URLOP 2008

Zaczęty przez tiliam, 25 Maj 2008, 19:21:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

Cytat: jusia79 w 28 Maj 2008, 12:57:48
panikarola my byliśmy w Łebie 2 lata temu, bardzo dobrze mi sie kojarzy, bo było baaaaardzo goraco i cały czas sie pieklismy na plazy, ale uwaga...na plazy w takich okresach tłok nie do wytrzymania, zeby wejsc do morza trzeba ludziom po glowach chodzic, wiec nie polecam, my chodzilismy na taka plaze oddaloną od centrum, trzeba było minąć kanał, a tam ludzi na palcach można bylo policzyć :) no i ruchome wydmy sa naprawde imponujace, widoki niezapomniane :)
a tu zdjęcie na zachętę :

Jak bylam w łebie rok temu to też chodziliśmy na tę plażę za kanałem. Nie dość, że była większa, to jeszcze mało ludzi. A na tej plaży przed Neptunem po prostu tłumy.

nantu

my lecimy w sierpniu do Egiptu na 14 dni - zaległa podróz poslubna, ale za to w rocznice ślubu pobyt wypada;) Lecimy do sharm el Shake, do hotelu cliff resort - sprawdzony, bo rodzice wrocili stamtad tydzien temu. Wiem, wiem, ze w sierpniu w egipcie upaly, ale nastawiamy sie głownie na wypoczynek, wygrzewanie sie i wylegiwanie na plazy i oczywsicie nurkowanie i ogladanie raf;) Juz sie nie moge doczekac;)

ze_nitka

Ja gorąco polecam Chorwacje właśnie ze względu na skrytykowane kamieniste plaże, dzięki temu nie ma tabunu smarzących się na słońcu no i pod wodą można oglądać na prawdę pięknę widoki.
Inka, Chorwacja jest najlepsza właśnie na wyprawę samochodem. Ja byłma autokarem na wsyie Hvar, jest tak pięknie cudnie i no po prostu ja jestem zakochana w Chorwacji!

ze_nitka

Cytat: inkageo w 28 Maj 2008, 10:49:41
Ja mieszkam na wsi, więc na wakacjach na wieś to tak niekoniecznie ;) Pewnie stąd ta różnica zdań. A w Łebie nie podobały mi się też tłumy pijanym małolatów pod słynną fontanną i samo położenie miejscowości względem morza. To, że morze jest schowane w lesie, a główna ulica prostopadła zamiast równoległa do linii brzegowej. Nie ma tam też takiej promenady wzdłuż plaży, tylko las..
Ja byłam w Łebie i mam podobne wrażenie co do małolatów i dresiarzy.
A to że miasteczko jest oddzielone od morza pasem lasu jak dla mnie jest świetne, dodaje to trochę dzikości nadmorskiemu krajobrazowi.
Tego brakowało na Lanzarote, gdzie było kawałeczek piaseczku tam już hotel, na Hvarze w Chorwacji tak nie było dzięki czemu było mnóstwo dzikich niezaludnionych plaż (tzn  gładkich dużych kamieni)

jusia

czy macie może jakieś namiary na jakies fajne miejsca na Kaszubach? doszłam do wniosku, ze w moim stanie to jednak najfajniej ka bedzie, zeby był i las i woda, agroturystyka pereferowana...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

twinnie77

jusia79, byłam kiedyś na jeziorem Wdzydze, spaliśmy pod namiotami na plaży jeziorka, jeszcze wtedy to było miejsce kultowe, ale dla dość wąskiego kręgu, więc nie było tłoku, woda super czysta. Nie mam pojęcia czy jest tam teraz jakaś agroturystyka. Zaraz czegoś poszukam.

