bukiet na LUTY

Zaczęty przez Ania14209, 26 Maj 2008, 08:16:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ania14209

Moje drogie, czy możecie mi powiedzieć jakie kwiaty dostanę w Lutym??? Własnie zabieram się za ustalanie jaki bym chciała mieć bukiet. Co do jego kształtu i koloru to już raczej wiem co bym chciała - wszystko zależy od tego jakiego koloru będą moje okulary. Jak czerwone to bukiet w odcieniach czerwieni, a jak zielone to analogicznie w odcieniach zieleni. Ale gorzej jest z zawartością bukietu!!!!!!!! Jakie kwiaty nadają się na bukiet w Lutym? Marzą mi się frezje, ale czy są dostępne w miesiącach zimowych???
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dagi

Na luty to najlepiej tulipany, to takie piękne kwiaty, ja sama żałuję, że nie mogę ich mieć w swoim bukiecie.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

dagi

a co do frezji to znalazłam coś takiego:
"Okres kwitnienia
    Zależnie od pory siewu i sadzenia bulw. Obecnie dzięki preparowaniu bulw w okresie spoczynku frezje są dostępne przez cały rok."
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Ania14209

;)
Cytat: dagi81 w 26 Maj 2008, 09:22:59
a co do frezji to znalazłam coś takiego:
"Okres kwitnienia
    Zależnie od pory siewu i sadzenia bulw. Obecnie dzięki preparowaniu bulw w okresie spoczynku frezje są dostępne przez cały rok."

Dagi - pocieszyłas mnie z tymi frezjami. Szukam teraz bukietów frezjowych, żeby zobaczyć jak wyglądają.   ;)

elizapj

ja w lutym widzialam pelno piwonii:) kt nie dostane w sierpniu!
podobno byly sprowadzane z izraela:)
w zimne miesiace musisz sie skupic na tym co sprowadzaja...
nie chce martwic...ale znajdz dobra kwiaciarnie..bo mi ostatnio mowia ze oni tak naprawde nei wiedza co znajda...i to jest jakby loteria dla florystow jak ida na gielde..moga oczywiscie oni sami skladac specjalne zamowienie dla Ciebie. ale jak im zadasz pytanie co bywa na gieldzie dostepne...to czuje ze Ci odpowiedza jak i mi:(

najwazniejsze ze luty to srodek lata w poludniowej polkuli wiec wszystie letnie powinny dac sie sprowadzic:) albo wlasnie izraeal...tam jest cieplo na tyle by cos naturlanie samo z siebei roslo w luty:)

kwiaty-aga

kilka bukietów frezjowych :)

Ania14209

Dzięki dziewczyny.  ploty W najbliższą sobotę jadę do trzech kwiaciarni u siebie i będę rozmawiała na temat tych kwiatków. Zobaczę co mi powiedzą i czy generalnie sprostają moim wymaganiom.  ;)