Tachogti juz ma Meza ;)

Zaczęty przez tachogti, 08 Maj 2008, 11:03:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tachogti

Dzis wykonalysmy z fryzjerka zabawy z wlosami ;)
I troche sie zmienila koncepcja, ale mam wrazenie, ze na lepsze :D
Na zdjeciach wylazi mi z koka jasny walek, bo ciemny byl akurat w uzyciu i w ogole musze kupic sobie swoj. No i z przodu troche lyse wylazlo, ale to dlatego ze pani Grazynka nie chciala mi przy przeczesywaniu tom 100 razy tapirowac i wyrywac.
Teraz pytanie:
Wersja z wlosami od spodu czy wychodzacymi ze srodka "buly" ;)
A i ostrzegam - na zdjeciach jestem nie pomalowana i w dresie :P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

wydaje mi się, że fajniej wygląda opcja "z włosami od spodu".

tachogti, kwiaty już wybrane?

tachogti

wybrane :) eustomy i frezje biale z duza iloscia zielonego :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

tachogti

wredotka

no, no, no wyglądasz super dziewczęco, bardzo wdzięczna ta sukienka. Dobry wybór!

Monika

Monika

a mogłabyś powiedzieć, ile w sumie Cię ta kiecka kosztowała?

tachogti

Moglabym :) 50 euro materialy i 700 zl uszycie :)
Ciesze sie ze Ci sie podoba :D ja jestem przeszczesliwa!

Monika

WOW to cena w stosunku do wyniku bardzo, ale to bardzo korzystna :D

wredotka

Cytat: tachogti w 13 Cze 2008, 23:32:40
Moglabym :) 50 euro materialy i 700 zl uszycie :)
Ciesze sie ze Ci sie podoba :D ja jestem przeszczesliwa!

no to dobry interes na tym zrobiłaś, tylko pogratulować pomysłu no i krawcowej, bo nie każda tak potrafi

tachogti

callja

Sukienka - miód malina, ślicznie w niej wyglądasz, dziewczęco, delikatnie :) i ta buzia uśmiechnięta :-*

Ale teraz mały kamyczek do ogródka - ratuuunku, tylko nie welon pod kokiem, bo ten trend pod tytułem "ściereczka se wisi niewiadomopoco" to taka czkawka z późnych lat 80-tych, co się w Polsce ostała nie wiedzieć czemu i po co :o

Jeśli nie chcesz welonu nad kokiem, spróbuj podpiąć go w połowie tego "rogalika" z włosów, efekt będzie znacznie lepszy. Welon podpięty pod kokiem nie tylko wygląda... specyficznie, ale tez bardzo skraca optycznie szyję + całą sylwetkę (od tyłu, czyli z perspektywy gości pratrzących na Ciebie w kościele). No i postuluję zmianę welonu na nieco dłuższy - oczywiście jednowarstwowy. Ten aktualny chyba trochę za mocno "przecina" Ci sylwetkę na wysokości bioder, i trochę Cię optycznie skraca.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

tachogti

callja welon bedzie mial 4 metry :) ten jest tylko probny ;) i super ze piszesz o tym "pod kokiem" bo cos jeszcze pokombinuje z fryzjerka! Zawsze inny punkt widzenia niz zachwycona mama ;) Dzieki!

callja

Welon 4 metry?? juhuuuuuuu!!! brawo brawo brawo brawo brawo

A co do tego "trendu podkokowego" - dla mnie osobiście koszmar to jakiś... naprawdę nieładnie wygląda, zniekształcając sylwetkę i sprowadzając welon do funkcji "zwisu-niezbyt-ozdobnego"  ??? Fryzjerki z kolei lubią ten trend, bo wtedy "i welon widać,, i fryzurę" - no ale stare powiedzonko mówi o dwóch grzybach w barszcz... takie tam moje zdanie ;)

A co do fryzu - może poszłabyś troszkę, tak na próbę, w styl Księstwa Warszawskiego, tropem sukienki?? Postaram się wkleić tutaj link do jakiegoś obrazu z epoki - ogólnie Madame Recamier i cesarzowa Józefina rządzą ;)

miracle8512

niezła ta Pani Halinka, ja nie mogłabym powierzyć uszycia nawet najzwyklejszej sukienki żadnej z Pań - krawcowej z mojej okolicy.
Wyglądasz bardzo świeżo i dziewczęco w tej sukni

miracle8512

widziałam w wątku jakieś upięcia ala kucyk, mam jedynie cos takiego:

callja

Wklejam wątek z innego forum... w drugim poście dziewczyna ma ciekawie (troszke podobnie do Twoich) upięte wlosy małą cantedeskią. I welon NAD kokiem  ;)

http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=66886

malybob

Po pierwsze- super!!!! Sukienka i Ty w niej:)
I tak się zastanawiałam czy wobec tego wypada coś skrytykować- ale Callja mnie wyprzedziła - popieram opcję welonu nad kokiem!!!!!

rilla

super!!! i za taka cene:) prosz eo namiry na pania Halinke:D
a welon tez uwazamz e ładniej i delikatniej bedzie wygladal wyzej

Monika

co do welonu pod kokiem to zgadzam się w 100%... a mamy jak widzą swoje córy w welonach to są tak wzruszone, że wszystko im się podoba ;)

elizapj

slicznie! naprawde slicznie!!! a najpiekniej jak sie usmiechasz jak na tym zdjeciu: http://img507.imageshack.us/my.php?image=p1050492ew3.jpg

gratylacje pani rawcowej!:)

tachogti

:) Ok sprawa welonowo/ fryzurowa zostala napisana na karteczke i jak tylko zdybie fryzjerke to jej to oznajmie!
I przekaze Pani Halince ze suknia sie podoba :D oj jak sie ciesze!
rilla nr do krawcowej musze wydobyc od Mamy jak wydobede to Ci wkleje na PW :)

jo_miekka

wrobelek0403

Cytat: elizapj w 14 Cze 2008, 00:51:58
slicznie! naprawde slicznie!!! a najpiekniej jak sie usmiechasz jak na tym zdjeciu: http://img507.imageshack.us/my.php?image=p1050492ew3.jpg

zgadzam się, eliza  brawo brawo i widać jak slicznie talia podkreslona :D bedzie miodzio :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/