Proszę o pomysły na stylizacje w stylu flamenco

Zaczęty przez rozanamama, 19 Maj 2008, 15:15:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rozanamama

Księdza będę pytać, na pewno. Jeśli sie nie zdodzi, narzuce coś na ramiona, nogi na pewno mogą być odsłonięte, przecież do kościoła można chodzić w krótkich spódnicach.

maroonbug

Cytat: rozanamama w 19 Maj 2008, 22:29:24
Bordowe piękne szpilki, bordowy kwiat te włosach, bordowy kwiat na recę.
Popieram :) Kto powiedzial, ze PM ma byc skromna i wstydliwie odziana? Super pomysl :)

I zadne tam sandalki. Jedyny but w czerwonym kolorze, ktory zapewni elegancki wyglad (a to wazne w dniu slubu) to klasyczna szpilka z czubem (nieduzym...takim normalnym)

maroonbug

A rozaniec, choc pomysl fajny, to jednak nie sadze, zeby spotkal sie ze zrozumieniem ze strony ksiedza (czy kogokolwiek innego powiem szczerze)...
Rozaniec to rozaniec, trzeba byc Madonna albo Aguilera, zeby go nosic ot tak, jako dodatek do stroju...

rozanamama

A nie miała żadna z Was sukni w stylu hiszpańskim? Poszukuję zdjęć

jo_miekka

elve

hmmm a w stylu flamenco to nie czarne, podkute buciki na solidnym obcasie?

rozanamama

Niestety są brzydkie, tzn. nie podobaja mi sie zupełnie. Buty normalnie, nie do flamenco

elve

rozanamama żartowałam :)
a tak poważnie, jesteś pewna, pewna tych butów? odwrócą uwagę od kiecki

rozanamama

Nie, nie jestem pewna. W sukience która palnowałam kupić była gruba wstążka pod biustem w kolorze czarnym, modelka na zdjęciu miała czarne buty, ja też chciałam czarne. Sukienka okazała się źle uszyta i niewygodna, kupiłam więc inną. Obawiam się, że nie zdołam kupić pięknych białych butów w moim rozmiarze

anulla

Maraxela miała CUUUDOWNY bukiet z kurkumy i storczyków.Możesz sobie looknać w strefie realcji okołoślubnych.
http://picasaweb.google.pl/maraxela/ZdjeciaProfesjonalne

rozanamama

Bukiet śliczny, ale ja chcę coś ciemniejszego i mniej delikatnego.

gioseppe

hmmm
mniej delikatnego..
a moze takie?
albo  moze chili? ostre sa w koncu :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

anulla

Na wachlarzach to ja się zbytnio nie znam. Może coś takiego?

rozanamama

O, jakie piękne bukiety mi wkleiłaś. Dziękuję bardzo. Ten z papryczkami genialny, może bym się na taki zdecydowała?

siog

ja mialam suknie i welon w stylu hiszpansko/flamencowym.

Twoja suknie jest przepiekna (sama ja ogladalam) ale niestety ona nie kojarzy mi sie z flamenco ani z Hiszpoania ani troche, wiec zamiast tej stylizacji poszlabym troche w innym kierunku.

suknia odwazna i wymaga ekstrawagancji w calosci. wlosy moga byc lekko niedbale upiete w luzny kok i wpiety kwiat. kolczyki moga byc albo dlugie wiszace (pojedynczy lancuszek lub ew.wkretki) + niebanalny bukiet. wiecej nic, zadnych bransoletek i reszty.

Bordowym dodatkom mowie stanowcze NIE. bordowy kolor rzadko mozna spotkac w ladnym odcieniu czerwonego wina. Bordowy kolor postarza i dodaje ciezkosci reszcie. bedzie tez za duzy kontrast do jasnej sukienki.

buty moga byc jak i klasyczne spilki na wysokim obcasie (szpic dla mnie to migdal a nie dlugasne cus) moga byc wymyslne sandalki lub peep toe. szpilki moga byc tez srebrne, czerwone, pudrowy roz i wtedy kwiaty w kolorze pudrowego rozu z mocniejszym kolorem.

P.s. kiedy masz slub?

rozanamama

27 wrzesień.
Powinnam jeszcze dodać, że wyglądam na 17 lat...
Może jutro uda mi się wyskoczyć do Prima Mody, tam są piękne buty w moim rozmiarze, może będą jakieś ładne pasujące białe.
Siog, wklej, proszę, jakieś linki.
I swoje zdjęcia, jeśli możesz.
Z góry dzięki za pomoc.

panikarola

rozanamama, siog zdjecia znajdziesz w galerii w relacjach okoloslubnych.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

vobi

Cytat: siog w 23 Maj 2008, 12:05:30
Twoja suknie jest przepiekna (sama ja ogladalam) ale niestety ona nie kojarzy mi sie z flamenco ani z Hiszpoania ani troche, wiec zamiast tej stylizacji poszlabym troche w innym kierunku.

suknia odwazna i wymaga ekstrawagancji w calosci. wlosy moga byc lekko niedbale upiete w luzny kok i wpiety kwiat. kolczyki moga byc albo dlugie wiszace (pojedynczy lancuszek lub ew.wkretki) + niebanalny bukiet. wiecej nic, zadnych bransoletek i reszty.

O, nie musze sie rozpisywac, dzieki siog ;) Podpisuje sie recami i nogami!
Suknia jest piekna i imho daje duze mozliwosci zeby "poszalec" ze stylizacja, ale nie widze w niej zadnego nawiazania do flamenco/Hiszpanii... Ekstrawagancja, nowoczesny look, troche "drapieznosci"  - jak najbardziej.

rozanamama

Dziewczyny, ja jestem zielona i styl flamenco nazywam kwiat we włosach, niski kok i to będzie chyba na tyle...
Tak więc liczę na waszą pomoc tym bardziej!
A zdjęć Siog nie mogę znaleźć, niestety...

rozanamama

Stylem flamenco toznaczy... Do tego pisac nie umiem:-)

rozanamama

zwierzatko_mojej_mamy

vobi dziekowac za uwage - przesunelam watek do relacji poslubnych ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

zwierzatko, kurde, Ty to jestes uwazna... nic nie przeoczy....  ;D

spragnienie

rozanamama
suknia fajna i odważna, ja nie mam nóg do takiej sukni
aleee flamenco to to nie jest jak ktoś jużsłusznie zauważył
przynajmniej ja nie widzialam tancerek flamenco w takim kroju sukni :)

a dodatki - czerwień, a nie bordo/wiśnia, to byłoby za ciężkie
tylko trudno znaleźć ładny odcień czerwieni, tak aby ta mieszanka nie była zbyt "wybuchowa" ;)