URLOP 2008

Zaczęty przez tiliam, 25 Maj 2008, 19:21:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sznapkowa

No to ja polecam morze nasze morze.... może Jastrzębia Góra? Mogę tam z czystym sercem polecić dom wypoczynkowy Pasja - zaledwie 5 minut od plaży, blisko do centrum miasta a jednak cisza i spokój. Pensjonat jest nowy- dopiero w tym roku zaczęli dziłalność no i ceny mają przystępne.

Mazury...ja nie lubię jezior, komarów itd. Wolę piasek i fale :)

p.s. - maraxela - uwielbiam tówj suwaczek. Powalił mnie na kolana.

marax

haha prawda ze ladny :):P)

golinda

Cytat: maraxela w 25 Maj 2008, 21:00:53
inka my tez sie wybieramy w lipcu na razie nie mamy ustalonego miejsca-jedziecie sami ?

Ty się możesz wybrać na grzyby do lasu ;D

marax

nawet na halucynki sie nei moge wybrac :( co za czasy nastaly

jo_miekka

Ale powiedzcie, tak serio, czy kobieta w ciąży nie może się wybrać na wakacje? Wiadomo że pod pewnymi rygorami (uważać na słońce etc.), ale chyba ciąża nie wyklucza zupełnie podróżowania?

Kasia

można wakacjować, nawet trzeba odpocząć

nionczka

Ja juz raz bylam. Do porodu planuje jeszcze ze dwie podróze.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosanka

Z tego co wiem to Vobi jest obecnie na urlopie nad morzem. Mysle, ze skonsultowala to z lekarzem. Wiec chyba spokojnie można sie urlopowac jak nic niepokojacego sie nie dzieje :D

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

marax

nie no moze tylko nie bardzo jest jechac samochodem np 20 h w upale .najlepiej zeby nie rpzekraczac 6h w samochodzie bo pozniej podwyzsza sie temperatura w jamie macicy i to jest skodliwe dla dziecka/Ale jak sobie pomysle ze murzynki rodza dzieci a tam u nich tem sa ok 45 stopni to chyba wszytko mozna z glowa robic

marax

ale jest druga strona medalu-niby moge sobie pojechac do horwacji -ale co ja tam bede robnic.na slonce musze uwazac,opalac sie mi za bardzo nei wolno -zwiedzanie w upale tez srednio przyjemne i bezpieczne

nionczka

Cytat: maraxela w 17 Cze 2008, 14:27:53
nie no moze tylko nie bardzo jest jechac samochodem np 20 h w upale .najlepiej zeby nie rpzekraczac 6h w samochodzie bo pozniej podwyzsza sie temperatura w jamie macicy i to jest skodliwe dla dziecka/Ale jak sobie pomysle ze murzynki rodza dzieci a tam u nich tem sa ok 45 stopni to chyba wszytko mozna z glowa robic

Organizmy murzynek sa przyzwyczajone do tamtejszego klimatu. A czemu samolot odpada? Samochodem zawsze bedzie bardziej niewygodnie i  nawet gdzies blisko moze sie wydac daleko skoro nie macie klimy.

marax

niby w samolocie sa jakies zmiany cisnien ?? nie wiem jak to jest naprawde

marax

no to juz nei wiem kto mowi dobrze a kto gada farmazony znalazlam taki cos
Przeloty turystyczne nie są specjalnie niebezpieczne ani dla ciężarnej, ani dla jej płodu. Obniżone ciśnienie powietrza w kabinie (wartości utrzymywane są tak, jak na poziomie 1,524-2,438 metrów) mają minimalny wpływ na utlenowanie płodu ze względu na krzywą dysocjacji jego hemoglobiny. Ciężka niedokrwistość (Hb 0.5 g/%), niedokrwistość sierpowata lub jej cechy, zakrzepowe zapalenie żył w przeszłości, czy problemy z łożyskiem są względnymi przeciwwskazaniami do latania; chociaż w takich przypadkach można podać wcześniej tlen. Każda linia lotnicza ma swoje przepisy odnośnie ciąży i przelotów; zawsze jest bezpieczniej podczas rezerwacji biletów, czy niepotrzebne będą jakieś dodatkowe dokumenty. Kobieta w ciąży zawsze powinna mieć przy sobie dokument z terminem przewidywanego porodu.