http://www.bazuna.com.pl/index.php
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

jusia79 jeśli chodzi o Kaszuby to polecam Wieżycę, Wdzydze i polecamy ten ośrodek
http://www.wdzydze.mag.pl/
byliśmy trzy razy tam, baaardzo fajnie, blisko las i jezioro też, w agroturystyce się nie wyznaje

jusia

dzieki dziewczyny, polewam  :drunk:

twinnie77

A mój urlop 2008 to chyba na porodówce :P

jusia

Cytat: twinnie77 w 03 Cze 2008, 18:44:45
A mój urlop 2008 to chyba na porodówce :P
lol lol lol
ale ze bedzie niezapomniany to pewne ;)

twinnie77

jusia79, niezapomniany to po pierwsze. A po drugie, jaki owocny :P

salsa

a ja juz po urlopie:( i żagli tez nie bedzie bo organizator prace zmienia i ma nas w dupie:(  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

dominika

a ja bardzo chce po raz trzeci do chorwacji!!!!!to jest magiczna kraina , zwiedzilismy ja samochodem sami , zatrzymywalismy sie tam, gdzie bylo pieknie i wszystko w swoim tempie-moge z calkowita pewnoscia powiedziec ze to najpiekniejszy kraj jaki widzialam. mnostwo wysepek, cudownych zatoczek,krystaliczna woda, spalismy w namiocie albo pod golym niebem, kilka razy nawet w aucie ale wlasnie to wspominam najlepiej:)
i namawiam meza na chorwacje (tzn nie musze go namawiac ale boi sie o moja ciaze hehe)w tym roku jeszcze teraz kiedy swietnie sie czuje-ciekawe co wyjdzie:)
w kazdym razie udanych wyjazdow-pogoda zawsze pewna:)

tiliam

Zamóiłam te Włochy - Bibione,
zaliczka wpłacona więc dokładnie za 4 tygodnie ruszamy!!!
hurraaaa

inkageo

Ale fajnie :) To czekam na jakieś fotki, pewnie sporo się tam zmieniło :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Inka - normalnie nie zadaje tego pytania, ale czy dostalas moja PW?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

ja mialam jechac do chorawacji ale ze ciaza wynikla troche sie boje - slusznie ,nieslusznie ?? moze mi polecicie jakies inne miejsca w polsce lu ewentualnie gdzies w krajach oscieznych. Moze macie jakis fajny namiar na mazurach-nigdy nie bylam

Monika

marax babcie Gienię mam na Mazurach ;) To namiar niezły jest - nad samym jeziorem mieszka ;)
A poważnie, to Mazury polecam, bo to fantastyczne miejsce :D Tylko pytanie, czego szukasz? kwatery, pensjonatu, hotelu? myślę, że w tej kwestii chociaż trochę będę mogła pomóc

mayagaramond

A moze Karyntia w Austrii? Np. nad Ossiacher See?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

do austri to tez kawalek .szukam domku chyba

marax

a co jo jedzie do babci gieni ??:):)

mayagaramond

Cytat: maraxela w 16 Cze 2008, 00:02:41
do austri to tez kawalek .szukam domku chyba

H. byl w Karyntia juz dwa razy na urlopie ze swoimi podopiecznymi. Mieszali Feriedorf Ossiacher See. Tu przykladowy link:

http://www.sotour.at/hotel/default.asp?smid=3&lang=1

A tu ceny:
http://www.sotour.at/hotel/default.asp?smid=3&ssmid=6&lang=1

To sa apartamenty sa kuchna, ale mozna wykupic jedzenie. H. mowi, ze zarcie bylo pycha, szczegolnie sniadania.

jo_miekka

Cytat: maraxela w 16 Cze 2008, 00:03:24
a co jo jedzie do babci gieni ??:):)

że słucham?

sznapkowa

Ja polecam Chorwację. Ceny przystęopne, ludzie przemili - nawet po Polsku można się dogadać.  A lody tak dobrte, że nigdy w życiu tak dobrych nie jadłam. Zakochałam się w Dubrowniku i wszystkim polecam. Byłam w Chorwacji dwa razy i w tym roku też chętnie byśmy pojechali ale w dwie osoby samochodem jest mega nieekonomicznie a znajomi biorą uirlopy w innym terminie niż my planujemy. Chyba  pojedziemy na Korfu - wizz air'em można polecieć już za 500zł/os. Do Chorwacji można spokojnie jechać w ciemno- na miejscu zawsze znajdzie się nocleg. My znaleźliśmy w ciągu 10 minut w samym centrum Dobrovnika.

marax

Tez sie zakochalam w tym miescie ale w ciazy to nie bardzo chcialaby, takie trasy pokonywac samochodem bez klimatyzacji a samolot odpada