podchodzic do tego na wiekszym luzie.
Jak trzeba pokazac podpaske i ktos ma ochote na nia patrzec a niech sobie patrzy co mnie to ..... jego estetyka jest nastawiona na probe-to sa lekarze oni to ogladaja codziennie i co was obcodzi co oni sobie pomysla-chca patrzec niech patrza......................

marax

Cytat: aja w 07 Paź 2008, 10:02:56

wczoraj dostalam oficjalny zakaz kupowania wozka "jak urodzisz to pojdziecie do sklepu i kupicie" no chyba ja cos pogielo ja bede po porodzie latac i szukac wozka.Przytakuje jej bo mi sie juz nei chce tlumaczyc-zrobie i tak swoje

zuzia

Cytat: nionczka w 07 Paź 2008, 09:37:17
Cytat: eva_luna w 07 Paź 2008, 09:33:39
no to zaczynam sie jednak przerazac :-( absolutnie nie biore pod uwage cc a moze byc tak, ze mala nam numer odwinie i nie bedzie wyboru.......

Ja bym chciala uniknac ostatnio bardzo popularnej kombinacji 2 w 1: po wielu godzinach porodu normalnego i po nacieciu cesarka. Ostatnio bardzo duzo dziewczyn tak konczy! Jak mnie maja ciac to niech tna od razu!

dla mnie, perspektywicznie oczywiście, też jest to najgorsza z możliwych opcji.

moja koleżanka, ta od bliźniaków, chciała rodzić naturalnie. ale najbardziej bała się tego, że 1 dziecko urodzi się naturalnie bo będzie dobrze ułożone a przy drugim trzeba będzie ciąć bo mając dużo miejsca maluch się przekręci.
i miała cc.

zuzia

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:04:50

wczoraj dostalam oficjalny zakaz kupowania wozka "jak urodzisz to pojdziecie do sklepu i kupicie" no chyba ja cos pogielo ja bede po porodzie latac i szukac wozka.Przytakuje jej bo mi sie juz nei chce tlumaczyc-zrobie i tak swoje

zwariowala czy co? a może sama chce ci wybrać wózek? i myśli, że po porodzie będziesz bardziej uległa :D :D :D

marax

Cytat: zuzia w 07 Paź 2008, 10:06:31

zwariowala czy co? a może sama chce ci wybrać wózek? i myśli, że po porodzie będziesz bardziej uległa :D :D :D

myslisz ze sprzedaja je w biedronce??

aja

Przytakuje jej bo mi sie juz nei chce tlumaczyc-zrobie i tak swoje
no i dobrze - szkoda Twoich nerw
my też czekaliśmy ile się dało - az w sobotę pojechaliśy zamówić wózek (była akcja że kupuję się dopiero po narodzinach żeby nie zapeszyć - no ale sorry)
i dobrze wyszło bo np. gondola bedzie na dniach czyli to co najważniejsze ale reszta tj. fotelik i jakieś dodatki, które zmówiliśmy to dopiero za miesiąc bo nie mają tego koloru na magazynie

marax

Mam juz od kuzynki lozeczko-bardzo ladne ale troche poobijane,ciuszki ,foteliki samochodowe 2 -tesciowa mowi ze dziecko wszytko powinno miec nowe !!!! (lozeczko jest bardzo pozadne 1000 zl kosztowalo-farba odprysla w paru miejscach ale pomalowac to przeciez zaden problem) no i kategorycznie przesady kaze nie wnosic tego do domu -jasne postawie to wszytko kolo psiej budy i bede czekac do lutego

zuzia

marax

Cytat: zuzia w 07 Paź 2008, 10:12:27
Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:07:36

może na jakimś targu? lol

jakis taki za 300 zl mi kupi bede musiala sobie do niego samochod nowy dokupic zeby mi sie zmiescil lol lol lol lol

marax

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:11:57
Mam juz od kuzynki lozeczko-bardzo ladne ale troche poobijane,ciuszki ,foteliki samochodowe Maxi cosi (w kilku miejscach poplamione ale ile dziecko w takim fotelilku do 10 kg pojezdzi ??) 2 -tesciowa mowi ze dziecko wszytko powinno miec nowe !!!! (lozeczko jest bardzo pozadne 1000 zl kosztowalo-farba odprysla w paru miejscach ale pomalowac to przeciez zaden problem) no i kategorycznie przesady kaze nie wnosic tego do domu -jasne postawie to wszytko kolo psiej budy i bede czekac do lutego

zuzia

tesciowa mowi ze dziecko wszytko powinno miec nowe !!!!
jasne, więc co? jak mój brat spał w łóżeczku po mnie to.....???
ja tam się nie przejmuję opcją używanych/pożyczonych rzeczy.
nawet jak coś kupię na allegro/ebay to i tak to przecież najpierw wypiorę a poza tym nie sądzę, żeby ci, którzy tak już zupełnie o to nie dbają wystawiali rzeczy w necie (z wielu powodów).