nionczka

Wlasnie kupilismy bilety i  zarezerwowalismy hotel na Lanzarote. Bede w 25-26 tyg ciazy a na poklad te linie nie przyjmuja jesli brakuje 4 tyg do przewidywanej daty porodu. I nawet sie nie martwie tymi karaluchami :-) Poza tym znalezlismy fajne ceny, nienajgorsze polaczenia i kupilismy ubezpieczenie na wypadek rezygnacji z podrozy za 19 euro (gdyby cos sie nie dja Boze dzialo co by nam uniemozliwilo podróz). Rany, jak sie ciesze :-)

dagi

o ale fajny wątek, my się wybieramy w podróż poślubną do Hiszpanii, na pewno będzie to Barcelona, a czy coś jeszcze to zobaczymy. W związku z tym prośba do beesok, nionczki i dziewczyn, które były w Barcelonie o porady :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

nionczka

Dagi, zajrzyj do watku, ktory zrobila Eliza o Barcelonie. Ona tez tam mieszkala :-)
A jakbys miala pytania to wal smialo.

dagi

dzięki nionczka, piwko bezalkoholowe się należy :)
zaraz odszukam ten wątek Elizy.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

sonja

Nionczka, a jaki hotelik? ja wypróbujecie to proszę o recenzję:)

nionczka

Cytat: sonja w 18 Cze 2008, 14:46:13
Nionczka, a jaki hotelik? ja wypróbujecie to proszę o recenzję:)

Zdecydowalismy sie na tanie apartamenty bo szukalismy opcji bez jedzenia i z parkingiem. Wygladaja niezle, opinie tez raczej w porzadku. A jak bedzie naprawde to sie dopiero na miejscu okaze. http://www.galeonplaya.com/

marax

a ile kosztuje tam pokoj ??

nionczka

Cytat: maraxela w 19 Cze 2008, 09:34:08
a ile kosztuje tam pokoj ??

Nie jestem pewna bo wzielismy razem z lotem oferte na portalu (linie lotnicze juz nie mialy sensownych polaczen luzem) ale z moich wyliczen i informacji na stronie wynika, ze we wrzesniu jakies 50 za apartament (sypialnia, lazienka, pokój dzienny z kuchenka). A sofa w pokoju dziennym sie rozklada wiec w sumie moga tam spac 3 lub 4 osoby.

marax

nie wiem czy na stronei nei maja cen czy aj nie umiem znalesc?? my chyba sie wybeirzemy do grecji.mamy dosc budowy-ja wierze ze ciaza to nie wiezienei i nic mi nie bedzie

nionczka

Cytat: maraxela w 19 Cze 2008, 10:11:14
nie wiem czy na stronei nei maja cen czy aj nie umiem znalesc?? my chyba sie wybeirzemy do grecji.mamy dosc budowy-ja wierze ze ciaza to nie wiezienei i nic mi nie bedzie

Bo tam sie jakies okienko z ofertami otwiera i stad wiem, ale w sumie cen tam nie widzialam.
A w Grecji nie bedzie Ci za goraco? Kiedy chcecie jechac?

marax

a gdzie mi nie bedzie goraco ??

inspiracja

my od kilku miesięcy mamy już zaplanowane wczasy do Bułgarii od 2ej poł. sierpnia, i też troche sie obawiam, jak to bedzie (będę w 17 tyg. ciąży). Juz zaczynam wznosić modły, żeby towarzyszyło mi dobre samopoczucie. Z wyjazdu nie chce zrezygnowac no chyba, ze sie okaze, ze bede musiala ze wzgledu na maleństwo (tfu! tfu!). Wychodzę z zalozenia, ze ciaza to nie choroba, a stan szczególny :)