aja

postawie to wszytko kolo psiej budy i bede czekac do lutego

;D ;D ;D się uśmiałam - a to kolejny zabobon - rozumiem że jak się kupi to zwoźić do domu nie można tak!

zuzia

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:13:07
Cytat: zuzia w 07 Paź 2008, 10:12:27
Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:07:36

może na jakimś targu? lol

jakis taki za 300 zl mi kupi bede musiala sobie do niego samochod nowy dokupic zeby mi sie zmiescil lol lol lol lol

chyba żuka  :rofl1: :rofl1: :rofl1:

marax

Cytat: aja w 07 Paź 2008, 10:15:57
postawie to wszytko kolo psiej budy i bede czekac do lutego

;D ;D ;D się uśmiałam - a to kolejny zabobon - rozumiem że jak się kupi to zwoźić do domu nie można tak!

tak musisz trzymac w samochodzie albo jak masz zamaly to na dworze-ja podepre te lozeczko kolo budy mojego atosa -jakby sie pies buda znudzil to zawsze sie moze w lozeczku rozlozyc

nionczka

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:03:23
dokładnie
te podkłady są ogromne, a najlepsze jest to, wlasciwie najgorsze, a bylam tego swiadkiem, bo jedna z dziewczyn na mojej sali miala krwawienia, wiec przy obchodzie, ok. 10 osób w wiekszosci faceci, pada pytanie, jak krwawienia, a Ona "no jakby mniejsze", prosze pokazać podpaskę  :surprise: :surprise: :surprise: :surprise: myślałam, że padnę, strasznie przedmiotowo...

no daj spokoj pacjeci duzo gorsze rzeczy musza wytrzymac ty powinnas podchodzic do tego na wiekszym luzie.
Jak trzeba pokazac podpaske i ktos ma ochote na nia patrzec a niech sobie patrzy co mnie to ..... jego estetyka jest nastawiona na probe-to sa lekarze oni to ogladaja codziennie i co was obcodzi co oni sobie pomysla-chca patrzec niech patrza......................

Ale nam nie chodzi o samopoczucie lekarza tylko nasze. Nie chodzi o to co oni sobie pomysla, ale jak my sie czujemy. Oni sobie moga codziennie podpaski i lozka zlane krwia ogladac ale my nie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 07 Paź 2008, 10:21:07
dokładnie

Ale nam nie chodzi o samopoczucie lekarza tylko nasze. Nie chodzi o to co oni sobie pomysla, ale jak my sie czujemy. Oni sobie moga codziennie podpaski i lozka zlane krwia ogladac ale my nie.
ALE co wam podpaski w krwi przeszkadzaja podczas okresu macie przeciez to samo ??

gioseppe

oj maraxela, ale nikt w to nie zaglada!
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:27:34
Cytat: nionczka w 07 Paź 2008, 10:21:07
dokładnie

ALE co wam podpaski w krwi przeszkadzaja podczas okresu macie przeciez to samo ??

No wlasnie nie koniecznie. Dla mnie samo uzywanie podpaski juz jest traumatyczne a co dopiero pokazywanie jej.
Chodzenie z cyckiem na wierzchu absolutnie mnie nie krepuje (to nawet nie jest jak topless na plazy) ale pokazywanie podpasek? Brrr... Moze ja jakas dziwna jestem, ale jak niose probke moczu do analizy to tez sie z nia nie obnosze jak niektorzy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

no a jak zmieniacie z zamknietymi oczami ?? dacie rade

abkasia

Cytat: gioseppe w 07 Paź 2008, 10:28:34

wlasnie a juz napewno nie grupa 10 lekarzy... oczywiscie jest to do przezycia, ale estetyczne i przyjemne to to nie jest..

marax

Cytat: abkasia w 07 Paź 2008, 10:37:41

wlasnie a juz napewno nie grupa 10 lekarzy... oczywiscie jest to do przezycia, ale estetyczne i przyjemne to to nie jest..
sama na zajeciach tez zagladalas pacjeta w rozne miejsca stojac po drugiej stronie wiec czas sie zrewanzowac:):):):)

abkasia

Cytat: maraxela w 07 Paź 2008, 10:43:53
Cytat: abkasia w 07 Paź 2008, 10:37:41

sama na zajeciach tez zagladalas pacjeta w rozne miejsca stojac po drugiej stronie wiec czas sie zrewanzowac:):):):)
nie zagladalam.. a juz napweno nie na podpaski.. z ginekologi mielismy kilka zajec i wlasciwie nic nie widzielismy..oprocz rozneglizowanych pielegniarek.. :o :o :o takich jak na dyrekcyjenej to nigdzie nie widzialam.. takie gwiazdy ze hohoho